Miért vállalnak ennyi gyereket?
Azok az emberek, akiknek több, mint 4 testvére van, mély szegénységben nőttek fel, sokat nélkülöztek, csúfolták őket. Miért vállalnak ők is, szinte mindig viszonylag fiatalon 4-5 gyereket? Értem én, hogy testvéri szeretet és az ő gyermekeik is abban a családi szeretetben nőjjenek fel. De 2 szobás albérletbe minek vállalnak 4+ gyereket? Vállaljanak 2t, akit tisztességben felnevelnek. Általánosításnak tűnik, de rengeteg ilyen ismerősöm van. 25 évesen már az 5. gyermekét várja, de ugyanúgy csóróskodnak, mint az ő gyermekkorában. Vagy épp 26 évesen van 4 gyermeke 4 apától. Ésatöbbi.
Miért?
Párom édesanyjáék 16an voltak testvérek. 1 gyermeket vállalt, akit tisztességesen felnevelt. Neki is sok tesója van, aki a putriba, a semmibe vállalt 3-4-5 gyereket. Miért kell ennek kitenni a gyermekeket?
Ha engem kérdezel,sokan a szüleiket másolják,és nem veszik észre,hogy a világ mennyire megváltozott.
30 éve nem volt olyan nagy kihívás felnevelni sok gyereket,ma sokkal nehezebb,magasabbak az elvárások.
Hmmm, ritka az olyan kérdés, amely alatt elolvasva a válaszokat, szinte mindegyikben van valami jól megfogalmazott mondanivaló, amivel egyet is tudok érteni.
Na jó egyesek még nálam is pesszimistábban festik le a jövőt, amin mondjuk csodálkoztam, de örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal.
Persze nekem is az volt az első, hogy azért szűlnek ennyi gyereket, mert kell a pénz és dolgozni senki sem akar, b*sz.ni viszont a kutyák is... :-)
A nemzeti kisebbséggel (akik már a többséget képviselik) kapcsolatban is egyet tudok érteni a hozzászólókkal, mert azok tényleg csak cigiznek, meg autóznak egész nap, qrvákat futtatnak és rezet égetnek... :-)
Aztán itt volt a #2-es hozzászóló is:
"De gyerek kell, ez a rend, ez azt élet.
(gondolom nem akarsz szégyenkezni 40 éves agglegényként gyerek nélkül)"
Aki jó érzékkel ki is csapta a biztosítétok egyeseknél, akiktől meg is kapta a migráns jelzőt! :-)
Azzal egyet tudok érteni, hogy akinek semmi életcélja, az biztosan a gyerekkekben látja az élet célját, kívánok is neki 10-15-öt! :-)
De azt nem értem miért szégyenkezne bárki is, aki 40 éves korára sem csinált gyereket? Ő dolga, mondjuk sokkal több ember is tehetne így, mert ahogy mondtátok is kib*s.zott sok ember van már a földön, inkább írtani kéne őket válogatás nélkül: most éppen a coviddal próbálkoznak több-kevesebb sikerrel... :-)
22-es,szerinted aki azért képes gyereket zsülni hogy legyen háza, azt érdekli majd mi lesz a gyerekkel ha kijön az általános iskolából?
Pont magasról tesz rá..Környezetemben is van hasonló, két nagy gyerek
mellé egy kicsi, mindenki utálja szerencsétlent, mert hát foglalkozni
kéne vele,de a szülőknek már zéró türelme van, a nagyokat meg
a saját korosztályuk érdeklik,amúgy sem az ő dolguk.Úgyhogy éjjel
nappal a tv elé van vágva, vagy ha jó az idő,kintre a kutyához a kertbe,
egyedül.Gratulálok a csok-hoz az idióta fidesz kormánynak,
elérték hogy átlag ember és fiatal a büdös életben nem tud
venni saját ingatlant,főleg ha nincs 3 gyereke minimum.
Akikről te beszélsz, azok egy primitív, elmaradott létforma képviselői, akik megrekedtek az evolúcióban, állatias ösztönökkel.
Ezért van az, hogy vígan élnek a mocsokban, a nyomorban, az omladozó házakban a szemétdomb mellett és simán gyártják sorra a gyerekeket. Ha a gyámügy elvisz 4-et, akkor szülnek még 5-öt.
Dolgozni sosem szerettek, nem is tudják mi az, élősködnek másokon, a dolgozó emberek adójából.
Egyébként a szomszédban 5 gyerek volt (màr kirepültek) és volt pénzük mindegyiket egyetemre járatni, jogsit kifizetni, elindítani az életben. Igaz, a szülők orvosok és fehérek.
Én sem értem hogy a p!csába szülnek még most is, minden tele újszülöttekkel, körülöttem mindenki terhes.....
Én azt mondom, hogy lesz még itt olyan idő is, mikor fegyveresek járnak majd az utcán és a naccsaládosokat agyon lövik. Zavargások sőt háborúk dúlnak majd a vízért és akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy dehátkismamavagyok meg jajnekemgyerekemvan (engem sem fog!), simán leszúrják egy pohár vízért a gcibe.
Szóval én nem nagyon szaporodnék most :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!