Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vállalnak ennyi gyereket?

Miért vállalnak ennyi gyereket?

Figyelt kérdés

Azok az emberek, akiknek több, mint 4 testvére van, mély szegénységben nőttek fel, sokat nélkülöztek, csúfolták őket. Miért vállalnak ők is, szinte mindig viszonylag fiatalon 4-5 gyereket? Értem én, hogy testvéri szeretet és az ő gyermekeik is abban a családi szeretetben nőjjenek fel. De 2 szobás albérletbe minek vállalnak 4+ gyereket? Vállaljanak 2t, akit tisztességben felnevelnek. Általánosításnak tűnik, de rengeteg ilyen ismerősöm van. 25 évesen már az 5. gyermekét várja, de ugyanúgy csóróskodnak, mint az ő gyermekkorában. Vagy épp 26 évesen van 4 gyermeke 4 apától. Ésatöbbi.

Miért?

Párom édesanyjáék 16an voltak testvérek. 1 gyermeket vállalt, akit tisztességesen felnevelt. Neki is sok tesója van, aki a putriba, a semmibe vállalt 3-4-5 gyereket. Miért kell ennek kitenni a gyermekeket?

2021. okt. 19. 00:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
25%
Pénz, pénz. Ja, és pénz!
2021. okt. 19. 07:42
 22/33 anonim ***** válasza:
81%
Nem is értem azokat, akik csak csok-kal tudnak lakhatást teremteni a seggük alá. Mi lesz a szerencsétlen 3 gyerekkel? Azok hol fognak lakni, ha felnőnek? A szülei tuti nem támogatják majd őket, hiszen még maguknak sem tudtak lakást szerezni önállóan, csak a gyerekek bevállalásával ment nekik.Most termelik ki a jövő hajléktalanjait ezzel a szar csokkal. Ami nem mellesleg jól megemelte az ingatlanárakat is.
2021. okt. 19. 08:13
 23/33 anonim ***** válasza:
91%

Ha engem kérdezel,sokan a szüleiket másolják,és nem veszik észre,hogy a világ mennyire megváltozott.

30 éve nem volt olyan nagy kihívás felnevelni sok gyereket,ma sokkal nehezebb,magasabbak az elvárások.

2021. okt. 19. 08:43
 24/33 anonim ***** válasza:
93%
2-es, a 18. századból jöttél?
2021. okt. 19. 09:03
 25/33 anonim ***** válasza:
90%

Hmmm, ritka az olyan kérdés, amely alatt elolvasva a válaszokat, szinte mindegyikben van valami jól megfogalmazott mondanivaló, amivel egyet is tudok érteni.

Na jó egyesek még nálam is pesszimistábban festik le a jövőt, amin mondjuk csodálkoztam, de örülök, hogy nem vagyok egyedül a gondolataimmal.

Persze nekem is az volt az első, hogy azért szűlnek ennyi gyereket, mert kell a pénz és dolgozni senki sem akar, b*sz.ni viszont a kutyák is... :-)

A nemzeti kisebbséggel (akik már a többséget képviselik) kapcsolatban is egyet tudok érteni a hozzászólókkal, mert azok tényleg csak cigiznek, meg autóznak egész nap, qrvákat futtatnak és rezet égetnek... :-)

Aztán itt volt a #2-es hozzászóló is:

"De gyerek kell, ez a rend, ez azt élet.

(gondolom nem akarsz szégyenkezni 40 éves agglegényként gyerek nélkül)"

Aki jó érzékkel ki is csapta a biztosítétok egyeseknél, akiktől meg is kapta a migráns jelzőt! :-)

Azzal egyet tudok érteni, hogy akinek semmi életcélja, az biztosan a gyerekkekben látja az élet célját, kívánok is neki 10-15-öt! :-)

De azt nem értem miért szégyenkezne bárki is, aki 40 éves korára sem csinált gyereket? Ő dolga, mondjuk sokkal több ember is tehetne így, mert ahogy mondtátok is kib*s.zott sok ember van már a földön, inkább írtani kéne őket válogatás nélkül: most éppen a coviddal próbálkoznak több-kevesebb sikerrel... :-)

2021. okt. 19. 09:14
 26/33 anonim ***** válasza:
97%
Ez (szerintem ) sok összetevős dolog 1. régen nem volt se tévé se internet se sok, bár azért olvasni tudtak, de éppen hogy egy könyv azért már sok lett volna. Mi maradt (főleg télen) ? Na ugye :D (óvszer, tabi stb hírből se a papa vagy kihúzta vagy nem) Nem ítélkezem ilyen világ volt. Na most a modern korban már árnyaltabb. Az első aki a gyerek kori nyomort bár felfogta de mondjuk a testvéreivel mindig jól érezte magát mert tudott játszani valakivel és otthon nem gúnyolták ki mert szakadt és ezt a világot akarja a saját gyerekinek is ha már ő gazdag nem lett. Második vallási ok, nincs fogamzásgátlás, mert szaporodjatok sokasodjatok, nincs mit hozzáfűzni szerintem. Harmadik a régi módi dologra veszthető vissza ők ebben látják az életüket apa dolgozik anya szül és gyereket nevel, háztartást vezet, nekik ez az életcéljuk nincs is ezzel baj. Na innen jön a fekete leves a Rossz CSOK-osok és a segélyesek termesztésen nem mind mert ugye nem az a baj, hogy a gyerek mellé támogatást kérsz hanem ha azért van gyereked, hogy támogassanak téged, mert a cigi,pia nem olcsó.
2021. okt. 19. 09:46
 27/33 anonim ***** válasza:
81%

22-es,szerinted aki azért képes gyereket zsülni hogy legyen háza, azt érdekli majd mi lesz a gyerekkel ha kijön az általános iskolából?

Pont magasról tesz rá..Környezetemben is van hasonló, két nagy gyerek

mellé egy kicsi, mindenki utálja szerencsétlent, mert hát foglalkozni

kéne vele,de a szülőknek már zéró türelme van, a nagyokat meg

a saját korosztályuk érdeklik,amúgy sem az ő dolguk.Úgyhogy éjjel

nappal a tv elé van vágva, vagy ha jó az idő,kintre a kutyához a kertbe,

egyedül.Gratulálok a csok-hoz az idióta fidesz kormánynak,

elérték hogy átlag ember és fiatal a büdös életben nem tud

venni saját ingatlant,főleg ha nincs 3 gyereke minimum.

2021. okt. 19. 10:29
 28/33 A kérdező kommentje:
Magyarországon mégcsak megsem éri a családipótlék miatt gyereket szülni. Szóval ezt az opciót nem értem. Pl. az említett két csajszi közül, az egyiknek 12 testvére van. Telente az 1 szoba konyhás házban éltek, nyaranta az udvaron. Száraz kenyeret ettek és nem voltak jó testvérek. Most várja az 5. gyereket. De nem értem minek. A másik 17 évesen szülte az elsőt. 2 gyermekes családban nevelkedve is elgondolkoztam, hogy bemerjük e vállalni a babát, hisz kitudja mi lesz holnap, holnapután. Pedig nekünk már megvolt alapozva az életünk. Párom édesanyja sem mondja azt, hogy hú de jó volt tizen+an élni egyszerre egy 4 szobás házban. A szüleiknek sem jutott minden gyerekre elég idő, meg is látszik az eredménye. 16ból talán 6-7en élnek normális életet, a többi meg csak tengleng. Öröm és boldogság minden gyermek, elég egy mosoly tőlük, de amikor nem tudnak ételt adni nekik, akkor mit éreznek ezek a szülők? Számomra hihetetlen. Ja és hozzáteszem párom nagymamája soha semmilyen segítséget nem kapott az államtól a családin kívül.
2021. okt. 19. 10:56
 29/33 anonim ***** válasza:
97%

Akikről te beszélsz, azok egy primitív, elmaradott létforma képviselői, akik megrekedtek az evolúcióban, állatias ösztönökkel.

Ezért van az, hogy vígan élnek a mocsokban, a nyomorban, az omladozó házakban a szemétdomb mellett és simán gyártják sorra a gyerekeket. Ha a gyámügy elvisz 4-et, akkor szülnek még 5-öt.

Dolgozni sosem szerettek, nem is tudják mi az, élősködnek másokon, a dolgozó emberek adójából.

Egyébként a szomszédban 5 gyerek volt (màr kirepültek) és volt pénzük mindegyiket egyetemre járatni, jogsit kifizetni, elindítani az életben. Igaz, a szülők orvosok és fehérek.

2021. okt. 19. 12:26
 30/33 anonim ***** válasza:
76%

Én sem értem hogy a p!csába szülnek még most is, minden tele újszülöttekkel, körülöttem mindenki terhes.....

Én azt mondom, hogy lesz még itt olyan idő is, mikor fegyveresek járnak majd az utcán és a naccsaládosokat agyon lövik. Zavargások sőt háborúk dúlnak majd a vízért és akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy dehátkismamavagyok meg jajnekemgyerekemvan (engem sem fog!), simán leszúrják egy pohár vízért a gcibe.

Szóval én nem nagyon szaporodnék most :)

2021. okt. 19. 12:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!