Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kérhetném ezt...

Szerintetek kérhetném ezt karácsonyra?

Figyelt kérdés
Délután anyukám megkérdezte, hogy mit kérek karácsonyra. Nagyon meglepődtem és váratlanul is ért, mert még csak október közepe van!!! Azt mondtam, hogy nem tudom és gondolkozok rajta. Végül arra jutottam, hogy egy telefont szeretnék. Már elég régóta nyuzom ezzel a szüleimet és a karácsony egy jó alkalakom lenne erre. Utána olvastam és egy iPhone se 2020 telefont szeretnék. Nem kerülne túl sokba? Aki azt mondja, hogy dolgozzak meg érte, sajnos nem fér bele az időmbe. Nyáron dolgoztam, abból a pénzből egy olasz nyelvtangolyamra mentem, tehát spórolt pénzem nem igen van amivel be tudnék szállni. Vagy egy kedvezőbb árú a Samsung galaxy a32. Itt a 4 és az 5gs változatot is néztem és mindkettő szimpi. Ti melyiket vennétek nekem? Amúgy anyagi helyzetünk jó, nyáron voltunk 9 napot dubajban és egy hetet a Balatonon (örök klasszikus). Egy kisebb házban lakunk (kB. 80 nm lehet). Hitel természetesen nincs.
2021. okt. 18. 22:33
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
67%

Anyagi helyzetünk nagyon jó

te csak azt hiszed ....

én nettó 200 keresek,ami szinte semmi

Megvan mindenem,nincs hitelem

minden hétvégén a Balatonon voltam júniustól végétől , augusztus végéig.

Azzal,hogy én szeretek utazni és a pénz inkább erre fordítom,képzeld egyáltalán nem jó az anyagi helyzetem,nettó 200 lofisz se.

Én 16 éveseknek biztos,hogy nem adnék 172 ezres telefont

Pár év múlva úgyis kérnéd a következőt... Na még mit nem ..

Max,de az nagyon max esetben,ha állod a felét

60e lenne a limit.

2021. okt. 18. 23:19
 12/40 anonim ***** válasza:
46%

Biztos,hogy nem

Főleg úgy,hogy 16 vagy

Pár év és jönne a kivezető....

Mennyiszer cseréled le a telod?

2021. okt. 18. 23:21
 13/40 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem mondd meg anyukádnak, hogy átgondoltad mit szeretnél és jó lenne egy új telefon, majd kérdezd meg tőle, hogy milyen árkategóriában gondolkozhatsz. Esetleg az is lehet megoldás, hogy más családtagok is beleadnak és mindenkitől közösen kapod végül.
2021. okt. 18. 23:22
 14/40 anonim ***** válasza:
7%
Nem ajanlom az SE-t de meg mindig jobb mint egy android. Kerdezz keretet VAGY kérd el az összeget amit felreraksz es nyaron dolgozol meg, raksz hozza es lesz egy jó telefonod
2021. okt. 18. 23:28
 15/40 anonim ***** válasza:
76%

#11 azért mert neked nem jó az anyagi helyzeted, attól nekik lehet tényleg jó. Azért, mert te nem adnál ki ennyit egy telefonra, lehet hogy ők igen.

"Pár év múlva úgyis kérnéd a következőt..." - miért, szerinted egy rendesen használatban lévő telefon meddig bírja? Mi az a pár év? Mert az A70-em két éves, azon ment az egész digitális oktatás (nem volt laptopom), zene, youtube, közösségi oldalak (leginkább messenger), videójátékok, amik azért leterhelik a telefont pl. CoD. Lekopogom, egyelőre semmi baja, ha az akksi tönkremegy, azt ki lehet cserélni, de azt amúgy is kb. két évre gyártják. 3-4 évet simán ki lehet húzni egy ilyen telefonnal ilyen használat mellett is, és ez soknak számít. Az átlag 1-2 évente vesz újat, mert KELL. Én akkor kérek (legközelebb veszek), ha már nem működik jól és nincs értelme javíttatni. Ha a kérdezőnek is hasonló a mentalitása (kihasználja a telefont, de vigyáz rá), szerintem nincs semmi probléma.

2021. okt. 18. 23:30
 16/40 anonim ***** válasza:
38%
+ ez a kor-függőség... egy tinédzser ezerszer többet használja a telefonját, mint egy felnőtt. 16 évesen pedig ha jól lett nevelve, akkor van annyi esze, hogy megbecsüli és vigyáz rá. A szüleim 30-40 ezret adnak ki a saját telefonjukra, mert azt mondják, nekik ennyi elég, még így sem használják ki. De egy mostani tini, aki beleszületett a digitális világba, akár tetszik akár nem, a telefont fogja nyomkodni a nap 1/3-ában. Elhiszem, hogy nehéz követni a világ változását, de ezzel ne a gyereket büntessük. Nem 1970-80-90-et írunk...
2021. okt. 18. 23:34
 17/40 anonim ***** válasza:
39%
#16: Án sem vennék közel 200 ezerért telefont a gyereknek. Az, hogy a szüleid nem használják ki, egy dolog. Más felnőtt meg kihasználja. Kell a munkához, konferenciákat, meetingeket bonyolít rajta, és egyéb dolgokat intéz. Kicsit fontosabb, mint őrült módjára csetelgetni a két paddal hátrébb ülővel.
2021. okt. 19. 00:09
 18/40 anonim ***** válasza:
41%

"a telefont fogja nyomkodni a nap 1/3-ában."

na ezért hülyülnek a gyerekek.

2021. okt. 19. 00:09
 19/40 anonim ***** válasza:
92%
Miért nem kérdezed meg anyukádat, hogy mennyi a keret?
2021. okt. 19. 00:11
 20/40 anonim ***** válasza:
88%
Mondjuk kezdjük azzal a részével, hogy mi az a funkció amit csak az a telefon tud és neked feltétlen szükséged van rá. Mert nem célom itt márkapárti vitát indítani, de a legtöbb esetben ettől független tény, hogy az adott tudáshoz, teljesítményhez mérten elég szép felárat kell azért fizetned, mert Apple a telefon.
2021. okt. 19. 00:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!