Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek kérhetném ezt...

Szerintetek kérhetném ezt karácsonyra?

Figyelt kérdés
Délután anyukám megkérdezte, hogy mit kérek karácsonyra. Nagyon meglepődtem és váratlanul is ért, mert még csak október közepe van!!! Azt mondtam, hogy nem tudom és gondolkozok rajta. Végül arra jutottam, hogy egy telefont szeretnék. Már elég régóta nyuzom ezzel a szüleimet és a karácsony egy jó alkalakom lenne erre. Utána olvastam és egy iPhone se 2020 telefont szeretnék. Nem kerülne túl sokba? Aki azt mondja, hogy dolgozzak meg érte, sajnos nem fér bele az időmbe. Nyáron dolgoztam, abból a pénzből egy olasz nyelvtangolyamra mentem, tehát spórolt pénzem nem igen van amivel be tudnék szállni. Vagy egy kedvezőbb árú a Samsung galaxy a32. Itt a 4 és az 5gs változatot is néztem és mindkettő szimpi. Ti melyiket vennétek nekem? Amúgy anyagi helyzetünk jó, nyáron voltunk 9 napot dubajban és egy hetet a Balatonon (örök klasszikus). Egy kisebb házban lakunk (kB. 80 nm lehet). Hitel természetesen nincs.
2021. okt. 18. 22:33
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
Ja, és 16l.
2021. okt. 18. 22:36
 2/40 anonim ***** válasza:
95%
Értelmes gyereknek/embernek tűnsz, abból következtetve, ahogy írsz. A leírt helyzet alapján szerintem kérheted nyugodtan.
2021. okt. 18. 22:38
 3/40 anonim ***** válasza:
71%
Aligha hiszem, hogy egy 175ezer forintos telefonra lenne szükséged, én tuti nem vennék a gyerekemnek
2021. okt. 18. 22:38
 4/40 anonim ***** válasza:
42%

#3 az A32 5G-s változata 100 ezer. Persze nem mindegy, hogy mire használná (pl. zene és videó, game vagy fotózás), de ennyit én is rászánnék egy telefonra. Én 2 éve kaptam karácsonyra A70-et (akciósan volt 100), imádom.

19L

2021. okt. 18. 22:43
 5/40 anonim ***** válasza:
82%

A32 van nekem, 5g

Baratnomnek is

Sok baj van vele, hagyd ki

Megvettem reszletre 100ezerer,most meg szopok vele

2021. okt. 18. 22:51
 6/40 anonim ***** válasza:
82%
A samsung A kategóriáját nem ajánlom. Akkor inkább az S kategóriában nézelődj, ha Samsungot szeretnél.
2021. okt. 18. 22:52
 7/40 anonim ***** válasza:
92%
Kérdezd meg anyudat, hogy milyen sávban gondolkodj, meddig érhet a takaró. És gratulálj neki, hogy ilyen normális gyereke van mint te :-)!
2021. okt. 18. 23:06
 8/40 anonim ***** válasza:
64%

16 évesen én se vennék 172e Ft telefont ahh köszi 3 heti fizetésem

16 évesen,kb 2 év múlva megint új lenne én nagyon max 70ert adnék ko

2021. okt. 18. 23:11
 9/40 anonim ***** válasza:
93%
Miért nem anyukádat kérdezed, hogy milyen árban gondolkozhatsz? Úgysem mi fogjuk eldönteni.
2021. okt. 18. 23:13
 10/40 anonim ***** válasza:
28%

Nekem 5,5 év egyetem után sem lesz a havi fizetésem ennyi :D

Off-ot félretéve, a 172 nekem is sok lenne egy telefonra, a 70 viszont kevés. Annál a kategóriánál nem nagyon lehet 2 évnél többre számítani, mert kevés lesz.

Bár igazából ha megtehetik (mint ahogy írta is a kérdező, hogy elég jó az anyagi helyzetük), és a szüleiknek belefér, akkor miért ne mehetne a 172 ezres is? Ő pénzük. Tartom továbbra is az álláspontomat, hogy szerintem nyugodtan kérdezd meg tőlük, legfeljebb elutasítják, de akkor meg tudtok beszélni egy árkategóriát.

2021. okt. 18. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!