Normális, ha a szülők 3 napig otthon hagyják 1,5 éves gyermeküket?
amikor 15 voltam egyedül számítógépztem, ettem, ittam, mindent csináltam. teljesen normális
22/f
A 1,5 eves mar nem kisbaba. En a 8 honaposomat hagytam ott par napra a masik szulovel. Ha pl a 1,5 eves mar szobatiszta, eszik szepen, mar este se szoptatja az anyja, a nagyszuleivel jo a kapcsolata, kptodik hozzajuk, nem akkor fog eloszor ottaludni naluk vagy a nagyszulok mennek az unoka lakasaba es otthoni kornyezetben vigyaznak ra. Akkor teljesen jo dolog. 3 napra otthagyhato. Mai vilagban mar ott a sok okostelo, tablet mehet naponta tobb alkalommal is a "facetime". Es mivel ha megis valami gond lenne pl belazasodik akkor szulok beulnek az autoba vagy felszallnak vonatra buszra es hazajonnek. Magyarorszag hihetetlen kicsi. Aki nem er haza 6-7 oran belul az orszag masik vegerol is akar, az gyalog indult el.
Tehat a normalis az attol fugg, kinek milyen a kisgyereke.
Elitelni meg ne iteld el, mert nem tudhatod mennyire ment tonkre a szexualis eletuk es lehet vegre lesz 2 jo ejszakajuk masfel ev ota, vagy epp most mentik a hazassaguk/kapcsolatuk, ami esetleg viseletes lett a 1,5 ev alatt. Ilyeneket senki nem fog az orrodra kotni. Persze az is lehet, hogy csak onzo csunya szulok es anyuka eddig is elhanyagolta a gyermeket.
Es persze go dolj a kulfoldi orszagokra, ahol sok helyen pl 3 honap a gyesnek megfelelo valami es a 3 honapost mar toljak be valami babamegorzobe vagy nyomjak a bebicsosz kezebe...vagy mi van azokkal akik 6 honap utan, 1 ev utan vissza kell menjenek dolgozni. Azok naphosszat nem latjak a gyerekuket, mas pelenkazza,mas eteti, itatja...szoval azert az se mindegy mihez viszonyotod.
En azt vallom, ha a szulok, foleg ha vegul anyuka is kidol lelkileg, testileg, idegileg a kicsi gyermeke mellol, akkor az nagyobb kart es bajt fog okozni, mint az ha szereto roko okra, a gyerek altal ismert felnott gondoskodo emberekre hagyja 1-2,3 napra evente 1-2 alkalommal. Ha ő ettol kipihentebb lesz es utana feltoltodve szeretettel tovabb gondoskodik a gyermekerol, akkor mindenki jol jar.
" Szakemberek " :D :D
Szülőknek jó volt így? Jó. Nagyszülők elvállalták, valószínű örültek is hogy unokázhattak? Jó. Gyerek rossz kezekben volt? Nem, tehát ez is jó, innentől meg mi a gond?
Hat most olvastam a kiegeszitest, ettol.nem.modositom a valaszom (az vagyok aki 8 hosan siman otthagytam a gyerekem,ja persze 9 hosan meg vittem kulfoldre kempigezni satorba...tehat errol ennyit).
Te most a szomszed vagy vagy mi is pontosan? Tudod sokan anyakent is elalszanak a gyerek mellett, vagy nem veszik eszre vagy nem figyelnek es kesz a baja (pelenkazorol legurulas, hintabol kieses). Ha amikor neked panaszkodtak, akkor az inkabb arrol szolt, hogy o sokkal jobban felti es figyel a gyerekre, mint szerinte barki mas...lehet emiatt is vagyna vegre elutazni. Masreszt ha kiszaradassal hamarabb kerult korhazba mint az agyrol leesessel vagy a ki tudja milyen hintabol kiesessel, akkor azert annyira nem gaz az a nagymama, mert csak nem az emeletes agyon altatta a gyereket es nem a jatszoteri hintabol teljes lokesselfejeltette le.
kiszaradasrol korhazrol: kicsi gyerekek egy hanyos hasmenos virustol vagy legyen akarmi de ha nem tudjak potolni a folyadekot betegseg eseten akkor pikk pakk kiszaradnak. De ezt ne ugy fogd fol, hogy halalos betegek. Nagy korhazba jaro vagyok es a kis elesett gyerekek amikor beerkeznek az ugyeletre nehany gyors vizsgalattal tul vannak azon hogy kicsit ki van szaradva itassa vagy kicsit ki van szaradva, nem tudja itatni, ok akkor csak bekotunkneki egy nfuziot.
El nem tudom mondani hany olyat lattam, hogy bejonnek kapnak egy i fuziot, laborok utan gyogyszert es akar mar masnap mennek haza. Es bejovetelkor a gyerek elesett vagy epp siros nyugos, masnap vagy harmadnap szuperul van?
Arrol nem beszelve, hogy egy korhazi par napos bentlet utan is lelekben hidd el mindenki elhuzna a tengerpartra gyerekkel vagy inkabb anelkul, csak itt ezt nem szabad kimondani:-).
A beteges nagyszulo mit jelent? mert a magasvernyomas vagy a kpszveny vagy mozgasszervi baj aritmia nem epp olyan, ami megakadalyozna a gyer.ekfelugyeletben. Ellenben sok mas nem is betegeskedesnek nevezett dologgal,mint a depresszio, alkoholizmus, ahol valoban rosszul jarna a kisgyerek.
400 km? jaj...juj...nagymama is tud taxit hivno vagy mentot, de ne kelljen.
En nem ertem mi abnormalis abban, amit te rossz szemmel nezel. Vagy pont az apukara palyaznal es epp az bant, hogy egy ilyen hetvegen ujra osszemelegednek?;-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!