Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha a szülők 3 napig...

Normális, ha a szülők 3 napig otthon hagyják 1,5 éves gyermeküket?

Figyelt kérdés
Szomszédom mondta, hogy wellnesshétvégére mennek, de a 1,5 éves babàjukat otthon hagyják a nagyszülőknél. Lehet, hogy csak én tartom elképzelhetetlennek, hogy a kisbabámat ne lássam 3 napig, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! Elsősorban kisgyerekesek írjanak, akiknek van ezzel kapcsolatban tapasztalatuk!

#Wellnesshètvège
2021. okt. 17. 18:26
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
91%

Szerető, együttműködő, gondos nagyszülő(k)re rá lehet bízni ekkora gyereket.

Kérdező, a megfogalmazásodból úgy tűnik, hogy talán nem is a kicsit, inkább magadat félted egy ilyen szituációtól.

2021. okt. 17. 18:50
 12/60 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem a kérdező csak irigy a szomszédokra a wellness miatt, és itt talált rajtuk fogást :D
2021. okt. 17. 19:01
 13/60 anonim válasza:
92%

Kedves kérdező.

Tudom, hogy itt a Gyakorin, mindenki diplomás "hómofiszos", magánvállalkozó cégvezető, vagy passzív jövedelemből élő milliomos.

De, hiszed vagy sem, vannak olyanok, akik egyedül nevelik a gyermeküket, és közülük sokan olyan munkakörben, hogy napokra el kell utazniuk. Pl.: rendőr, magánnyomozó, fuvarozó, színpadtechnikus, építőipari szakember, orvos,...

Így mi, kénytelenek vagyunk másra hagyni a gyereket, mert a villanyszámla nem ingyenes, és a kaja sem ajándék a bolttól.

Igen, tudjuk, a mi qur va anyánkat, amiért nincs ÁJTÍ diplománk, vagy 5 kiadó lakásunk, 21 évesen.

2021. okt. 17. 19:01
 14/60 anonim ***** válasza:
8%
Abszolút nem tartom normálisnak, mivel nem a nagyszülőknek szülték a gyermeket és ráadásul azok már kinevelték őket.
2021. okt. 17. 19:05
 15/60 anonim ***** válasza:
93%
miért lenne baj az hogy több napra nagyszülőknél van a gyerek? ez teljesen természetes.
2021. okt. 17. 19:10
 16/60 Only a man ***** válasza:
92%
Szóval akinek gyereke van, annak már nem lehet élete a gyerekén kívül? Eléggé szűk látó körű az, aki így véli. Lehet egy év alatt alig mozdultak ki, szerintem joguk van hátra hagyni a kicsit, hogy szórakozzanak. Nem hetekre, nem hónapokra mennek el. Pár nap nekik is jár.
2021. okt. 17. 19:11
 17/60 anonim ***** válasza:
26%

Ez semmi. a szomszédban gyakorlatilag itt laktak az unokapulyák. Azért hívom őket így mert reggeltől estig üvöltöznek....anyjuk ide hozta őket ha kellett ha nem....iskolaidőben is!! A szép szó nem használt, csak ha már rájuk üvöltöttem én is.

Egyik nyáron észrevettem hogy megbelesedett, télen megszült: a PÁR HETES gyerek már a nagyanyjánál lakott! immár 2 gyerek üvöltött a kib@szott fülembe a vasárnap délutáni szieszta helyett....

(direkt idősek lakta környékre költöztem, erre beszoptam)

Most pár hete aztán történt valami baleset mert 3 mentő is jött a legkisebb vércséhez aki szokás szerint bőgött. Az annyuk úgy jött mintha olyan kurta fontos lenne neki a kölyke, ott rováztak a mentő mellett, ment a jajmileszakicsibabámmaljaj színjáték....Kiderült hogy nem volt nagy baleset, így mindenki ment amerre lakik.

Másnap megyek ki a kertbe, mit hallok?! megint itt a szerencsétlen kisgyerek...

Szerencsére úgy tűnik konszolidálódik a helyzet, gondolom a nagyszülők elbeszélgettek a lyányukkal, az utóbbi időben nem láttam vagy hallottam őket (azonnal tudom hogy itt vannak-e, mert a ház minden pontjában tisztán hallani őket...), lehet hogy megijedtek a keltetősék, nem tudom, de végre csend van <3

(az más kérdés, hogy most meg a másik oldalról kezdődid a lárvaparádé szóval lesz itt még botrány)

Nem azzal van a baj ha néha a szülőpár lepasszolja a gyereke(ke)t, hanem ha nevelés helyett más nyakába költöztetik...

2021. okt. 17. 19:21
 18/60 anonim ***** válasza:
12%
18 vagyok; Olyan is volt hogy a néhány hónapos kisbabát kitették a tűző napra a 35 fokba, mikor felálltam hogy behozom a házba, jött ki a nagyanyja.
2021. okt. 17. 19:24
 19/60 A kérdező kommentje:

Már elnézést, én senkit nem pontoztam le és még csak irigy sem vagyok a welnessezőkre.

Szimplán csak meglepett, amikor mondták. A nagyszülők már nem fiatalok, betegeskednek. Koràbban arra panaszkodott, hogy a nagyi több alkalommal elaludt a gyermek mellett és a kicsi leesett az ágyról, màsikszor a hintából esett ki.

Eddig a kisgyermek csak néhány órára volt otthagyva. Emiatt lepett meg, hogy most ott hagyják 3 napra és elmennek 400 km-re.

Egyébként a héten jöttek ki a kórhàzból, mert a gyerek bekapott valami bacit és kiszáradt. Szerintem semmi beteges nincs a kèrdésemben, csak érdekelt ki hogy vèlekedik erről.

2021. okt. 17. 19:36
 20/60 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó információk árnyalják a dolgot, a kórházból frissen hazaengedett gyereket nem hagyunk otthon, beteges nagyszülőre sem bíznám, de még olyanra sem, aki nem kéri külön az unokával töltött időt.
2021. okt. 17. 20:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!