Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha a szülők 3 napig...

Normális, ha a szülők 3 napig otthon hagyják 1,5 éves gyermeküket?

Figyelt kérdés
Szomszédom mondta, hogy wellnesshétvégére mennek, de a 1,5 éves babàjukat otthon hagyják a nagyszülőknél. Lehet, hogy csak én tartom elképzelhetetlennek, hogy a kisbabámat ne lássam 3 napig, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is! Elsősorban kisgyerekesek írjanak, akiknek van ezzel kapcsolatban tapasztalatuk!

#Wellnesshètvège
2021. okt. 17. 18:26
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
95%
Alapvetően azt gondolom, hogy ők tudják. Nekem a fiam 2,5 évesen aludt először a nagyszülőknél. Előtte én többször aludtam ott vele (amikor a férjem külföldön volt munka miatt). Utána párszor aludt ott még és 3 évesen elment velük 3 napra nyaralni. 1,5 évesen ő még nem állt volna készen erre. De gyereke válogatja. Viszont így, hogy még sosem aludt ott, kórházban volt és a nagyszülők sincsenek topon, így szerintem elég meredek dolog elutazni.
2021. okt. 17. 20:17
 22/60 anonim ***** válasza:
94%
Ha az én fiamról lenne szó, biztos örülne, ha az anyai nagymamájánál aludhatna. Imád ott lenni. Az apai nagymamájáról ez már nem mondható el. Nála még délután sem alszik. Ha a gyermeknek olyan jó a kapcsolata a nagyszülőkkel, akkor mi a baj?
2021. okt. 17. 20:25
 23/60 anonim ***** válasza:
89%

Nekem van olyan ismerősöm, aki szerint egy anya a gyerek hároméves koráig el se mozduljon a gyereke mellől, mert csak és kizárólag a gyerekből állhat az élete. Ilyen úri huncutságok, mint pl. wellness, eszébe se jussanak.

Ez a pasas most 60 éves és egyedülálló (és nem azért, mert így akarta).

2021. okt. 17. 20:32
 24/60 anonim válasza:
90%
Tényleg, és ha meló miatt kéne távol lenniük?
2021. okt. 17. 20:35
 25/60 anonim ***** válasza:
98%

Abban a helyzetben amit ultoljara leirtal en sem hagynam ott a gyerekem tobb napra, atlag helyzetben viszont igen. Ha a nagyszulo nem banja, van ideje, nem nagyon beteg, akkor a 1,5 evest is ott hagyom 2-3 napra.

Csak azt nem ertem, ezt miert a masodik oldalon csopogtetted hozza a sztorihoz, mikor ez a legfontosabb reszlet.

2021. okt. 17. 20:44
 26/60 anonim ***** válasza:
95%

Azért nem kicsit manipulatív a kérdés.

"otthon hagyják"

"kisbaba"

Holott 1,5 éves már nem kisbaba és nem otthon hagyják hanem a nagyszülők felügyelete alatt.

Számomra inkább az ilyen "minek a gyerek" válaszok furák. Mintha a szülőnek nem járna az a pár nap szabadság.

2021. okt. 17. 20:45
 27/60 anonim ***** válasza:
89%

Én már nagyon kicsiként is akartam nagyiméknál aludni de anyukám egy ideig nem engedte. Szerintem nem tesz jót se az anyának, se a gyereknek ha azt tanítjuk nekik, hogy az anya a nap 24 órájában legyen a gyerekkel különben rossz anya. Az anyák amúgy is valamiért folyton becsmérlik egymást.

Mellesleg a fő kérdés és az amit utána hozzátoldtál a sztorihoz két teljesen más dolog. Itt nem azzal van a baj, hogy a szülők otthagyják a gyereket, hanem hogy a nagyszülők nem megbízhatók. Ettől még az, hogy elmennek, nem baj, csak jobban meg kell válogatniuk, kire bízzák a gyereküket.

Amúgy ez a tipikus kamukérdés recept. Először kezdesz egy közepesen provokáló kérdéssel, aztán ha nincs annyi utálkozás, mint amire számítottál, akkor hozzáteszel durvább részleteket. Szerintem ha tényleg az lenne, hogy a nagyszülők ennyire nem vigyáznak a gyerekre, már a fő kérdésben leírtad volna ezt. Nem csak mikor megmondják neked a válaszolók, hogy nincs igazad.

2021. okt. 17. 20:45
 28/60 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen normális. Mi ezzel a gond?
2021. okt. 17. 21:06
 29/60 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem igen, mert nekik is kell a szabadság és láthatják éppen eleget az életben. Főként majd ha kölcsön kér.
2021. okt. 17. 21:12
 30/60 anonim ***** válasza:
14%
Szakemberek 3 éveskor alatt nem ajánlják, hogy bárkinél is otthagyd a gyereket hosszabb időre (tehát 1-2 óránál többre)
2021. okt. 17. 21:26
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!