Normális, ha a szülők 3 napig otthon hagyják 1,5 éves gyermeküket?
Nekem van olyan ismerősöm, aki szerint egy anya a gyerek hároméves koráig el se mozduljon a gyereke mellől, mert csak és kizárólag a gyerekből állhat az élete. Ilyen úri huncutságok, mint pl. wellness, eszébe se jussanak.
Ez a pasas most 60 éves és egyedülálló (és nem azért, mert így akarta).
Abban a helyzetben amit ultoljara leirtal en sem hagynam ott a gyerekem tobb napra, atlag helyzetben viszont igen. Ha a nagyszulo nem banja, van ideje, nem nagyon beteg, akkor a 1,5 evest is ott hagyom 2-3 napra.
Csak azt nem ertem, ezt miert a masodik oldalon csopogtetted hozza a sztorihoz, mikor ez a legfontosabb reszlet.
Azért nem kicsit manipulatív a kérdés.
"otthon hagyják"
"kisbaba"
Holott 1,5 éves már nem kisbaba és nem otthon hagyják hanem a nagyszülők felügyelete alatt.
Számomra inkább az ilyen "minek a gyerek" válaszok furák. Mintha a szülőnek nem járna az a pár nap szabadság.
Én már nagyon kicsiként is akartam nagyiméknál aludni de anyukám egy ideig nem engedte. Szerintem nem tesz jót se az anyának, se a gyereknek ha azt tanítjuk nekik, hogy az anya a nap 24 órájában legyen a gyerekkel különben rossz anya. Az anyák amúgy is valamiért folyton becsmérlik egymást.
Mellesleg a fő kérdés és az amit utána hozzátoldtál a sztorihoz két teljesen más dolog. Itt nem azzal van a baj, hogy a szülők otthagyják a gyereket, hanem hogy a nagyszülők nem megbízhatók. Ettől még az, hogy elmennek, nem baj, csak jobban meg kell válogatniuk, kire bízzák a gyereküket.
Amúgy ez a tipikus kamukérdés recept. Először kezdesz egy közepesen provokáló kérdéssel, aztán ha nincs annyi utálkozás, mint amire számítottál, akkor hozzáteszel durvább részleteket. Szerintem ha tényleg az lenne, hogy a nagyszülők ennyire nem vigyáznak a gyerekre, már a fő kérdésben leírtad volna ezt. Nem csak mikor megmondják neked a válaszolók, hogy nincs igazad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!