Szülők! Hogy fogadnátok ha a tini lányotok bejelentené hogy terhes?
21!
A törvény szerint a 16. életévet betöltött gyerek már hozhat bizonyos döntéseket egyedül is, illetve ha nem ért egyet a szülővel, akkor fordulhat a gyamhivatalhoz. Ez nem azt jelenti, hogy a gyámhivatal mindenben neki fog igazat adni, hanem azt, hogy a hivatal, mint független közreműködő, megvizsgálja "kinek van igaza". Tehát pl egy el akarok költözni otthoknrol a nagyihoz, vagy masik iskolaba akarok kérdésben megnézi a két oldalt és úgy dönt, akár a szülő akarata ellenére is.
A terhesség más kérdés, ugyanis ebben az esetben kizárólag a terhes döntését fogjak támogatni. Egy 16 éves nem kényszeríthető se abortuszra, se a terhesseg megtartasara, pont ugyanugy, ahogy egy felnott no sem.
Amúgy kirakhatod a gyereked bármikor: besétálsz a gyamhivatalba és közlöd, hogy lemondasz a szülői felügyeleti jogodról. A gyereket elhelyezik nevelő szülőnél, vagy nevelok intézetben és máris nem lakik otthon. Onnantól semmi jogod nincs többé a gyerekhez, de ez nem érinti a kötelességedet: amíg örökbe nem fogadják, vagy nagykorú nem lesz, el kell tartanod.
Elképesztő milyen szülők vannak itt.
Én nem bánnám. Támogatnám. Nekem nem lenne teher az unoka, sőt öröm. Sajnálom azoknak a gyerekeit, akik nem érzik át a hatalmas "önmegvalósításban".
42-44
Mi nem köteleznénk semmire. És ő minket, titeket? :) Én azt vállaltam, hogy őt (csak őt) egyedül, vagy a testvérével együtt felnevelem. Hogy majd egyszer nagymama leszek/lehetek. Azt nem, hogy 45 évesen megint anyuka legyek, és évekig gondozzam az unokámat, mert a lányom most tanul, most fáradt, most bulizni menne...az éjszakákról nem is beszélve.
Én nem támogatnám. Eleve, mi is dolgozunk, mondjunk fel érte? Tegyük kétségessé a megélhetésünket? :) Meddig maradjak az unokával otthon, míg a lányom le nem diplomázik?
Nagyon álomvilágban éltek, ha szerintetek ez mindenhol olyan könnyű, meg jajj de cuki kisbaba.
17 évesen, nekem meg 45 évesen egy baba csak púp lenne a hátunkon. Biztos szeretnénk, de mélyen belül ha vissza lehetne fordítani az időt, meg nem történtté tennénk. :)
42 vagyok.
Nálunk a nagyszülők,a felnőtt,házas,dolgozó gyerrkeiknrk ugyanúgy segítenek.Ha kell hozzák viszik az unokát,vigyaznak rá,pelenkázzák,stb...
Egy tizenéves is lehet jó szülő,és egy felnőtt is rossz.Nem mindenki bulizik,van aki másban éli ki magát.A gyerekkel az anyja marad otthon,az iskolát levelezőn befelyezheti.Se én se sz apja nem adnánk fel a munkánkat.Eltartani eltartanám őket,semmi gond nincs belőle.Nem vagyunk egy szdnt család,de segítjük egymást.Nekem ez a természetes.
45! Ki mondta hogy bulizni kell járjon a lány ha megszült?🤦🏼♀️
Rajtatok múlik mennyiszer vállaljátok be a picit hogy a lány elmehessen valahova. Havi 1-2x simán belefér, ha 16 éves a lány ha 26.
Hiszen mégis az unokád.
Én 21 évesen lettem anyuka, hála Istennek anyukám imádja a fiamat, apámnak van olyan felfogása mint neked, el is távolodtunk.
Ha valakinek nem érték a család, akár gyerek akár unoka, ne csodálkozzon ha ugyanezt a hozzáállást kapja vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!