Mit gondoltok az olyan szülőről, akinél "kérvényt" kellene benyújtani, hogy hazaköltözhessen a gyereke?
Egyedül él egy nagy házban, tele üres szobákkal. A lánya már említette, hogy szeretne hazaköltözni a 2 gyerekével és a férjével, hogy megtudják spórolni az elbérlet árát, mert házvásárlás előtt állnak, amit a szülő tud! De még csak említeni sem említi nekik.
Egy nagyszülőnek nem az lenne a legjobb, ha a közelében tudhatná a gyerekét és az unokáit?
#59, A mi családi házunk nem sokat ér, de ha csak a részem megkapnám belőle, az 8-10 millió.
Ezek szerint örököltél egy fél házat, de anyád haszonélvezetével? És ha te megkapnád a 8-10 milliódat, anyád mégis hová cuccolna az őrá jutó 8-10 millióval..?
Nem egy fél házat örököltem, de örülök, hogy a sok prolinak rögtön sikerült kamu sztorikat kerekíteni és ez alapján fröcsögni.
Hát nem tudom gyerekek...
Én magam addig nem vállalnék gyereket, amíg nem vagyok képes biztosítani a gyerekvállaláshoz szükséges feltételeket. Amiben részemről benne van, hogy el kellene indítani az életben őt valahogy.
Pont azért, mert saját magamon látom, mekkora hátrányban vagyok azokkal szemben akikat tudtak segíteni az ingatlan vásárlásban. Nekik 30 éves korukra rég kifizetett ingatlanjuk van. Én most 30+ évesen tudtam egy kis lyukat vásárolni és még most indul hiteltörlesztés.
"Ezek szerint örököltél egy fél házat, de anyád haszonélvezetével?"
Ezek szerint 3-an örökültünk. Testvérem, anyám, én.
Volt egy megállapodás, hogy felújítjuk, eladjuk és mindenki élheti az életét.
Ez addig jutott, hogy felújítják és élnek benne mint hal a vízben, nekem meg időnként benyújtják a számlát, hogy ennyi a költség rám eső része.
Ha felhoztam, hogy azért ez így számomra nem annyira jó, akkor megkaptam anyámtól, hogy "jajj hát ezzel a részed is többet ér". Hát remek.
Hozzá tenném, én egy fillért nem kaptam, albérlet mellett gyűjtöttem önerőt, hitellel teljesen egyedül vettem lakást, saját pénzből újítom. Plusz ezek mellett jattolom az otthoni felújítás költségeit.
Szóval most jelenleg erősen úgy érzem én állok a f..sz rossz végén.
Azért szomorú ha valaki "segge alá tolásként" éli meg azt, hogy megteremti valaki a gyerekének az anyagi biztonságot és a hosszútávú jövőt.
Mert lehet mondani, hogy "segge alá tolás" de tény, hogy nagyon nagy hátrányból indul az, akinek a fél élete azzal kell elteljen, hogy ingatlanra spórol.
Az más kérdés hogy sokakban benne van az, hogy még a saját gyerekükre is ellenségként tekintenek és úgy nézik, hogy "én is magamnak csináltam, te is magadnak fogod". Ezért nem tartanak sehol.
#67, Volt egy megállapodás, hogy felújítjuk, eladjuk és mindenki élheti az életét.
És ezt írásban is rögzítettétek?
"időnként benyújtják a számlát, hogy ennyi a költség rám eső része"
Állagmegőrzést köteles vagy fizetni, mint tulajdonos, a csempe cseréjét - mert a bentlakónak nem tetszik a színe - nem. Ezt nyugodtan közölheted velük.
Nincs írásban rögzítve.
Igazából nem tőlük sajnálom sem a pénzt, sem a boldogságot. Csak egyszerűen a helyzet nem könnyű, hogy élem az életem és a pénzem egy része elfolyik, miközben meglenne a helye.
Főleg, hogy az én életem pont az itt is hangoztatott "nem vagyunk kötelesek semmit a segged alá tolni" címszóval telt és mindent magamnak teremtettem meg.
Szívem szerint lemondanék a tulajdonjogomról, ott rohadjon meg az egész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!