Mit gondoltok az olyan szülőről, akinél "kérvényt" kellene benyújtani, hogy hazaköltözhessen a gyereke?
Egyedül él egy nagy házban, tele üres szobákkal. A lánya már említette, hogy szeretne hazaköltözni a 2 gyerekével és a férjével, hogy megtudják spórolni az elbérlet árát, mert házvásárlás előtt állnak, amit a szülő tud! De még csak említeni sem említi nekik.
Egy nagyszülőnek nem az lenne a legjobb, ha a közelében tudhatná a gyerekét és az unokáit?
A felnőtt megoldás erre a helyzetre:
Anyu, szeretnénk a Pityuval saját házat venni. Még szükségünk lenne x millió forintra. Megengednéd-e hogy x hónapra hozzád költözzünk, így az albérleti díjat megspórolva x hónap múlva meglenne a pénz. Természetesen a rezsibe, háztartásba beszállunk, a kajáról gondoskodunk.
Ehelyett te óvodás módon célozgatsz, azt várod, hogy még ő könyörögjön neked, miközben nektek van rá szükségetek és neki kell a kényelméből feladni. Azért kapjál már egy kicsit az agyadhoz, mert undorítóan viselkedsz.
"Annyi gyereket vállaltunk, amennyit bírunk anyagilag kedves 3-as, és mellette élünk is. De az a pénz is jól jönne a megspóroláshoz."
- de miért anyádtól várod, hogy áldozatot hozzon a ti spórolásotokhoz????
Köszönöm a válaszokat!
Igen, mindketten olyan emberek vagyunk, akik nem szeretnének alkalmazkodni máshoz/másokhoz. Megvan a kis életünk.
De valahol mardossa a lelkiismeretemet, hogy említeni sem említette azóta.
Első körben gondold végig, hogy mi lehet az ok, amiért eszébe sem jut a dolog.
Ti sem szerettek alkalmazkodni, akkor ha odaköltöztök neki kell mindenhez, hiába az övé a ház?
Lehet, hogy a párodat nem kedveli (azért mert az unokáit szereti, nem evidens).
De értsd már meg,hogy ha magányos se rátok lenne szüksége.
Nem a nyüzsgésre,nem arra,hogy gyerekeket dajkáljon helyetted (mert úgyis időről időre rábíznád őket valamiért címszóval,hogy nagymama,szereti őket akkor csinálja..),nem arra hogy a férjedet kerülgesse a házban,hogy hallja a kettőtökre tartozó dolgokat..
Neki esetleg hasonló korú társaságra lenne szüksége,de nem gyerekekre.
Időnként elmegy,de ő már nem családfenntartó.Hidd el,hogy elég volt neki X évig.
Én a "másik oldal" vagyok, nagyszülö egy nagyobb házban.
Az unokákat szeretem, ha itt vannak, meg a gyerekeimet is szivesen látom vendégségbe, de csak nagyon extra vészhelyzetben egyeznék bele, hogy bármelyik is ideköltözzön, akár csak átemenetileg is.
Nekem megvan a napi rutinom, a saját életvitelem, igényem a csöndre, nyugalomra, és ez megszünne, ha bárki is ideköltözne. Amikor itt van valamelyik gyerek a családjával látogatóban, akkor is felborul a megszokott napirendem, ezt kibirom pár napig, de ha elmennek, jól esik megint visszaállni a megszokott rendszerbe.
Ezért eszembe sem jutna bármelyiket is idehívni, mert rövid idö múlva csak stressz lenne az egész számomra, ennek pedig a kapcsoalt látná kárát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!