Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyre nehezebben viselem a...

Egyre nehezebben viselem a folyamatos panaszkodást, önző vagyok?

Figyelt kérdés

Edesanyám egyedül él, mozgásszervi betegsége van, orvosok csak tünetileg tudják úgy-ahogy kezelni, sokadik orvos sem tud megoldást a problémára (pontosabban új gerincre lenne szüksége, ami ugye jelen állás szerint megoldhatatlan). Állandó fájdalmai vannak. Nagyjából el tudja látni magát, én minden héten bevásárolok neki, ha kell viszem dokihoz, leviszem a szemetét, intézem ha van valami amit nem tud megcsinálni. Minden nap beszélünk telefonon 20-40-60 percet. Tudom rossz neki, mert egyedül van és beteg. De úgy érzem kezd felőrölni ez az egész. Nem az, hogy el kell neki intézni dolgokat vagy orvoshoz kell vinni. A beszélgetéseink 90-100%-a arról szól, hogy mennyire fáj, mennyire iszonyatos, melyik gyógyszereket vette be, melyik orvoshoz kellene menni és úgy általában minden rossz, borzalmas, szörnyűséges és talán jobb lenne ha már nem is élne. Teljesen megkeseredett az állapota miatt, haragszik a világra. Én ezt mind értem, de nem tudok rajta segíteni. Nem tudom mit tehetnék. Családom van, gyerekem. Egy-egy ilyen beszélgetés után (minden nap) borzasztó kimerültnek érzem magam, a hangulatomról nem is beszélve. Eljutottam már odáig, hogy szinte gyomorgörcsöm van amikor hív, vagy hívom telefonon, mert tudom, hogy legalább fél órás panaszáradat jön. Emiatt meg már nekem szokott bűntudatom lenni, hogy ezt érzem. Egyszer említettem neki, hogy nem gondolkodott-e azon, hogy esetleg egy szakember, pszichológus tudna-e kicsit a hangulatán javítani, de teljesen kiakadt, hogy bolondnak nézem. Mindemellett pluszban még folyamatos anyagi problémái vannak, de ez már egy másik történet…

Volt/van valaki hasonló cipőben? Hogyan kezeli a helyzetet?

2021. okt. 11. 11:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
98%

10

Panaszkodj csak bátran, elfér a napi többszöri incel sikolyok között :)

2021. okt. 11. 12:44
 12/41 anonim ***** válasza:
98%
Én mindig az egyenesség híve vagyok. Megkell mondani neki hogy kiborít teljesen de oda nem költözhetsz és az egészségén nem javíthatsz. Utána ha kezdi akkor szólni neki hogy erre nem vagy kíváncsi nem ezért hívtad. Tudom drasztikus de mást nem tehetsz mert kicsinál. És észre sem veszi.
2021. okt. 11. 13:05
 13/41 anonim ***** válasza:
64%

Mintha, a saját történetemet hallanám.

Nekem anyám nemtörődöm, bántalmazó volt mindig.

Meg ideggyenge.

5 éves voltam, amikor meghalt az anyja, akkor kikészült addigra már el is váltak apámtól.

Aztán jöttek a kanijai akik szintén kikészítették.

Mindig mindenen kikészült és idegosztályra került és meg akart halni.

A szíve sem százas, de 17 éves kora óta láncdohányos, kávéfüggő, volt amikor a piát sem vetette meg.

Na, ki lett rákos kettőnk közül 40 évesen? Hát nem ő.

Nem miatta, mert már addigra megromlott a kapcsolatunk, de az élet pofánveréseinek feldolgozásában nyilván szerepe volt, hogyan bánt velem míg függtem tőle.

Évek óta rá nem nyitom az ajtót. A férjem tartja vele a kapcsolatot.

Az utolsó nagy dobása az volt, amikor felhívta a férjem, hogy mostmár mindennek vége, mert borzalmas betegséget diagnosztizáltak nála. A férjem alig tudta kiszedni, mi a baj, mert egy színházi estet adott elő.

A diagnózis: lisztérzékenység...

A másik nagy dobása, hogy az ő betegsége sokkal fontosabb és súlyosabb, mert neki a szíve rossz, de nekem még mindig maradt egy vesém. Ergo: semmi bajom. (Egy vesém van a rák miatt)

Na, érted már miért nem beszélek vele telefonon sem?

Ez az egy életem van, örülök, hogy még élek, itt a családom.

Kinek hiányzik egy ilyen anya, aki még mindig belémrugdos?

Én a helyedben nem tűrném.

2021. okt. 11. 13:22
 14/41 anonim ***** válasza:
93%
Fájdalomambuláncián voltatok? Ha nem, ott lehet, hogy tudnának rajta segíteni. Meg nem gyógyítanák, de a fájdalmain lehet, enyhítenének.
2021. okt. 11. 13:31
 15/41 A kérdező kommentje:

#13 13:22

Nem mondanám anyámat bántalmazónak, sem pedig nemtörődömnek. Ilyen szinten amit leírtál semmiképp. Szeretem őt. Hiányzik az aki régen volt. A jelenlegi helyzetet nem igazán tudom kezelni, mert mint említettem a beszélgetésink nagy része a panaszkodás, az én szerepem a beszélgetésben pedig korlátozódik a "megértelek", "elhiszem", "sajnálom"-ra.

#14 13:31

Voltunk. Többször is. Csináltak beavatkozásokat is és infúziós kezelést is. Ideig-óráig kicsit jobb volt, de aztán megint romlott a helyzet. Nem egy, nem két orvosnál voltunk, rengetegnél. Nem tudnak segíteni.

2021. okt. 11. 13:49
 16/41 anonim ***** válasza:
93%

13.! Leírtad a saját történeted, ami semmire nem jó ebben a helyzetben, mert a két helyzet teljesen más. Ezzel még jobban lehúzod a kérdezőt, de semmilyen pozitívumot nem írtál.

Ne higgye senki, hogy nem voltam hasonló helyzetben és csak kívülállóként okoskodok.

Ha mindent megtettél anyudért, mindenhová elviszed, már mindent megpróbáltál, akkor én is azt javaslom, hogy legalább telefonhíváskor kezdj el mesélni az unokájáról, tereld el a gondolatait, mondj pozitív dolgokat, ami történt veled/veletek, amikor elkezd telefonban is siránkozni. Beszélj-beszélj, de csak jó dolgokat. Én is ezt tettem. A szavába vágtam. Muszáj lesz, mert különben megbolondulsz. Így is teszel eleget érte. Tudom, nehéz, de még a házasságod is rámehet.. Legalább telefonon ritkítsd a vele való kommunikációt. (Tényleg jó tanácsként írom és tapasztalatból.)

2021. okt. 11. 15:22
 17/41 A kérdező kommentje:

#16 15:22

Köszönöm, megfogadom a tanácsodat. Remélem beválik.

2021. okt. 11. 15:36
 18/41 anonim ***** válasza:
91%
Beválhat, de nem szabad feladni, kitartás is kell hozzá rengeteg.
2021. okt. 11. 16:15
 19/41 anonim ***** válasza:
68%

16!

Nagyon okosnak hiszed magad, de a két eset hasonló az egyik ideggyenge lehúzó, a másik meg panaszkodó lehúzó.

Mindketten szarul érezzük magunkat, az anyáink miatt.

De ha ilyen okos vagy, vedd át az anyja fájdalmát vagy hallgasd a panasz áradatát.

A kérdező ki van tőĺe idegileg, én is ki voltam amíg szívta a vérem.

Nagy szent emberek...

2021. okt. 11. 17:26
 20/41 A kérdező kommentje:

#18 16:15

Tesztelem a módszert, de látom nem lesz könnyű. Egyelőre hiába hozok fel más témát, gyorsan visszakanyarodik az alap problémához. Próbálkozom, hátha idővel javul a helyzet.

2021. okt. 12. 15:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!