Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Felhanytorgatnad ezt a gyereke...

Felhanytorgatnad ezt a gyerekednek?

Figyelt kérdés

Evek ota kulon elek anyamtol, soha nem volt jo kapcsolatunk, nem igazan segitett anyagilag soha egy-ket nagyobb kiadast leszamitva. Az 5 ev alatt, miota kulon lakok, vett egy mosogepet es 2 eve belefizetett 100 ezret a kocsimba, amit parom szuleitol kaptam reszben (a masik felet en fizettem, igy anyam segitsegevel), de o is bele akart szallni, eroltette, pedig nem kerte ra senki. En hulye elfogadtam, pedig lett volna ra penzem, de ugy voltam vele, hogy ha szervizelni, cserelni kell valamit gyorsba, akkor legyen mihez nyulni.

Azota ugy kezel, mintha a szemelyes taxija lennek. Egy darabig ugrottam is neki, amint futyult, mert egyedul nem kepes semmit megoldani, de az utobbi idoben mar nem erdekelnek a dolgai, foleg akkor, ha nekem is van programom. Erre megkaptam, mar nem elso alkalommal, hogy "bezzeg fizettem abba a tragacsba, es ennyire nem vagy kepes". Baromi rosszul esik, mert azt erezteti, hogy tartozok. Raadasul ilyenkor tragacs (ami alairom, valahol jogos), de amikor el kell menni vele a-bol b-be, akkor nagyon szuper autocska. Ilyenkor mi a jo megoldas? Fizessem neki vissza a 100 ezret es akkor nem tud mit felhanytorgatni, vagy csak szimplan engedjem el a fulem mellett?

24/L

2021. okt. 4. 17:16
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
1-es, mondhatni kirakott otthonról. 19 voltam, egyetemre jártam, kerestem kb. 60 ezer forintot mellette diákmunkával. Háromszor közölte ordítva, hogy menjek ahova akarok, mert kupis volt a szobám. A harmadiknál döntöttem úgy, hogy na akkor gyerünk. Akkor már együtt voltam a párommal, vele költöztem össze, így könnyebb is volt, hogy nem voltam teljesen magamra hagyva. Akkor adott 40 ezret, abból vettem mosógépet, így értem, hogy ő vette azt. Egyébként amint kivittük a szekrényemet a régi szobámból, már vitték be az új szekrényt, mire visszaértünk a következő kör cuccomért, már össze volt rakva. Szóval szinte várták, hogy mikor takarodok már el onnan.
2021. okt. 5. 11:13
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha ajándékért az ember nem vár cserébe semmit. Ha annyira erősködött, hogy ajándékba adja, akkor ne verje magát, hogy így adott bele meg úgy. Esetleg add vissza, hogy "köszi azóta is megvan a pénz nem szorultam rá". De hidd el, ha nem ezzel, majd más indokkal fog majd ugráltatni. Haverom úgy rendezte a hasonló természetű anyját (őt is szinte kidobták), hogy ha nagyon ugrál, akkor nem lesz majd ki kicserélje a szaros pelenkáját, ha oda kerül. Azóta valamelyest normálisabb az anyja.
2021. okt. 5. 13:08
 23/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az enyémnek szerintem fejben van gond. Azt mondta, hogy megszült engem, hogy valaki szeresse, de én nem szeretem. Ezért megszülte öcsémet, hogy majd az szereti, de ő se szereti...
2021. okt. 5. 13:48
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
23-ra: Na, tipikusan az ilyen embernek nem kéne szülnie....
2021. okt. 5. 15:28
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hittem csak simán belesegítetett de ha ajándék, akkor ennyi segítség bőven elég.
2021. okt. 5. 15:59
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
meg kellene tanulnod nemet mondani....
2021. okt. 5. 19:48
 27/33 kovpet ***** válasza:
74%

Én nem adnám vissza a pénzt, legalábbis csak részben maximum.

Miért?

Normálisan egy családon belül szívesen adnak és nem gond elfogadni sem az ajándékot. Viszont azzal, hogy felhánytorgatta, ez elvesztette az ajándék mivoltát (hiszen azért cserébe nem jár semmi, azért ajándék) és üzletté vált. Az üzlet viszont üzlet, számold ki az eddigi taxizások árát valahogy, de ne csak az üzemanyagot vedd, persze ne is hivatalos taxidíjat és annyival kevesebbet adj vissza. Ha mínuszos az összeg, akkor megmondhatod neki, hogy ő kapott ajándékot, de ennyi volt.

2021. okt. 6. 11:36
 28/33 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy eltaxizta már az árát a 2 év alatt. Nem csak üzemanyag szinten. Rengeteget mentem vele bevásárolni az Obiba, cipeltük a cementes zsákokat be a kocsiba, ki a kocsiból. 20 kilométerrel odébb vett házat, egy romhalmazt, oda is furikáztam hetente-kéthetente, volt, hogy bevásárlás nélkül, volt, hogy bevásárlással. Volt, hogy jött utánunk párom a saját autójával, mert egyszerűen már nem bírtuk megemelni a 40-50 kilós zsákot. Ami ugye nem gyengén összeporolta, összeretkelte a kocsi csomagtartóját, de ez már szerintem inkább a szőrszálhasogatás kategória.

Nem csak városon belül mászkáltunk, vittem nagymamámhoz is rendszeresen, mert úgy voltam vele, ha úgyis megyek én is, akkor ne buszozzon.

2021. okt. 6. 11:47
 29/33 kovpet ***** válasza:
100%
Én kiszámolnám, ha nem is pontos és az orra alá dugnám azzal, hogy akkor ezért van vége és ha a százasára hivatkozik, akkor tessék, ezt nézze. Ő jönne neked mondjuk 60-nal, plusz ez a mostani út. Na, így is mehetünk?
2021. okt. 6. 11:59
 30/33 anonim ***** válasza:
27%
Mond, hogy vizesse a benzint vagy vizesd vissza! Mit húzod az időt.
2021. okt. 6. 13:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!