Ha a szülő úgy dönt, hogy "segíti" a gyerekét anyagilag, akkor mennyire jogos ezt heti szinten felhánytorgatni?
Figyelt kérdés
Viszonylag jómódban él, a gyereket folyamatosan cseszegeti, hogy elvitte az összes pénzét, úgy beszél vele mint a kutyával. Idegeneknek persze dicsekszik, hogy felépített a gyerekének egy házat.2021. máj. 12. 20:49
1/8 anonim válasza:
Nem jogos,nem szép,de (gyarló) emberi tulajdonság.
2/8 anonim válasza:
sajnos vannak olyan emberek akiktől nem szabad elfogadni a segítséget
3/8 anonim válasza:
semennyire nem jogos. ha a szuleim ilyenek lennenek, osszegyujtenem a penzt, visszaadnam, es megmondanam hogy ha ennyire nagy terhet jelentettem, akkor tobbet nem kell keresnunk egymas
4/8 anonim válasza:
Nem jogos, de ettől még nem fog vele leállni. Kapcsolat megszakítása nem opció? Szép és jó, hogy eddig segített anyagilag, de emiatt senki nem érdemli meg, hogy így viselkedjenek vele.
5/8 Katona Dius válasza:
Na én pont ezért nem fogadok el semmilyen (anyagi) segítséget a szüleimtől. Sajnos édesanyámra is jellemző az ilyesmi, én inkább megelőzöm a bajt. Inkább fizetem hosszú-hosszú ideig a hitelt, de nem akarom, hogy az anyagiak miatt romoljon tovább a kapcsolatunk. Azt nem mondom, hogy meg tudnának nekem venni egy házat, de házvásárlás előtt állunk párommal, és kitalálta édesanyám, hogy majd segít anyagilag a felújításban. Ha a munkában segít, azt szívesen fogadom, abban én is minidg segítettem nekik, ha felújítottak. De pénzt, vagy hogy bármit is ők vegyenek a házba, azt nem fogom hagyni. Elég ingatag a kapcsolatunk, mindketten akaratosak vagyunk és szereti jobban tudni, mi kell nekem. Ebből sok a vita, nem hagyom magam, de a kapcsolatot sem akarom megszakíteni velük. Így inkább, amiről tudom, hogy később vitaforrás lesz, megpróbálom elkerülni, ha lehet.
6/8 anonim válasza:
Nem, nem jogos. Mikor én elkezdtem az egyetemet, mondták hogy támogatnak, erre ha valamin vita volt akkor felhánytorgatta, hogy nem csak anyagi támogatást kéne elvárni. Pedig én nagyon sokszor mondtam, hogy nem várom el, szívesen dolgozom, de nyilván nehéz a tanulás mellett, így elfogadtam. Na akkor mondtam meg, hogy nem kell segítség, ha csak ezért akar támogatni, hogy ezzel zsaroljon meg felhánytorgassa.
7/8 anonim válasza:
Nem értem. Most tényleg felépített (és odaadott, a nevére íratott) a gyerekének egy házat?
8/8 A kérdező kommentje:
Igen, mert építkezési cége van, a telket a gyerek vette.
2021. máj. 13. 06:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!