Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyit adjak haza a fizetésem...

Mennyit adjak haza a fizetésemből?

Figyelt kérdés

Szeptember óta dolgozom, első rendes főállású munkahely. Korábban eltartott voltam, mivel a szüleim elváltak, apa havi 50k gyerektartást utalt anyának utánam, mivel távoktatás volt, szinte 0-24 itthon voltam, itthon is ettem stb.

Most megváltozott a helyzet, elkezdtem dolgozni, 5ből 4-5 nap bejárok irodába, heti max 1 nap homeoffice. Reggelit a pékségben szoktam magamnak venni, ebédet pedig a kollegákkal a közeli kifőzdében. Vacsizni szoktam itthon, de azt is sokszor magamnak veszem. Tehát összességében 90-95%-ban veszem magamnak a kaját.

Hétvégén sem nagyon eszem itthon, általában a barátommal vagyok, vagy náluk eszem (vagy az anyukája főz, vagy mi közösen, de akkor az alapanyagokat is szintén mi vesszük) vagy beülünk kajálni valahova, ha éppen a városban van programunk. Nagyon keveset vagyok itthon, általában délutánonként programom van vagy barátommal vagyok, edzeni megyek stb.

Ruhát, bkv bérletet, szórakozást, stb mindent 100%-ban magamnak állok, egyedül a rezsi + az a minimális kaja, amit itthon eszem olykor, az amit nem én fizetek.

Ilyen feltételek mellett mennyit reális hazaadnom? 3-an élünk a háztartásban, mindhárman kereső felnőttek, tehát 3 felé oszlik a rezsi ktg is. 100 nm házban élünk, rezsi szempontból ez is fontos lehet.

Köszönöm a válaszokat!

2021. okt. 1. 12:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%

Én "harmadot" szedek a gyerekemtől, azaz a fizetése harmadát.

Azt mondjuk nem tudja, hogy egy külön számlán gyűjtöm neki...

2021. okt. 1. 18:21
 22/28 anonim ***** válasza:
82%

Nálunk úgy volt, amíg el nem költöztem otthonról, hogy 4 felnőtt, dolgozó ember, így mindent negyedeltünk. Havi 18,majd a panelprogram után havi 23 ezerre jött ki fejenként, így ennyit fizettem.

Kaját mindenki magának intézte.

Ha ti hárman vagytok felnőtt, kereső emberek, akkor harmadoljatok. Számot nem tudok írni, mert minden háztartásban máshogy alakul a rezsi összege, kérdezd meg a szüleidet és azt az összeget harmadoljátok el.

2021. okt. 1. 18:30
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
23as ha az ingyenélő nyomik már itt vannak ugye:D
2021. okt. 1. 18:49
 24/28 anonim ***** válasza:
41%
Fuj de orulok h nem ilyen szarrago szuleim vannak mint akik ebben a topicban valaszolgatnak folyton😂
2021. okt. 1. 20:07
 25/28 anonim ***** válasza:
82%
A rezsi egyharmadát. Amíg "fenntartjak" neked a helyét, hogy ott laksz, így lenne normális.
2021. okt. 2. 17:34
 26/28 anonim ***** válasza:
51%
24es én meg örülök hogy a gyerekem nem olyan ingyenélő semmirekellő mint akik itt válaszolgatnak :-D Normális gyereknek evidens hogy ha otthon szívja a levegőt, akkor bizony fizetnie is kell. A szülők felnevelték, nehogy már életük végéig tartsák csak mert méltóztatott megszületni...
2021. okt. 2. 19:54
 27/28 anonim ***** válasza:
24-es, a szüleim nem voltak szarrágóak, hanem bennem volt annyi gerinc, hogy saját magam ajánlottam fel kérés nélkül a rezsihozzájárulást, amikor már saját jövedelmem volt. Ez a komment téged minősít.
2021. okt. 4. 13:50
 28/28 anonim ***** válasza:

Én egy 20-ast adnék, ha a szülők nincsenek rászorulva. De szerintem érdeklődd meg Anyukádtól a számla összegeket, már csak azért is, hogy jobban tudd értékelni a pénzt.

Ha rosszabbul állnak, akkor kérdezz rá, hogy mennyivel járulj hozzá. :)

2021. nov. 9. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!