Mennyit adjak haza a fizetésemből?
Szeptember óta dolgozom, első rendes főállású munkahely. Korábban eltartott voltam, mivel a szüleim elváltak, apa havi 50k gyerektartást utalt anyának utánam, mivel távoktatás volt, szinte 0-24 itthon voltam, itthon is ettem stb.
Most megváltozott a helyzet, elkezdtem dolgozni, 5ből 4-5 nap bejárok irodába, heti max 1 nap homeoffice. Reggelit a pékségben szoktam magamnak venni, ebédet pedig a kollegákkal a közeli kifőzdében. Vacsizni szoktam itthon, de azt is sokszor magamnak veszem. Tehát összességében 90-95%-ban veszem magamnak a kaját.
Hétvégén sem nagyon eszem itthon, általában a barátommal vagyok, vagy náluk eszem (vagy az anyukája főz, vagy mi közösen, de akkor az alapanyagokat is szintén mi vesszük) vagy beülünk kajálni valahova, ha éppen a városban van programunk. Nagyon keveset vagyok itthon, általában délutánonként programom van vagy barátommal vagyok, edzeni megyek stb.
Ruhát, bkv bérletet, szórakozást, stb mindent 100%-ban magamnak állok, egyedül a rezsi + az a minimális kaja, amit itthon eszem olykor, az amit nem én fizetek.
Ilyen feltételek mellett mennyit reális hazaadnom? 3-an élünk a háztartásban, mindhárman kereső felnőttek, tehát 3 felé oszlik a rezsi ktg is. 100 nm házban élünk, rezsi szempontból ez is fontos lehet.
Köszönöm a válaszokat!
30e forint ez 2021-ben nevetséges összeg. 10 évvel ezelőtt fizettem ennyit a szüleimnek rezsihozzájárulásként, és akkor is kevés volt.
Szerintem 50e forint az erős minimum.
"3tagú háztartásban pont 20-30 a rezsi 1/3-a szerintem"??????
Nem hiszem, hogy egy 3 tagú család 60-90 ezret fizet rezsire havonta...
Mi ketten vagyunk, plusz a babánk egy családi házban (neki ugye azért megtöltjük a kiskádat, stb) és így fizetünk vízre havi 6000-et, gázra havi 12 ezret, villanyra havi 10 ezret, plusz a telefon-net-Tv-re havi 15-öt, meg lakásbiztosításra havi 3 ezret, azaz összesen 46000 forintot.
Oké, egy felnőttnek legyen plusz 5 ezer, de még akkor is messze van az ilyen 90 ezrektől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!