Ha a 17 éves gyereked íróasztal fiókjában füvet találnál (nem különösebben elölhagyva de nem is különösebben elrejtve), mit tennél?
nem jó füvezni, mert nagyon csúnya pánikrohamot lehet tőle kapni (én legalábbis azt kaptam), de az is igaz, hogy ha valaki pszichésen ép, akkor nem nagyon jellemző, hogy pánikrohamot kapna.
Akkor most szép türelmesen várakozzak és kész? Egyáltalán mire várjak?
Te tényleg két majdnem felnőtt szülője vagy ennyi ésszel? Ne drogozz, mert pánikrohamod lehet????
"Igen, turkáltam és tudom, hogy gáz, de ő még csak 17 éves. A tesója 22, az ő dolgai között pl. soha nem turkálok."
Úgy állsz hozzá, mintha egy óvodás lenne, aki nem tudja rendben tartani a cuccait, ezért ellenőrizni kellene. A zsebeiben meg a táskájában is turkálsz? Nagyon gáz ez a viselkedés, kérdező.
És tényleg ne csinálj úgy, mintha keménydrogot találtál volna, olvass utána, mi is a fű, és a jogi következményeknek is, az utóbbiról világosítsd fel. De azon ne csodálkozz, ha a kutakodás miatt nem fog ezután megbízni benned.
Manapság nagyon semmit sem tudsz tenni. A tanítás is egy nagyrakás szar, nem azért, mert a tanárok szarok, hanem azért mert a gyerekek előtt nincs egy fix sablon: szétszakadt családok, anyu már a 8-dik palival van, apu meg valamelyik kocsmában hitelben iszik. Gyerek mit lát?
Ahol meg véletlenül nem ez van, hanem anya-apa teszi a dolgát, ott már eleve a gyereket egy méregdrága iskolába járatják, ahol hasonló sznob szülők agyonkényesztetett gyerekei vannak: mindent megkapnak, és így semmit sem értékelnek. Gyerek mit lát?
Szóval nagyon szélsőséges példákat látnak és ezek nem jók!
1.: Ha rákiabálsz a gyerekre és fenyegeted, akkor ebből azt fogja megtanulni, hogy nem szabad semmit sem elmondania (sőt hazudozni fog még jobban), mert nem akarja ő hallgatni a sok rinyálást.
2.: Ha higgadtan elbeszélgetsz vele, szerencsés esetben még az is megeshet, hogy bizalmába fogad és elmeséli mi a baja. De feltételezhetően ő maga sem fogja tudni, hiszen most kezdi megismerni az életet, kipróbál ezt+azt, valamire rászokik, valamit eldob.
Szóval tekerjetek egy spanglit és élvezzétek az életet! :-)
(utálom a cigifüstöt is, meg aki szívja is: szóval ahány ember annyi fajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!