Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a 17 éves gyereked íróaszta...

Ha a 17 éves gyereked íróasztal fiókjában füvet találnál (nem különösebben elölhagyva de nem is különösebben elrejtve), mit tennél?

Figyelt kérdés
A gyerek apjával nagyon régóta nem vagyunk együtt, vele nem tudom megbeszélni. (Kábé kinyírná a gyereket, ha megtudná.) Vannak szüleim, sejtem a véleményüket, meg vannak más családtagjaim és vannak barátaim, de most valahogy őket sem akarom faggatni, hátha itt kapok értelmes tanácsot.

#íróasztal fiókjában
2021. szept. 28. 09:25
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
71%

Rászólnék, hogy ha már rejteget előlem valamit, akkor ne ilyen bénán csinálja.

Meg persze elbeszélgetnék vele arról is, hogy miért nem érdemes drogosnak lenni.

De amúgy nem kell ebből akkora ügyet csinálni. Egy kis fű nem akkora dolog, sok országban legális is.

2021. szept. 28. 09:29
 2/41 anonim ***** válasza:
17%

Kb elbeszélném vele hogy az drog az rossz,meg vinném az elkülönitőbe.

De megkérdezném hogí miért fűvezik?

3/41 anonim ***** válasza:
81%
"Barátian" (szeretettel és indulat nélkül) érdeklődj nála, mert az is lehet, hogy soha nem próbálta, csak éppen kíváncsiságból beszerezte.
 4/41 anonim ***** válasza:
77%

Ha most beszélsz vele erről, akkor megtudja, hogy turkálsz a cuccai között és a büdös életben nem fog megbízni benned többet. Teljesen jogosan egyébként.

Ha jól viselkedik, jól tanul, nem problémás gyerek, akkor ne csinálj semmit.

2021. szept. 28. 09:31
 5/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Igen, turkáltam és tudom, hogy gáz, de ő még csak 17 éves. A tesója 22, az ő dolgai között pl. soha nem turkálok.

Egyébként sok minden meg van engedve neki, tudom, hogy bulikban néha kicsit sokat isznak meg bármeddig kimaradhat. Akármikor átjöhet a barátnőjével és akármikor átmehet ő is a barátnőjéhez. Cigizni cigiztünk együtt is (tudom, cikinek hangozhat, de én pont rágyújtottam és ők is rá akartak gyújtani, valahogy kiderült és együtt cigiztünk, ez egyszer volt).

2021. szept. 28. 09:40
 6/41 A kérdező kommentje:

2-es

Milyen elkülönítőbe?

3

Biztos, hogy próbálta, különböző okokból (de ez nem leskelődés vagy ilyesmi, csak összeállt a kép) tudom, hogy csinálta.

4

Asszem ez lesz. Khm.

Mindkét gyereknek mondtam, hogy nem jó füvezni, mert nagyon csúnya pánikrohamot lehet tőle kapni (én legalábbis azt kaptam), de az is igaz, hogy ha valaki pszichésen ép, akkor nem nagyon jellemző, hogy pánikrohamot kapna.

Akkor most szép türelmesen várakozzak és kész? Egyáltalán mire várjak? :))

2021. szept. 28. 09:47
 7/41 anonim ***** válasza:
77%

1. ne turkálj a cuccai között.

2. mikor a gyerekeim kaszok voltak és feldobták ezt a fű témát, mondtam, hogy oké, de előbb én próbálom ki, hogy lássa pontosan mi is ez. ááá... semmi különös hatása nincs. ne majrézz.

2021. szept. 28. 09:52
 8/41 anonim ***** válasza:
55%

Ha most elfelejtjük a "fű rossz/jó" témát, akkor a jogi oldalát nézném a dolognak. Akár tetszik akár nem, ez egy tiltott dolog Magyarországon és ez nem fog egyhamar megváltozni. Ha lebukik, az az egész életére hatással lehet, márpedig aki a fiókban tartja a füvet, az nem túl okos ember. Még csekély mennyiséggel is minimum 6 hónapnyi rehab kell ha meg akarja úszni a bíróságot, ráadásul 2 évig utána tisztának is kell maradnia vagy jön többszörös visszaesőként a börtön. Már maga a nyomozati hercehurca elég ahhoz, hogy örökre megbélyegezzék.

Nem akarnám, hogy a gyerek ezzel a hülyeséggel csessze el az életét.

Mindkét szülőnek joga van tudni az esetről, így bevonnám őt is. Ketten leültetnénk és elmondanám neki a száraz tényeket.

1. A füvet kidobtam.

2. Ez nem csak őt érinti, hanem minket is. Ha elkapják emiatt, akkor a házkutatás mindenkit érint.

3. Ha újabb adag füvet találok a házamban, akkor költözhet egy haverjához.

4. Vázolnám a jogi következményeket.

5. Meghallgatnám a véleményét, felfogta -e a hallottakat.

6. Ügy lezárva, de folyamatosan figyelném. Sokáig tartana, amíg visszanyerné a bizalmamat.

2021. szept. 28. 09:54
 9/41 anonim ***** válasza:
11%

Kábé kinyírná a gyereket, ha megtudná

jól is tenné.

2021. szept. 28. 10:00
 10/41 anonim ***** válasza:
24%

Dehogy kell 6 hónap rehab...főleg ha elsőre bukik le. Akkor "csak" elterelésre kell járnia, ahol elmondják neki, hogy inkább szívjon füvet minthogy keményebb cuccokhoz nyúljon. De én évek óta cigizek és soha semmi problémám nem volt belőle.

Semmivel sem károsabb,sőt, a fű mint a rendes cigi vagy a pia. Ha azt lehet, ezért büntetni kicsit irónikus számomra. Persze a jogi részét megértem, megmondanám neki, hogy otthon ne tartson, de szerintem ha néha fogyasztja nem lesz tőle baja. Nekem sokat segített, mind a tanuláshoz, mind egy betegségem gyógyulásához, mind ahhoz hogy leküzdjem a szociális fóbiám. A marihuána egy gyógynövény, rengeteg hasznos hatása van, a lényeg, hogy okosan kell vele bánni és nem mindennap használni. De nem hiába tudattágító, míg az alkohol tudatszűkítő. Az hogy miért tiltott, abba most ne menjünk bele, de nem azért mert annyira meg akarnának védeni a "szörnyű veszélyeitől". A lényeg, hogy suliba ne menjen be úgy. Olvasgass kicsit utána, csak hogy ne úgy kezeld mintha kokaint találtál volna nála. De egyébként, ne túrkálj a cuccai közt..

2021. szept. 28. 10:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!