Ha a 17 éves gyereked íróasztal fiókjában füvet találnál (nem különösebben elölhagyva de nem is különösebben elrejtve), mit tennél?
#21: Tipikus bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű...
Ezekszerint a szüleid linkek voltak, hiszen te is kipróbáltad, sőt a fogalmazásod szerint nem is 1x. Namármost ilyen ember jobb ha nem ad tanácsot és csöndben marad.
Ha konzervatív vagy, vagy sem, azt a gyereket nem fogja érdekelni, ő kíváncsi az új dolgokra, ahogyan te is az voltál.
Nem valószínű, hogy érteni fogod a lényegét, de hátha!
18
"Hát meséld el neki a tapasztalaidat. Konkrétan a pánikrohamot. Meg persze a jogi hátterét. És hogy neked szerencséd volt, nem buktam le, de ha őt elkapják a rendőrök, akkor az kellemetlen lesz, nagyon."
Egyelőre eddig jutottam az olvasásban. A te válaszod áll legközelebb hozzám.
Meséltem nekik a pánikrohamról, tudnak róla. A nagy nemrég bevallotta, hogy ő évek óta (nem tudom, mióta) füvezik az egyik haverjával. Nem nagyon mondtam rá semmit, elég sötéten hallgattam.
A kicsi is tudja, hogy nem támogatom ezt a dolgot, de azt is tudja, hogy nem fogom feljelenteni, nem fogom kellemetlen helyzetbe hozni. Kamaszodik, ilyenkor az ember sok mindent kipróbál. Ahogy írtam, sok mindent nem is tiltok neki (alkohol, kimaradás, itt-ott alvás, bulik).
{Én naná, hogy nem buktam le, hiszen egyetlen egyszer füveztem, azt is kaptam, olyan orbitális pánikrohamom volt, hogy SOHA TÖBBET egy ujjal nem nyúlnék hozzá. A pszichés betegek egy része így reagál rá és naná, hogy ez a csoportjuk nem füvezik többet.}
Nem tudom, mennyire reális rendőröket emlegetni, az biztos, hogy nem legális dolgokat nem tűrök, ez eddig eszembe sem jutott, köszönöm, hogy felhoztad.
21
"A kutakodás viszont tényleg gáz. Én azt tanácsolom mértékesség őszinteség a kulcs."
A probléma az, hogy ha nem kutakodok, akkor nem jövök arra rá, hogy hiába vagyok nagyon megengedő, még "ez sem elég". Ha meg kutakodok, a bizalmát veszítem el, mert ismerem magam annyira, hogy meg fogom mondani, hogy találtam ezt-azt. Nem fogok csöndben ülni a felfedezésem felett.
Ő egyébként egy nagyon rendes srác, minden nap sportol (2 órát, nagyon kemény sportot), tanul is valamennyit (engem nem izgat különösebben ez a téma, irtó okos, úh. boldogulni fog), tök rendes a környezetében levő emberekkel és sztem ez a füvezés dolog is "csak a buli része", ami sajnos tényleg büntetendő és erre fogok hivatkozni, hogy miért nem akarom látni.
24
Neked is köszönöm.
27
Egész jó ötlet. :) Kereseni nem fogja, hiszen tudja, hogy hol van (volt), arra is nyilván rájönne, hogy én tettem el. Az új adagot meg nem oda tenné... De ez tetszik.
Egyelőre kitettem az íróasztalra. Kíváncsi vagyok, ő fog-e vmit mondani. Gyanítom, hogy igen.
De lehet, hogy tényleg elteszem.
Neked milyen pszichés betegséged van? Mert már kétszer említetted.
Különben ne legyél ebben biztos, hogy tudja hol volt, aki füvezik lehet nem emlékszik pontosan, hogy elszívtam vagy hova raktam...🤔 Másik meg hogy miért is tudná, hogy nyilván elraktad? Mikor ott a köztudottan füves testvére! Övé nem lehet amúgy? Bár ez elég gyenge takarónak tűnik.
Még egy dolog ami eszembe jutott, nézz utána és beszélgess a gyermekeddel arról, hogy ez mennyire a sport rovására fog menni. Kipróbálta oké, el lehet felejteni vagy nagyon ritkává tenni (pl.:2 évente egyszer). Tehát ne legyél full elutasító, mert azzal csak annyit érnél el, hogy nagyobb titokban figja csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!