Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha azt mondják, hogy az ember...

Ha azt mondják, hogy az ember többségében a szülői mintát utánozza ösztönösen, akkor mire kell gondolni abban az esetben, aki látványosan totálisan másként él, mint a szülei, sőt, röhögi a szülei által látott értékrendet?

Figyelt kérdés
Unokatesóm már 30 éves, nem dolgozik, jobbról-balról eltartják. Pénzelik a szülei, amíg éltek, a nagyszülei is, a párja is, de sokszor még egy nagyon közeli barát is, akit amolyan fogadott tesónak kezel. Alapból szimpi csaj, meg tanult, főiskolát végzett, tehát nem arról van szó, hogy nem tudna elhelyezkedni. Viszont: mélységesen lenéz szinte mindenkit, nem hajlandó többet közt azért se dolgozni, mert egyszerűen nem akarja senki hülye pofáját bámulni (vállalja ezt a nézetet) és egyébként is, ő rosszul van a hülye emberektől. Az anyja próbál hatni rá mindig, de ő azzal tudja le, hogy ő ennyire utálja az embereket és kész, az pedig az anyja baja, hogy ő egész életében dolgozott, gürizett, és csak nyelt mindenhol. Vele ezt aztán öt percig sem csinálhatná senki. Gyakorlatilag állandóan közli a szüleivel, hogy lúzereknek tartja őket burkoltan. Egyébként abszolút nem arrogáns, tapló viselkedésű a külvilág számára, sőt, senki nem gondolná meg róla, 100%-ban tud magáról idegeneknek más képet mutatni, miközben kb. lenéz mindenkit.

2021. szept. 17. 15:49
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Kapaszkodjatok meg, én némileg megértem. Ha se a szülei, se a párja, se az a barát, aki tesóként szereti nem csinál belőle problémát, akkor hagyni kell, ő dolguk. Annyira rossz nem lehet nekik sem, akkor csak tettek volna ellene.

Amúgy ez az örökölt sors bár némileg valós, de tényleg túl van kissé lihegve. Nem mindenki követi ész nélkül a szüleit. Egyébként ismerek elvált szülők felnőtt gyerekeit, akik nem, nem váltak el, vagy eleve össze se házasodtak, szóval ezt így nem lehet csőlátással kijelenteni, hogy akinek volt válás a felmenői közt, abból majd elvált lesz. Amúgy ahogy olvastam, itt nem is a kérdező apjától vált el az anya...

Viccen kívül, szerintem életművész a csaj. Van egy természete, amivel ezt éri el, nem lopja azt a pénzt. Még mindig jobb, mintha hitelre szülne ész nélkül.

2021. szept. 17. 18:54
 12/22 A kérdező kommentje:
Érdekes elgondolás, van benne igazság!
2021. szept. 17. 19:04
 13/22 anonim ***** válasza:
Élősködik rajtuk
2021. szept. 17. 19:07
 14/22 A kérdező kommentje:
Bár ha hagyja neki mindenki...? 12-es elgondolkodtatott... Ha azt vesszük, senkinek sem árt vele, és nem zsarolja azt a pénzt, elég csak kérnie. Egyébként ismerve nagynéném életét valahol érthető, hogy az rá kiábrándítólag hathatott. Kösz 12-es, kicsit most más nézőpontból nézem az egészet.
2021. szept. 17. 19:11
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem irnád hogy pár embert szeret akkor azt mondanám hogy pszichopata vonásaik vannak. Persze hogy barátságos, ezt kívánja az érdeke. Okos, manipulatív, gondolom egy kaméleon ha úgy kívánja a helyzet hogy megkapja amit akar "mindig ráérez, hogy ki az, aki vissza se fogja kérni tőle". Nem akar gyereket még hírből se, házasságot se, lenézi a többi embert aki nem olyan mint ő beleértve a szüleit is.

Nekem rendkívül ellenszenves a csak az lehet a jó amit én csinálok és ahogyan én csinálom felfogás.

2021. szept. 17. 20:01
 16/22 A kérdező kommentje:

Ezen én is gondolkodtam amúgy, hogy lehetnek-e pszichotikus vonásai még akkor is, ha nem konkrét pszichopata? Akiket szeret azért azokkal szemben is neki kell kontrollban lennie, más esetben frusztrált lesz, és úgy érzi, ő a legokosabb, azok az emberek is az ő tudására szorulnak.

Egyébként hihetetlenül tudja, mikor, kinek, mit kell mondania. Ha olyan szituba kerül, simán mond a tényleges meggyőződésétől 100%-ban eltérőt is, ha úgy érzi, hogy akkor az a megfelelő. Közben persze már régen lenézi azt a másikat, aki épp akkor fogadta a bizalmába...

2021. szept. 17. 20:07
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát tudom hogy közhely lett a nárcisztikus szó pláne itt a gyakorin ezért nem is szeretem használni, de ez erősen arra hajaz. Persze annak is van enyhébb formálya tehát nem mindenki ugyan olyan. De az unokatestvéred szerintem elég tipikus esete ennek.
2021. szept. 17. 20:12
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
* formája
2021. szept. 17. 20:14
 19/22 A kérdező kommentje:
Ez simán meglehet sajnos az ő esetében. 😕
2021. szept. 17. 20:40
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom a barátja akivel együtt él és eltartja egy gyenge jellemű vagy erősen manipulál átható személy. Ha nem az lenne akkor nem is tudna együtt élni az unokatestvéreddel hosszútávon.
2021. szept. 17. 20:51
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!