Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sokan miért kezdik el játszani...

Sokan miért kezdik el játszani az erkölcscsőszt, amikor valaki a saját szüleit ócsárolja?

Figyelt kérdés
Sokan felháborodnak az ilyenen
2021. szept. 17. 08:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
86%

A társadalom szent tehene a család, amit nem enged levágni - ezt egy külföldi cikkben olvastam és így igaz. Pedig mindenki tudja, hogy közel nem olyan szép az igazság, mint beállítják.

Ócsárolni nem kell senkit, de tapasztalat, hogy ha valaki már csak megemlíti, hogy ő valamiért nem akar családot, mert ő kiábrándult az egészből az emberek 90%-a képtelen megérteni, győzködni kezdenek ész nélkül, stb. Ez a "hálátlan, büdös kölök" meg undorító. A gyerek nem kérte, hogy megszülessen, nem a szülő tett neki szívességet, köteles eltartani. Jó, nyilván nem azokról beszélek, akik 30 felett is elvárják, hogy anyukáék visszessék a bulikákat, de a hajam tépem attóla felfogástól, miszerint essünk már hasra, hogy a kiskorú gyereket támogatta a szülő anyagilag, mikor ez szimplán törvényi kötelezettsége is.

2021. szept. 17. 10:39
 12/17 anonim ***** válasza:
80%
* fizessék
2021. szept. 17. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
76%

Mert nagyon nem szép viselkedés. Nálunk is voltak problémák a családban, apukámmal. El is váltak a szüleim. De soha nem szidtam/nem szidom őt senkinek sem.

Élem az életem, és magamra koncentrálok. Egyébként sem vagyok az a típus, aki állandóan kritizál másokat.

2021. szept. 17. 10:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha én azt mondom, hogy apám nem tartom az apámnak, mert évekig hallgattam tőle, hogy dögöljek meg, bántott szóban, bántotta előttem anyámat, stb, akkor az egy jogos sérelem szerintem. De ezt nem fogja átérezni valaki, akinek fasza kapcsolata van az apjával, mert ő nem tud annyira elvonatkoztatni attól, hogy az ő fejében az, hogy apa egy szerető embert jelent. Mert ő azt látta. Nehéz egy olyan mintát értelmezni, amit csak elmesélnek neked. Aki például szereti a szüleit az tudja annyira átérezni annak a helyzetét, akinek van oka arra, hogy ne találjon ilyen pozitív érzelmeket.
2021. szept. 17. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
MOndjuk hogy kerek legyen a dolog, ehhez az sem árt, hogy tisztázzuk, hogy aki felháborodik, az ismeri e az illető mellett az illető szüleit is...
2021. szept. 17. 18:34
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Könnyen felháborodik az ember, ha találva érzi magát...
2021. szept. 17. 18:51
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell velük törődni, nem ismerik a részleteket, látatlanban ítélkeznek.
2023. ápr. 15. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!