Titeket zavarna?

Figyelt kérdés

A párommal most vettünk egy házat így anyagilag még össze kell magunkat szedni rendesen. (még nagyon sokat költünk a házra)

A szüleim amiben tudnak támogatnak minket, kérés nélkül és nem rendszeresen. (anya vett nekünk a konyhába egy csapot mert a miénk nem volt jó, most is mondta, hogy ha veszek téli kabátot ad bele egy 10est szóval ilyen kis apróságokkal..)

A páromat ez rettenetesen zavarja (talán azért mert az ő anyjáék egy fogót is sajnáltak tőle és emiatt ment a balhé mindegy...) de nekem meg jól esik, hogy nem sok dolog de ennyivel is támogatnak minket.

Titeket zavarna ha a családotok támogatna ilyen apróságokkal? A páromat jogosan zavarja?

2021. szept. 17. 07:12
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

20. örülök, hogy ott ilyen rugalmasak. :) itt nem, maradt a magánorvos. ennyi. :)

Örülök, hogy megosztottad a véleményed.

További szép napot neked. :)

2021. szept. 17. 09:37
 22/32 anonim ***** válasza:
0%
Főleg azért nehéz elhinni mert ezzel több fele orvoshoz mehettel volna. Reumatológus, ortopéd szakorvos, mozgasszervi rehabilitációs szakorvos. Na mindegy, nem az én pénzem.
2021. szept. 17. 09:45
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

20

Nálunk vérvételre is 2 hónapot kell várni. Tüdőszűrőre is. Ha valaki elkezdi az orvoshoz járkálást az hónapok. Szerintem jobb az ellátás magàndokinál. Pl ha nekem ma van nőgyógyászati panaszom akkor ne 2 hét múlva fogadjon, lehet addigra pont megjön, és addigra 5x annyira begyullad. Ha most megyek elég 3 gyógyszer akkor meg 12 sem. Szóval aki megteheti az menjen magànba. Jobban ellátják, más a hangnem. Hamarabb megtalálják a problémát.

De nem ez volt a kérdező kérdése hogy magànba menjen vagy államiba. Ja és a fogászatokról ne is beszéljünk.

2021. szept. 17. 09:52
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
20-as Kórházban dolgozok, még nekem is 2-3 hét mire tudnak időpontot adni, és sajnos vannak olyan kisvárosok, ahol egy orvos van, főleg most, hogy rákényszerítették őket, hogy válasszanak mert csak egy helyen dolgozhatnak.
2021. szept. 17. 09:53
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
24-es vagyok, hogy a kérdésre is válaszoljak. Sajnos biztos az a probléma, hogy mivel az ő szülei ilyenek, fél tőle, hogy később fel lesz hánytorgatva. Lehet, ha jó a viszony, akkor meg kellene kérni a szüleidet, hogy ők is beszéljenek vele, hogy náluk ez természetes, és ne érezze pénzelésnek, hanem annak ami valójában, segíteni a gyereküket, mert tudják. Lehet később őket kell segíteni, sőt biztos még ha nem is pénzben, és ez a normális, ami nálatok van, de ő erről nem tehet, el kell fogadnia, hogy minden ember más, ahogy a szülők is mások :)
2021. szept. 17. 09:56
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Minket is támogatnak a szüleink, ki így, ki úgy, ki ennyivel, ki annyival, változó, mikor miért és mennyivel. Szerintem ez teljesen normális. Mi örülünk neki, mert jól jön, ők meg örülnek, hogy segíthetnek.

Nem elvárható egyiküktől sem, de szívesen adják, szívesen elfogadjuk.

A párodnak nem kéne ezt rossz néven vennie. Érthető, hogy az zavarja, hogy az ő szülei nem segítenek, de az meg nem kéne, hogy zavarja, hogy a te szüleid adnak. Ha kabátra, akkor kabátra, ebben semmi megalázó nincs. Próbálj vele erről beszélni, hogy inkább örüljön, hogy kaptok. Vagy fogja fel úgy, hogy az anyád ad 10.000 Ft-ot kabátra, de te a kabátot "saját pénzből" megveszed, a kabátra kapott 10.000 Ft-ot pedig félreteszed másra. Ha ez így jobban tetszik neki.

2021. szept. 17. 10:46
 27/32 anonim ***** válasza:
0%
Egyikőnk sem fogadna el semmilyen támogatást senkitől.
2021. szept. 17. 11:11
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk fordítva van, én vagyok a nő és a férjem szülei azok, akik ha kell (vagy rászorulnánk) segítenek. Lehet hülyén fogalmazom meg, de nekem "idegen" volt ez eleinte, hogy van valaki aki odajön és tényleg jószívvel, minden hátsó gondolat nélkül azt mondja, hogy tessék itt vagyok, segítek nektek (legyen az akármi, akár csak egy beszélgetés). Mert nálunk sose volt ez, old meg magadnak, ha nem tudod így jártál és még ezt sem tudod megcsinálni. Aki ebben nő fel, hogy "old meg", mert hiába mész, úgyse segít senki annak furcsa ez, szokatlan és bizonytalan helyzet, hogy "miért segítenek", mert nem ehez vagy szokva. Nehéz ezt leküzdeni, hogy nem ellenem szól, nem engem becsülnek le, hogy még erre is képtelen vagyok, hanem tényleg csak segíteni szeretnének, mert a fiúk a férjem, én is a család tagja vagyok és segítik egymást. (Bocsi ha kicsit zavaros, nem igazán tudom leírni ezt az érzést, de talán tudom mit érezhet a férjed, neki ezt felkell dolgozni, hogy ilyen is van, hogy a szülő segít és a saját gyerekkori, fiatalkori élményeit ezzel kicsit feltépik, majd megtanulja kezelni valószínűleg)
2021. szept. 17. 11:45
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Mi is nemrég költöztünk a hazunkba, én pont a másik oldalon vagyok, nálunk a férjem szülei (főleg az anyukája), aki mindenben segít. Rengeteg cuccot kaptunk tőle a háztartásba, volt amit már korábban elrakott nekünk, volt amit ujjonan vett. Az én anyám ezzel szemben az égvilágon semmit nem adott, amit nem is várok el tőle, mert ismerem. De a kérdésedre válaszolva nem biztos,hogy az zavarja a párodat, hogy a te szüleid segítenek, hanem, hogy az övé nem. Legalábbis magamból kiindulva, ahogy én érzem .
2021. szept. 17. 13:46
 30/32 anonim ***** válasza:
75%
Nem zavarna
2021. szept. 17. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!