Titeket zavarna?

Figyelt kérdés

A párommal most vettünk egy házat így anyagilag még össze kell magunkat szedni rendesen. (még nagyon sokat költünk a házra)

A szüleim amiben tudnak támogatnak minket, kérés nélkül és nem rendszeresen. (anya vett nekünk a konyhába egy csapot mert a miénk nem volt jó, most is mondta, hogy ha veszek téli kabátot ad bele egy 10est szóval ilyen kis apróságokkal..)

A páromat ez rettenetesen zavarja (talán azért mert az ő anyjáék egy fogót is sajnáltak tőle és emiatt ment a balhé mindegy...) de nekem meg jól esik, hogy nem sok dolog de ennyivel is támogatnak minket.

Titeket zavarna ha a családotok támogatna ilyen apróságokkal? A páromat jogosan zavarja?

2021. szept. 17. 07:12
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Hagyjuk a családját.. maradjunk annyiban, hogy furák.. :)

A szüleim ezt nem hánytorgatják fel, természetesen akkor el sem fogadnám. :)

2021. szept. 17. 07:53
 12/32 anonim ***** válasza:
92%

9. Ezt magában kell rendeznie, te maximum annyit tudsz tenni, hogy kicsit érezteted vele, hogy "jó, hogy van neked, és szükség van rá", vagy hogy mondjam ezt.. .ha esetleg mondja is, hogy bántja, nyugtasd meg, hogy a te szemedben semmivel nem lesz kevesebb ezekmiatt.

Bocsi tudom, hogy mit akarok mondani csak nehezemre esik megfogalmazni 😅

2,7,8 voltam

2021. szept. 17. 07:54
 13/32 anonim ***** válasza:
93%
Minket is segítettek szülők nagyszülők az én oldalamról, amikor elindultunk. A férjem részéről semmi. Őt is zavarta és szóvá tette. Én pedig azt mondtam, hogy a nagymamám kinek adjon? A szomszédnak? Véletlen sem az egyetlen unokájának? Ezt megértette, hogy attól hogy elköltöztem nem szűntem meg unokának vagy a szüleim gyerekének lenni. Semmi rossz nincs benne ha anyud megdob egy tízessel a kabátodra. Ne hagyd magad. Nálunk azóta eltelt pár év, nem szorulunk már rá semmire. Azóta nem is kapunk. De akkor ezek a dolgok aranyat értek. Majd nálatok is eljön. Ha jó szívvel adják elkell fogadni vagy átutalni a szomszédnak.
2021. szept. 17. 08:11
 14/32 anonim ***** válasza:
74%

Engem nem zavarna. Pontosabban nem zavar, mert ők segítettek. De nő vagyok. És értem, hogy a párodnak miért rossz ez. Mélyen lelekben gyökerezik.

Ego-ját bántja valahol, hogy nem tudja ő megteremteni az anyagi biztonságotokat. Ha elfogadja az kicsit megalazó neki. De szerintem ezt sosem fogja beismerni.

2021. szept. 17. 08:23
 15/32 A kérdező kommentje:

Már beismerte, hogy rosszul esik neki, hogy "pénzelnek" (én ezt nem nevezném ennek...)

Illetve, hogy kellemetlen neki, hogy az én szüleim segítenek az Ő szülei pedig nem..

2021. szept. 17. 08:25
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
Tehát igazából a szülei viselkedését szégyelli előtted, ill. a szüleid előtt. Ez emberileg érthető. Biztosítsd arról, hogy te sosem fogod neki ezt felhánytorgatni, mert érted, hogy nem tehet róla. Remélhetőleg a szüleid is értik, hogy akármilyenek is a nászáék, azon nem tud a vejük változtatni. Annyit tehet, hogy a tőlük jött segítséget megköszöni, ill. amiben tud, ő is segít. Pl. nekem (a férjed helyében) az lenne a hozzáállásom, hogy ha a te szüleidnek bármiben segítség kell, amihez egy fiatal férfi ereje, képességei kellenek, akkor nekik azonnal ugranék, míg a saját szüleimnek megmondanám, hogy annyit várhatnak tőlem, amennyit ők segítettek nekem, vagyis semmit.
2021. szept. 17. 08:52
 17/32 anonim ***** válasza:
0%
Off tema de: hülyeség volt ennyi pénzt kiadnod magandokira. Maganba se tudnak mást tenni a servvel mint hogy elkuldenek gyógytornára, fizioterápiara (amit gondolom már tbsen veszel fel mert arra menne csak rá igazán a gatyad ha maganba járnál) és gyogyszerez. Ezt megcsinalta volna neked a tbs rendelesen is. Na mindegy, úgy bsztk el a penzeteket ahogy akarjátok. Csak ha nem hulyesegre menne el akkor talán lenne pénz kabatra.
2021. szept. 17. 08:55
 18/32 A kérdező kommentje:

17. ebben igazad van. Csak tudod így már tudom, hogy sérvem van.

Tb-s rendelésre decemberbe jutottam volna el, addig szenvedtem volna tovább.

És szerintem nem mindegy, hogy 3 hónap után már bírok dolgozni normálisan, vagy várok decemberig és nem bírok dolgozni.. :)

2021. szept. 17. 09:02
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonlo (volt) a helyzetunk, vettünk egy tekket kis hazzal, de az alberletbol nagyon gyorsan ki kellett koltozni, volt nem egesz 3 honapunk megcsinalni, es szinte mindent sajat kezuleg, apam is, parom is ért hozza, nő letemre mondhatom, hogy mostmar en is, de rengeteget segitettek anyagilag apukamek, tobb mint 1 millióval, illetve hogy itt voltak, es dolgoztak a ket kezukkel. Ugy volt, hogy kolcsonbe kaptuk ezt az 1 milliot, es majd ha ugy allunk visszafizetjuk, az volt a karacsonyi ajandek, hogy nem kell visszafizetnunk. Parom csaladja sokkal gazdagabb, de egy szalmaszalat nem tettek volna keresztbe, 2 eve meg csak azt sem tudjak hol lakunk, a parom az en szuleimmel tobbet beszel, mint a sajatjaval. Szoval mi inkabb orultunk egyutt a segitsegnek, es hogy idejében be tudtunk koltozni hitelfelvetel nelkul.

Tenyleg az lehet, hogy bantja a parod, hogy az o szulei meg ennyivel se tesznek hozza, en inkabb ezt tudom elkepzelni, paromnak is szarul esik, hogy mindig is csak megtűrt gyerek volt.

2021. szept. 17. 09:02
 20/32 anonim ***** válasza:
0%
#18 jaj gondoltam hogy az idővel jössz. Érdekes itt nálunk egy hét alatt tudnak fogadni tbs rendelesen. Körbe kell nézni. Jó esetben nem csak egy szakorvos van a közeledben.
2021. szept. 17. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!