Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell mindig azon veszeke...

Miért kell mindig azon veszekedni itthon, hogy mikor, hogyan utazom vissza az egyetemre?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok egy másik városba, általában péntek este jövök haza és vasárnap megyek vissza. Ebből mindig hisztéria van itthon.

Nálunk a vasárnap a “családos nap”, olyankor szokott átjönni hozzánk a nagymamám és a testvérem is, együtt eszünk, beszélgetünk stb. egész délután, este. Nekem viszont ez a szorgalmi időszakban nem a legjobb, hiszen már készülődnék a következő hétre (hajmosás, mosás, kaja, pakolás stb.), tanulnom is kell (a több készülést igényelő óráim pont mind hétfőn vannak) és ugye utaznék is vissza az egyetem városába. Próbálom a lehető legjobban beosztani az időmet, de sok a dolog és nem is csak rajtam múlik, nem tudom teljesen szabadon hagyni a vasárnapot. A család viszont elvárná, hogy én is ott ücsörögjek, beszélgessek, egyek stb. velük és még én vagyok a rossz, ha teszem a dolgom vagy éppen felmegyek a szobámba tanulni, mikor ők is itt vannak. Ilyenkor általában ideges is leszek, mert sok a teendő, sietnék is, nem éjjelre szeretnék visszaérni és nem tudok úgy koncentrálni, ha közben ez beszél hozzám, az szólongat, amaz vihorászik, most le kell ülni enni, most meg kell nézni azt stb.

Ha viszont azt mondom, hogy akkor inkább majd csak reggel megyek vissza, abból is veszekedés van. Nekem sem az a legideálisabb, de akkor legalább nem kell egyszerre csomó dologgal foglalkoznom, nem kell kapkodni, picivel több időm van tanulni is (én nem tudok úgy tanulni, hogy mindig megszakítom valamivel, mert most vacsorázni kell, most nézzem meg az XY unokájának a fotóját stb. és elég későre is érnék vissza). Viszont ilyenkor meg ezért veszekednek velem, hogy ne csináljam már ezt, korán kell kelni, el fogok késni, jobb ha ott alszom stb., ez sem jó nekik.

Már felvetettem, hogy mi lenne, ha inkább szombaton vagy pénteken jönnének át hozzánk és akkor nincsen ilyen probléma de ez le lett szavazva (nem értem miért, senki nem dolgozik a hétvégén, pénteken is korábban végeznek, többen már nyugdíjasok is a családban, közel is lakunk egymáshoz…). Jobb ötletem már tényleg nincsen, az nem opció, hogy ne jöjjek haza. Nem értem miért kell ebből mindig vitát generálni.

2021. szept. 12. 11:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
11%
Az egyetem nem "minden"... majd később rájössz hogy az egyetem bár fontos de az élet szempontjából egy semmi... nekem gyerek mellett a pénz hajkuraszasa közben esett le gyerek mellett hiába van ezernyi dolgom nem érdekel... nem érdekel a főnök vergődése, nem érdekel a pénz, sőt barátok haverok kocsma sem.. az egyensúly a lényeg ütemezzétek úgy hogy jó legyen mindenkinek, ha szeretnek a szüleid/rokonaid, és te is szereted őket akkor nem érdemes eltolni őket... amúgy meg szeptember van... minden jóérzésű egyetemista bulizik hétfőtől péntekig 😅
2021. szept. 12. 13:06
 12/16 anonim ***** válasza:
98%
Ne menj tényleg haza, old meg, aztán nyugi lesz.
2021. szept. 12. 13:08
 13/16 anonim ***** válasza:
85%
Csak kifogásokat mondasz, kérdező, idegeneknek. Megoldani nem akarod.
2021. szept. 12. 13:22
 14/16 anonim ***** válasza:
98%

Az éven holnap lesz a második (?) tanulós hétfőd és már most ezen vergődsz. Vagy már tavaly is így volt az órarended, és azóta sem sikerült megoldanod? Normálisan kommunikálod feléjük? Akár hétközben is?

Párszor benyeled a vitát, majd rájönnek, hogy ha látni akarnak, menjenek előbb/szombaton.

2021. szept. 12. 13:36
 15/16 anonim ***** válasza:
72%
Ott a pont 13#
2021. szept. 12. 14:23
 16/16 anonim ***** válasza:
97%

megoldas,hiszen mar nagykoru vagy:

Amit tudsz elintezed szombat delelott, delutan. Szombat estere egyikheten nagymamadat latogazod meg, masik heten testveredet. peldaul atmesz hozzajuk vacsizni es dumaltok kicsit.

Vasarnap felkelsz, hajat mosol, bepakolsz, ebedelsz es az ebed utani elso vonatzal busszal elhuzol. Koliban meg majd tanulsz vasarnap delutan est3 vagy utkozben a vonaton.

Gondolom ha hajszarotozol vagy latjak pakolsz a taskadba, felpuceran torolkozovel magadon, akkor azert a nagyid nem fog eled allni, hogy trecselj mar vele. Ebed kozos es a vonatot/buszt meg n3m keseh3ted le caokolod oket es rohansz.

szombat esti valtott latogatassal meg nagymamad es tesoe biztos kielegulnek

en ekkoriban pentekenkent ugy igyekeztem hazaerni, hogy beugorhassak az egyik nagyszulohoz egy orara, szombaton a masikhoz aztan felolem vasarnap mindegy mit csinaot a csalad rohantam keszulodt3m

2021. szept. 12. 16:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!