Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szomszédomnak igaza van, ezt...

Szomszédomnak igaza van, ezt kéne tegyem a fiammal?

Figyelt kérdés
A fiam 31 éves, munkanélküli 5 éve, semmi se érdekli csak a haverjai meg az ital. 26 éves koráig minden oké volt vele, tanult, dolgozott is, rengeteg pénzt összespórolt, de hirtelen nagyon megváltozott. Azóta nincs semmi célja, ha a munkáról beszélek vele mindig tereli, vagy ideges lesz, volt mikor meg is ütött meg rúgott, azt mondja ne szóljak bele az életébe. Nagy nehezen intéztem neki munkát egy ismerősön keresztül, úgy volt megbeszélve első nap elmegyek érte kocsival, azt az 1 napot ledolgozta majd másnap egyből leszámolt. Sunyi módon minden nap felkelt 6kor hogy azt higgyem dolgozni megy, de helyette a szintén munkakerülő haverjával mászkáltak az utcán, közbe italoztak. Ezt onnan tudtam meg hogy a szomszéd jött fel és szólt hogy a fiam az utcán hangoskodik részegen reggel. Ismer jól minket, azt is hogy milyen a Laci, ő azt mondta már rég kitette volna az utcára, tudja jól miket művel ő. Elmesélte hogy egyszer annyire részeg volt hogy nem ismerte meg, és elkezdett tőle kéregetni pénzt meg cigarettát, nem adott és elkezdte rángatni, ezt a belváros közepén. Hát mikor ezt mesélte nagyon szégyelltem magam. Hazajött elkezdtem mondani a dolgait, ezt a részegest dolgot, na meg hogy munkaidőben minek iszik az utcán. Elkezdett ordítani hogy ő nem lesz senki csicskája , majd elment netezni. Másnap józanul már szebben beszélt meg sajnálta, na de ez így nem mehet tovább, hogy rajtam élősködik, minden tartalékát így is elitta meg eldohányozta,elszerencsejátékozta, körülbelül 4 millió forintot! Nem tudom hogy rakjam ki, mégiscsak az ember szeretné megmenteni a gyerekét, de ahogy végignéztem a leépülését tényleg nem látok más megoldást, talán egy idő múlva megjavulna. Mit kéne tegyek, csináljam azt amit a szomszéd mondott?

2021. szept. 7. 14:11
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:

Most is megütött. Mondtam már neki nagyon sokszor hogy ne bagózza össze a házat, mert nem szeretem, menjen le a ház elé, nem tart semeddig, erre érzem a büdös füstöt a szobájában, csikkek a pohárban álltak, az ablak zárva volt. Mikor elment WC-re elvettem a cigijét. Nem akartam visszaadni, könyörgött majd elkezdett kattogni, ilyenkor mindig agresszív, ha nincs alkohol vagy cigi. Vállon ütött, visszaadtam neki, hogy nugodjon le.

Nem tudom amúgy hogy tényleg jó megoldás lenne ha kiraknám, megfordult a fejemben, de az az érzésem hogy az ittenieknek nincs gyereke azért beszél ilyen könnyen, valószínű ha gyerekük lenne biztos nem írnának ilyen lazán erről a témáról.

2021. szept. 7. 16:05
 22/35 anonim ***** válasza:
86%
Van gyerekem, és úgy petsán billenteném ilyen esetben mint a huzat…
2021. szept. 7. 16:10
 23/35 anonim ***** válasza:
96%

Kezelesre kellene vinni..fuggosegekkel is, meg egyeb bajaival is. Segíteni kikaszalodni, szakemberrel, nem kib....szni.

Ezek a gyerekes ultimatumok, minr cigi elvetele, nem csoda h kiakasztjak. Gyerekkent van kezelve, kezelve sincs lelkileg, mi építse?

2021. szept. 7. 16:11
 24/35 anonim ***** válasza:
91%
NEM ÜTHET MEG, mert a saját házadban nem akarsz füstöt meg csikkeket. Meg semmiért sem. De, van gyerekünk.
2021. szept. 7. 16:12
 25/35 anonim ***** válasza:
98%

Ha kirakod ilyen állapotban azzal annyi is neki.

Én összeszedném minden energiám, fognék valamit amivel leüthetem ha nekem támad és egy normálisabb pillanatában elvonóra küldeném vagy elintézném neki hogy elvigyék, vagy be a pszichiátriára, ha tetszik neki ha nem, mert ez kőkemény függőség és emiatt ilyen amilyen. Valami történt akkor amikor hirtelen megváltozott ami traumatizálta. Fura hogy nem tudod mi! Ha akkor megoldjátok ezt (akkor még csak egy pszichológussal) akkor nem süllyedtek ennyire mélyre.

2021. szept. 7. 16:13
 26/35 A kérdező kommentje:

Elvonó nem rossz ötlet. Van egy addiktológus ismerősöm, felhívom majd.

Nem hiszem hogy van gyereketek, ha kiraknátok az utcára meggyötört állapotban nem vagytok valami jó szülők, nem ez az eredeti formája, ahogy írtam az előbb is, régen nagyon sikeres ember volt. Átgondoltam, inkább kezemet nyújtom felé, ami más megoldás minthogy kidobjam, mert az csak rombolás, amit az itteni szülők csinálnának.

2021. szept. 7. 16:20
 27/35 anonim ***** válasza:
91%
Szokták mondani hogy azt kell leginkább szeretni aki a legkevésbé érdemli meg... szerintem van ebben igazság és szép döntést hoztál. Remélem segítséggel visszatalál majd a srác a régi önmagához! De mivel írtad, hogy verekedik is, és függő addig nagyon vigyázz magadra. Elővigyázatosságból jó ha elrakod a késeket, és magadra zárod éjjel az ajtót. Szomorú belegondolni de egy függő sok mindenre képes és annyi szörnyűség történik mindig...
2021. szept. 7. 16:28
 28/35 anonim ***** válasza:
88%

Épp akartam kerdezni, neked mi a buli az ő állapotában, mert minden családban osztott szerepek vannak, es abból az illető valamit nyer. Így most már meg is tippelem, hogy te vagy a mártír.

Nem sok szülő tudná ezt könnyen megtenni, ez igaz, de ez nem is várható. Viszont, meg KELL tenni, mert ez a valódi segitseg, nem a tolerancia. Az addiktológia jó ötlet, de neki is akarnia kell, azon pedig legtöbbször a szenvedesnyomas segit, nem a duma.

2021. szept. 7. 17:04
 29/35 anonim ***** válasza:
82%
A 28-as pontosan látja, ez egy játszma, Eric Berne módjára, ahol a fiad a piás, és valóban, te vagy a "megmentő". Te adod a hátteret neki az engedékenységeddel, közben veszekedsz vele, de ez csak szó, nem mozdulsz valódi megoldás felé.
2021. szept. 7. 17:27
 30/35 anonim ***** válasza:
83%

Ezt en se ertem.

Solan a gyilkos gyerekuk mellett is kiallnak, mas meg ennyiert kidobja.

Vagy nincs gyereke vagy nagyon ostoba es ijesztő...

2021. szept. 7. 18:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!