Szomszédom unokája (5 éves) kibírhatatlanul viselkedik, egész héten itt van a szünet miatt, mit lehet vele csinálni?
hű, de átérzem. Hozzánk egy éve költözött ide a szomszéd fia az új csajjal, és a nő fiával. a gyerek családi házból került be a panelbe, egy kis MAugli. Sajnálom őt is, mert biztos nehéz megszokni új aput, új ovit, új környezetet, de mi a jó abban, hogy kiáll a lépcsőházba és ordít meg veri a korlátot?
Viszont én egyszer szóltam apukának, hogy bocs, de vizsgázom, tanultam volna, a gyerek nem hagyott, ezért lefizettem némi jégkrémmel, bocsi érte. Azóta a gyerek nem visít a lépcsőházban és aznap este hozott nekem egy fogpiszkálókkal teleszurkált sünikrumplit békeajándéknak :)
Néha érdemes szólni, hátha jól sül el.
most ezt az egy hetet kibírjátok, igazán nincs mit beleszólnod, ha szólsz is, mint ahogy előttem írták, max megharagudnak rátok, rossz szomszédi viszony meg senkinek sem hiányzik
a kutyát meg valószínűleg azért hívogatja, mert tetszik neki, csak fél tőle, mert nagy, egy 5 éves gyerekről beszélünk...
Teljesen egyetértek a 3. válaszolóval, szerencsére vannak még olyan szülők, akik nevelik is a gyereküket. Sajnos én egyre több olyat látok, hogy a gyerekre mindent ráhagynak, mintha félnének a saját gyereküktől.
Szerintem kedvesen, de magabiztosan szólj, hogy a kisgyerek viselkedése zavaró a lakóközösség számára, továbbá annak elkerülése végett, hogy esetleg harapás történjen, ne hergelje a kutyát a kisgyerek sem a levélbedobós dologgal, sem máshogy, mert bár szelíd a kutya, mégis csak állat, és ha hergeli a gyerek, akkor nem tudsz felelősséget vállalni egy esetleges harapás miatt, te szóltál előre.
Én is szülő vagyok és felháborít a gyerekek ilyen viselkedése.
Az, hogy a nagymamával hogy bánik, az az ő családi belügyük, de amiatt nyugodtan szólhatsz a szülőknek, hogy ne csöngessen be hozzátok és ne zavarjon titeket. Udvariasan, de határozottan. Nem kell fenyegetőzni, de mondd meg nekik egyenesen, hogy a gyerek még egyszer ne tenyereljen rá a csengőtökre és a kutyátokat se hergelje.
Meg tudlak érteni! Én hangot mertem neki adni és tessék!
Itt az én kérdésem...csak nálunk ez non-stop jelenség már! Minden este ez megy :S
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__49795..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!