Szomszédomnak igaza van, ezt kéne tegyem a fiammal?
3-as jol irta.
kiegeszitenem ezekkel a tanacsokkal (nalu k drog volt a gond nem a pia)
1. az ertekeidet mentsd el valahova (ertekes ekszer, procelan, betetkonyv, laptop amit nem hasznalsz, otthoni keszpenz) - hogy ne tudja mergeben ellopni vagy sunyiban penzze tenni, ebadni a zaciba vagy eladni. Bankszamlaszamodonminimalis penz legyen bankkartyadat ne tudja ellopni. remelem van valami megbizhato rokonod erre az esetre. ha nincs akkor csak a bankkartyadra pin kododra vigyazz nagyon
2. keress valami ingyen vagy fizetos segitseget pl pszichologus, addiktologus - magadnak, jelezve higy a gyerekeddel van a gond es ultimatumit akarsz neki adni, de nem tudod teged ez mennyire fog megterhelni.
3. a fiaddal amikor jozan akkor ulj le beszelni es ne kettesben, hanem valali legyen meg ott valami rokon neked jobartod. Kedvesen de hatarpzottan mondd el, hogy szereted de ez igy nem mehet tovabb x honaoja van...pontos datumot mondj, ameddigre mu kajanak kell lennie es el kell koltoznie alberletbe vagy mashova. Ajanld fel, ha ugy erzi gondja van az alkohollal vagy mas lelki dologgal, akkor tudsz ajanlani pszichiatert/addiktologust (ezert is kell elore neked keresni egyet), akinek megadod az elerhetoseget es ha hozza elmegy, akkor annak a koltsegeiben tudod tamogatni, amig oda jar, de ha nem jar akkor nem.
+1 ) adj neki munkat otthonra, mondd attol hogy munkanelkuli dolgoznia kell, hiszen a rezsi az etel rengetegbe kerul: takaritas, kerites festes, funyiras, utcasepres a haz elott, mosas, fozzon vacsorat o, mosogasson
Ha pedig adtal ultimatumot, akkor ne hatralj meg se konnyektol, se fenyegetestol. kulonben hiteltelen leszel es nem tudsz segiteni a gyerekednek.
6. Anyja halála miatt is ilyen, meg még vannak dolgai elvileg, de sose mondja el mik azok. Nem szeret beszélni az érzéseiről sose, pedig ha változást akar muszáj megnyílnia, segíteni nem lehet máshogy.
Beszélek ma még vele, aztán meglátom mi lesz
Réges-régen ki kellett volna penderítened. Minimum akkor mikor meg is ütött.
Ultimátum?
Ugyan már. 31 azaz Harmincegy éves. Felnőtt ember.
Én 25 éves korom óta önellátó vagyok.
Soha nem loptam a szüleimtől.
Soha nem emeltem rájuk kezet.
Ahogy munkám lett, azonnal a fele fizetésemet le tettem az asztalra.
Írta itt a 9-és azt hiszem, hogy elrontott 2 éve valamit a kérdező.
Igen. Nagyon sok mindent.
Elnézte, hogy a fiacskája veri, meglopja, iszik, és nem dolgozik.
De oké. Legyen ultimátum.
1 hónap, és ahogy írta a 12-es, ezt józan állapotába egy fő családtag/szomszéd/ismerős jelenlétében közölni vele. Nem mézes mázos szavakkal. Határozottan kijelentve.
Mikor majd nincs eltartsa a feneke, rájön, hogy mi fán terem a megélhetés.
17# Ez mind a nevelés hiánya.
Ha ilyen gyerekem lenne, addig ütném el nem megy dolgozni.
Mennyi olyan munka van már ahol ingyen szállást kap az ember.
Nem egyértelműen nevelés hiány.
Írta a kérdező, hogy 26 éves koráig nem volt gond. Volt munka, nem ivott, volt megtakarítás.
26 évesen már nem igazán mit nevelni. Felnőtt ember.
Mellesleg igen. Rengeteg szállások munka van.
Nekem a tesóm volt ugyanilyen parazita.. Végül kitettük a szűrét. Zárcsere,minden volt, rendőrrel kellett elvitetni mert visszajárt, beugrált a kerítésen. Szögesdrótot is tettünk ki.
Végül eltakarodott pestre, csövezett, de már dolgozgat. Anyám pedig végre normálisan élhet.
Hidd el, jobb lesz neked is, és neki is. Rákényszerül majd az utcán hogy változzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!