Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha a szüleim...

Mit tegyek, ha a szüleim nincsenek tekintettel arra, hogy sokat dolgozom?

Figyelt kérdés

24-36 órákat szoktam egyben dolgozni, kevés pihenőkkel. Tudom, törvényesen 24/48 vagy 24/72 lenne a normális, de sajnos az én cégemnél, ahol dolgozom nem így van. Legtöbbször úgy dolgozom, hogy 24 órát dolgozom, 24-et otthon vagyok, vagy 36 órát dolgozom, és úgy vagyok otthon 24 órát, majd kezdődik elölről. Az elmúlt hét napban majdnem 100 órát dolgoztam. De nem ez a lényeg.

A szüleim külföldön élnek, és ha kell nekik valami itthonról, akkor én szoktam nekik kiküldeni, most is ez volt. Összepakoltam nekik amik kellettek, de közben heti százszor telefonàltak, hogy mi kell még, meg még xy dolgot is intézzem el. Papírmunkàkról van szó, amik nekik kellenek, de sajnos nekem ezekre nincs időm. Arra is épphogy van időm, hogy nekik összekészítsem a dolgaikat, nem hogy még xy helyre menjek ügyet intézni, ha tudok is menni akkor sem rögtön. Erre nekem álltak telefonban, hogy mi az, hogy nem tudom azonnal elintézni a dolgokat, az hogy sokat dolgozok nem érdekel senkit, egyéni probléma, stb. Ez már nem az első eset, hogy semmibe veszik ezt a dolgot. Minden munkanap hajnal 3 órakor kelek, hogy beérjek munkába, és még aludni sem nagyon van időm kb mostanában. Már ma annyira ki voltam készülve, hogy volt olyan dolog, amit nem is találtam hol van, és egy óráig kerestem, közben végig ott volt a szemem előtt. Már ilyen állapotban sokszor autóba sem merek ülni, mert félek, hogy elalszom a volán mögött. Ráadásul a munkahelyem sem két percre van. 1,5 óra autóval is. És mielőtt valaki nekem állna: Nem faluban lakom, kisvárosban, és a megyeszékhelyen dolgozom, de nem szándékozom beköltözni oda, mert nagyon koszos város, és a közbiztonság is elég rossz ott.

A beosztást leszámítva jól érzem magam a munkahelyemen. Még egy ideig ki szeretném húzni itt.

Lényeg tehát, hogy a szüleim egyáltalán nem veszik figyelembe azt, hogy sokat dolgozom, mindig csak az van, hogy nekik intézzek el mindent, de azonnal. Mit tegyek ez ellen? Mit tanácsoltok? Volt már valaki hasonló helyzetben?

2021. aug. 24. 22:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tanulni nemet mondani.
2021. aug. 25. 10:32
 22/29 anonim ***** válasza:
71%

Külföldön élek és viszonylag kevés dolgot kell Mo-n intéznem.

Mi a francot kell annyit ügy intézni?

2021. aug. 25. 11:04
 23/29 anonim ***** válasza:
89%
22-es, valószínűleg kitalált ál-ügyintézésekkel ugráltatják a szülők, a kontrollgyakorlás a cél, a felette lévő hatalom határon túli fenntartása is.
2021. aug. 25. 11:26
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem igen van olyan ügyintézés aminek nulla az eredménye de ennyit kell szaladozni. Elképzelni nem tudom mi az a nagyon sok ügyintézés. Ezért kérdeztem hátha a homlokomra csapok hogy áhháá...

Hát a nav meg a TB ami minden külföldre távozónál pénzt akar kicsikarni ha törik ha szakad és levelezgetni kell velük, de az megy online egy jó ideje. Online megy a banki ügyintézés. Minden számlámat Online fizetem ki. Telefonon is fel lehet őket hívni. Posta van ami problémás. Nekem azt havonta begyűjti a testvérem. Egy marék szolgáltatást el lehet érni online. Személyes megjelenést igénylőket nem lehet de azt meg más se tudja. PL szig.

2021. aug. 25. 12:07
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Engem inkább az érdekel, hogy mégis, a szüleid mennyit fizetnek a titkár(nöi?) feladatokért, kiegészítve a 24h-s rendelkezésre állással?
2021. aug. 25. 12:22
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Minek foglalkozzanak a hivatali ügyekkel, ha veled is megcsináltathatják? Egyféleképpen lehet vége, ha a legközelebbi hívásukkor röviden közlöd, hogy tovább nem leszel a titkáruk, és rájuk teszed a telefont. Hacsak nem az ő lakásukban laksz, és lakbér helyett várják el ezeket tőled.
2021. aug. 25. 12:25
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer jöjjenek haza és vigyék minden papírjukat, iratokat, amire szükség lehet. Ha te sem lennél itt, akkor mit csinálnának?

Oké, néha rendben van a segítség, de nem éljenek vissza vele. Ne hagyd magad!

2021. aug. 25. 12:28
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

"mi az, hogy nem tudom azonnal elintézni a dolgokat, az hogy sokat dolgozok nem érdekel senkit, egyéni probléma"

A helyes válasz:

Mi az hogy ti meg nem tudjátok magatoknak elintézni a sz4rságjaitokat? Egyéni probléma.

Én rájuk nyomtam volna a telefont.

Azért ilyenek veled, mert hagyod magad.

Én egy ideig nem venném fel nekik a telefont, tiltanám a számukat. Nem vagy a csicskájuk.

2021. aug. 25. 13:28
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Papírokat küldenek adóbevalláshoz? Már elég régóta elektronikusan van minden.

Nagyon egyszerű, a szüleid döntsék el, hogy ők itthon akarnak élni vagy külföldön. Ha külföldön, akkor oldják meg, hogy kintről tudják intézni, amit esetleg kell. Elég sokaknak nincs itthon senkijük, egy évben egyszer-kétszer hazajönnek, akkor elintézik, amit kell.

Ha meg ennyi minden ideköti őket, akkor éljenek itt.

2021. aug. 25. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!