Mit csináljak, hogy szóljak bele a lányom szerelmi életébe úgy, hogy ne gyűlöljön örökre?
Élete baklövését készül elkövetni.
18 éves kora óta hülyíti egy srác/férfi(?). Mikor a lányom 18 éves volt, ő 20 és azt mondta neki, hogy azért nem akar tőle kapcsolatot, mert a lányom még fiatal. Ezután a mondat után pár hétre összejött egy 13 (!) éves lánnyal. Együtt volt vele két évig, a lányomat végig talonban tartotta, ő meg ment utána vakon. Amit a srác kitalált, az úgy volt.
Pl. a lányom elhatározta, hogy jelentkezik Erasmusra és külföldön tölt egy félévet az egyetemből. Maga a lehetőség is vonzotta, de elmondta, hogy azért is megy, hogy a srácot kiverje a fejéből (akkor pont nem beszéltek). Imádkoztam, hogy amíg ki nem megy, nehogy előkerüljön ismét, de csak felbukkant... Aminek az eredménye az lett, hogy a lányom nem utazott, mert hogy a srác azt mondta neki, hogy megpróbálná vele, de hát a távolság, meg minden neki problémás... Két hét alatt elérte, hogy a lányom ne utazzon és átjelentkezzen egy pesti egyetemre, hogy egy városban legyenek. Persze végül "nem próbálta meg" vele, összejött egy másik lánnyal.
A lányom a padlón volt nagyon sokáig, csúszott is emiatt az egyetemmel, de összeszedte magát és lett párkapcsolata is, azt hittük, rendben van. Kiderült, hogy titokban újra beszélgetni kezdett ezzel a fiúval, néha-néha találkozgattak is, de nem mondta el senkinek, mert hogy mi is, a családja és a barátnői is gyűlölték, tudta, hogy sosem értenénk meg. Mikor kiderült, esküdözött, hogy szakítani fog a barátnőjével majd, csak nem mer, mert hogy a barátnője veri otthon (mikor láttam képeket a lányról, kb 40 kg vasággyal típus volt) és dührohamai vannak, nem tud csak úgy elköltözni. Már akkor is mondtam a lányomnak, hogy ne higgyen neki, aki szakítani akar, az szakít. Ennek akkor lett vége, amikor a srác közölte a semmiből a lányommal, hogy a barátnőjével külföldre költöznek... Ki is költöztek, majd rá kb 2 hónapra mondta a lányom, hogy utánamegy, az egyetemet meg csinálja levelezőn. Kérdeztem, hogy ki után?! Mondta, hogy a srác után, mert mióta elköltözött, azóta újra beszélnek és hogy mindig mondja, mennyire hiányzik neki és bárcsak ott lenne, akkor nem lenne annyira magányos, a barátnőjével is teljesen megromlott a kapcsolatuk és hogy csak azért vannak együtt, mert külön-külön nem tudnának fizetni egy lakást, de ha a lányom kimenne, ez nem lenne gond és elköltözhetne onnan.
Ugyanúgy feladta volna az életét, mint korábban és akkor mondtam, hogyha elköltözik, tőlünk segítséget ne várjon. Se anyagit, se mást. Mert nem fogjuk eltartani egy olyan országban, ahol a nyelvet sem beszéli, érettségivel munkát sem tud vállalni és igazából azért menne ki, hogy a srác szabadidejében lefeküdjön vele. Ez volt 3 éve. Válaszúthoz állítottam a lányomat, és rengeteg sírás, veszekedés után itthon maradt. Azóta nem is került ez szóba.
Lediplomázott, dolgozik. Kapcsolata jelenleg nincs, de tavasszal ért véget egy korábbi, és azt mondta, most nem is vágyik másra.
Viszont újra felbukkant az életében ez az ember. Állítólag véletlenül találkoztak, beszéltek pár szót, majd este írt neki, hogy jó volt látni és hogy esetleg nem-e találkozhatnának újból? A lányom azt mondja, hogy akkor újra azt a melegséget érezte magában, megint pillangók voltak a gyomrában és évek óta nem érezte ezt. Most mesélte el nekünk, pedig már 5 hónapja tart ismét a "románc". Azért mondta el, mert szívességet szeretne kérni a férjemtől. A srácnak lett egy gyereke, de most (állítólag) szétmenő félben vannak a barátnőjével/gyereke anyjával és a lányom azt szeretné, ha a férjem bejelentené ezt az embert a vállalkozásába, mint minimálbéren lévő alkalmazott, mert így kevesebb gyerektartást kéne fizetnie. Ettől is a gyomrom forog, hogy a saját gyerekétől venné el így a pénzt... De a másik, hogy a lányom mondta, hogy augusztus végén elköltözik és most úgy néz ki, hogy amíg nem szed össze magának egy albérletre valót, addig nála fog lakni. Ebből az lesz, hogy sosem teszi ki.
Kérlek segítsetek, évek óta a lányom nyomában van, mint egy fekete felhő. Bocsánat, ha hosszú lett, de nem tudom, mit tehetnék. Felnőtt nő, tudom. De mégis a lányom, nem tudom tétlenül nézni, ahogy tönkreteszi magát és az életét. Ez az ember egy semmirekellő. Itt van közel 30 évesen, de se egy autója, se egy normális szakmája, se egy lakása, semmije nincs. Most is, hogy neki még össze kell szednie a kaucióra a pénzt, meg lehet bútorokra is, mert a barátnőjénél összvissz egy asztala, számítógépe és hozzá valami széke van... Közben a lányomnak olyan volt kapcsolatai voltak, ahol lesték minden szavát, volt ambíciójuk, dolgoztak/tanultak. Annyival jobbat érdemelne.
Mivel nagykorú, beleszólni nem tudsz, csak tanácsot adni, amit vagy megfogad, vagy nem.
Mindenki saját kárán tanul.. majd talán egyszer rájön, hogy kár az idejét pocsékolni ilyen emberre, mert ebből ugyan semmi nem lesz.
A vállalkozásba viszont nem kéne bevenni semmilyen téren. Ezt mindenképp a férjeddel kell megbeszélni.
Köszönöm a válaszodat!
Az a baj, hogy mi, a családja csak a töredékéről tudunk a dolgoknak és mindig csak akkor lettünk értesítve, beavatva, ha már nagy volt a baj. A barátnőivel sem beszél már erről, mert mind utálja a srácot. A gyerekkori legjobb barátnőjével évekkel ezelőtt megszakította a kapcsolatot, mert a lány, hogy bebizonyítsa, a srácnak semmi sem szent és nem szerelmes a lányomba, írt neki, hogy tetszik neki már régóta és szeretne vele találkozni (ekkor is kapcsolatban volt a srác ugyanúgy). Ezt nem titokban csinálta, ahogy írt neki, továbbította is a lányomnak és utána a választ is, miszerint a srác "ráérne egy ilyen szép lánynak bármikor". A lányom ezt kiforgatta, megharagudott a legjobb barátnőjére, hogy mi jogon írt és miért akar beleszólni az életébe.
Szóval már nagyon a barátnői sem akarnak ezzel a témával foglalkozni... Amit teljesen megértek.
Ne haragudj hogy ezt mondom, de a lányod egy idióta.
Mivel a lányod borzasztóan befolyásolható ha mindenképpen segíteni akarsz neki akkor manipulálnod kell. Nincs más lehetőség mert nála az észérvek nem hatnak. (megmondom neked őszintén hogy én ezt nem tenném, mert az "aki hülye, haljon meg" elvet követem)
Igazából sok mindent nem tudsz tenni, maximum annyit hogy nem segítesz ennek a férfinek, sem a lányodnak. Hagy csináljon azt amit akar, aztán majd pofára esik. Ilyenkor ne segítsetek neki, álljon meg a saját lábán.
Jézusom. Szóhoz sem jutok. Sajnálom, hogy ezt mondom, de a lányod nagyon naiv, vagy erre már nem tudok mit mondani.
Sajnos az a baj, hogy ebben sehogy sem tudod megakadályozni, úgy, mint amikor sikeresen lebeszéltétek róla, hogy elköltözzön külföldre.
Csakis a saját kárán tud tanulni, így azt mondom, hagyd neki, hogy csinálja. Ő is rá fog jönni, hogy ez a férfi egy féreg és, hogy nem hozzá való.
Csak azt nem értem, hogy mit akar ez ennyi év után is a lányodtól? Eddig folyamatosan csak játszadozott vele, ahogy most is, mit élvez ebben? Ez beteg. És az, hogy a lányod még valószínűleg ennyi év és csalódás után is szerelmes belé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!