Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Befogadtam anyámat amig...

Befogadtam anyámat amig talpra áll. Azt hiszi övé a lakás. Javaslatok?

Figyelt kérdés

Édesanyám mostanság rájárt a rúd, ezért mondtam amíg talpra nem áll lakjon nálam, költség nélkül.

Mostanság egyre erősebben az jön viselkedéséből, mintha az hinné ez az ő lakása.

Panaszkodik hogy néha sokáig (21-22 max probálok figyelni ne zavarjam alvásban) gamelek ismerősökkel.

Kérdés nélkül lezárja a fél lakást, hogy ő most nyitott ajtóval alszik, ne zavarjam, de nyitva hagyott ajtó miatt ez azt jelenti hogy csak a saját szobámat és kb a fürdőt használhatnám.

Panaszkodik, hogy reggeli munkába járásom zavarja, ne legyek hangos hajnalban(8kor és nem zajongok különösebben).

Meglepetésszerűen áthívja ismerőseit, anélkül hogy megkérdezne zavar-e(ha épp nem terveztem valami programot ahol barátaim átjönnének, természetesen nem zavarna).

Ha programjaim és ő elképzelései ütköznek neki áll feljebb("Miért hívtad át Józsit? Azt Hittem ma segítesz a könyveket rendezni" "Most hallok erről elöször.").

Átrendezi a lakást közös részeit kérdés nélkül.

Az érdekelne ti mit ajánlanátok, hogy értessem meg vele, hogy amit gyerekkoromban előadhatott saját lakásában az nem kóser feltétlen amikor befogadtam talpra állásáig. Nem akarom, hogy odáig jussunk hogy azt mondjam keressen másik helyet lakni.

2021. aug. 8. 19:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
99%
Egyenesen beszélnék vele. Hogy befogadtam, mert segíteni akarta, de attól ez még az én otthonom, nem fogok tojáshéjon járkálni körülötte. Alkalmazkodjon ő IS ha már befogadtam, ne játssza a ház úrnőjét.
2021. aug. 8. 20:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha a te lakásod azt csinálsz benne amit akarsz ha nem érti akkor tedd ki ez van ha nem tetszik akkor viselkedjen rendesen.
2021. aug. 8. 20:16
 13/20 A kérdező kommentje:

#8 Állása már lett, most keresünk neki lakást. Második élettársával történő "elválás" (munkája is ráment) után került ebbe a helyzetbe.

Másik lakás a cél. Volt egy örökölt távoli lakása (mostani lakhelyétől és munkahelyétől kb 200 km-re) amit mostanában vettek meg és ebből akar egy kisebb városi lakást találni.

2021. aug. 8. 20:21
 14/20 A kérdező kommentje:

#9 IT Guy, Pontosan ezt is teszem és látod megoldja a problémát /s

Értem mire utalsz, hogy egyszerűbb lenne vele beszélni erről, de érdekelt külső nézőpont.

2021. aug. 8. 20:23
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
a leghelyesebb hogy beszélj vele, nem te vagy a vendég a saját házadban hanem ő és alkalmazkodjon
2021. aug. 8. 21:19
 16/20 anonim ***** válasza:
79%
Mondd a szemébe vagy viseld el.
2021. aug. 9. 00:37
 17/20 anonim ***** válasza:
79%
Én mondjuk a konkrét problémákról beszélnék vele. Hogy anya, ez és ez itt és itt nagyon rosszul esett, mert... A jövőben azt szeretném kérni, hogy így és így intézd. Nézz asszertív kommunikációs mintákat, mert pont arról szól, hogy ne adj támadási felületet és a lehető legkevésbé bántsd meg közben a másikat.
2021. aug. 9. 07:25
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Én aztán biztosan nem adnám fel az életem, csak mert ő királynősködik. Ha nyitott ajtónál akar aludni, oké, de az első "miért mész ki éjfélkor inni?" beszólásnál elbeszélgetnék vele.
2021. aug. 9. 11:25
 19/20 anonim ***** válasza:
86%
Sajnos mindenképp konfrontálódni kell.
2021. aug. 9. 11:27
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is először elmondanam neki q véleményem és ha nem tetszik neki nem változtat, viheti a cuccait mehet olyan helyre ahol megtehet mindent amit szeretne
2021. aug. 10. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!