Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket nem keserít el néha,...

Titeket nem keserít el néha, hogy sok ember mindent megkap a szüleitől (lakás, autó stb)?

Figyelt kérdés

Ne értsetek félre, nem irigylem tőlük, inkább zavar, hogy olyan dolgokért dolgozom, amik másnak alapból megvannak. Nyilván nem reprezentatív a közeg, és rengeteg ember semmit se kap, de a barátaim nagy része közép-felsőközép háttérrel bír, és ott ez elég gyakorinak tűnik, hogy miden jár és egyetem végégi dolgozni se kell.

Kicsit az is zavar, hogy mi sem voltunk szegények, van is fölös lakás, de azt apám kiadja inkább, és 4. éve, 19 éves korom óta külföldön élek, mert otthon nem nagyon volt maradásom.

Ami zavar, hogy amíg ők ezt a szakaszt átugorják, nekem ez ha minden jól megy is, 5-6 évembe kerül, mire mondjuk összeszedek egy kisebb lakásra elég összeget, miközben én is szivesebben élnék inkább otthon.

Másfelől azt is látom, hogy ettől sokkal gyerekesebbek is, sok 20-25 éves ugyanazon a szinten tart, ahol középiskolában voltak, felelősségvállalás, tervezés stb terén, bár nem is nagyon vannak rászorulva ezt is belátom. Én viszont megjárom a hullámvölgyeket, jobban kiismerem magam, így viszont kevés a közös téma, jobban érzem magamat 30 évesek közt.

Amkit amúgy érzek nem mondanám depressziónak, inkább ez hajt, hogy végre én is ott tartsak, ahol ők, inkább egy ilyen kissé szomorkás, melankolikus érzés fog el egyre gyakrabban, hogy sok miden igy kimarad az életemből. Barátnőt nagyon nem volt egyszerű itt találni például, nyaralni se járok stb. És igen, azt is tudom, hogy mennyivel szerencsésebb vagyok sok embernél, mert tudok haladni és nem vagyok megakadva.

2021. ápr. 29. 19:07
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
61%
Nem, engem soha nem zavart, nekem az értékes, amit magam szereztem.
2021. ápr. 29. 19:13
 2/30 A kérdező kommentje:
Ebben van valami, én is gondolkodtam rajta, hogy nekik is kimarad valami
2021. ápr. 29. 19:14
 3/30 anonim ***** válasza:
85%

Nincs értelme hogy zavarjon. Előrébb jutsz vele? Nem.

Inkább foglalkozz a céljaiddal, nincs értelme másik pénztárcájában turkálni.

2021. ápr. 29. 19:16
 4/30 anonim ***** válasza:
33%
Nem neveltek irigynek.
 5/30 anonim ***** válasza:
99%
Normális ahogy érzel. Ha nem ez dominál nálad állandóan, akkor szóra sem érdemes. Szinte mindenki így van, na nem a konkrét példáddal, de mind többre vágyunk, mint amink van, pláne ha sok ismerősödnek alapból több jutott. Nem is feltétlen az anyagiak területén, mert lehet arra is vágyni, hogy magasabb legyél, vagy okosabb, vagy ugye hogy gyerekként olyan sok mesét olvasson fel anyukád, mint Pistikének az ő anyukája.
 6/30 A kérdező kommentje:

nyilván, nem gondolkodom rajta direkte, csak amikor ezek alhangzanak, utána érzem ezt az érzést, és próbálom megérteni magam

de ahogy írom, úton vagyok hogy nekem is meglegyenek ezek a dolgok

2021. ápr. 29. 19:17
 7/30 anonim ***** válasza:
50%

Nem. Sokkal büszkébb vagyok arra amit elértem és feltudok mutatni. 🤷‍♀️

Sosem érdekelt kinek mit tolnak a segge alá.

2021. ápr. 29. 19:28
 8/30 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem teljesen érthető, ahogy érzel. Van elég nehézség az életben, az, hogy valaki gyakorlatilag hajléktalanként kezdi a felnőtt életét, ezt csak tetézi. Ha lenne gyerekem, biztos hogy úgy intézném, hogy felnőtt korára legyen legalább egy kis lakása, ahonnan elindulhat.Tudja hasznosabban tölteni az életét, mint hogy a fennmaradásáért küzdjön.
2021. ápr. 29. 19:32
 9/30 anonim ***** válasza:
86%
Nem zavar. Mondjuk nekem olyan a beállítottságom hogy sose érdekeltek mások dolgai, ez lehet az oka.
2021. ápr. 29. 19:34
 10/30 anonim ***** válasza:
92%

Fiatal koromban engem is zavart, barátnőim, kolléganőim többségét a szüleik juttatták lakáshoz. Később, mikor már nekem is volt, már nem érdekelt. Most pedig kifejezetten hálás vagyok nekik, mert így úgymond megedződtem, és túléltem több nehéz periódust. Neked csak gratulálni tudok, amiért egymagad, segítség nélkül boldogulsz. Kívánom, hogy minél előbb érd el a kitűzött célt, megérdemled.

73N

2021. ápr. 29. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!