Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem segítik sokan a gyerekeiket abban hogy elinduljanak az életben?

Figyelt kérdés

A legtöbb szülő számára a gyerek addig aranyos amig pici és elvan a játszótéren egy kiflivel a kezében. Amint megnő és jönnek a plusz költségek mint oktatás, különórák, ruházkodás már teher és leginkább az egyetemi tanulmányok azok amik elérhetetlennek egy átlagos családból érkező fiatal számára hitel nélkül. Nagyon kevesen, főleg az iskolázott vagyis középosztálybeli vagy felső réteg az aki segíti a már felnőtt gyerekeit és támogatja őket a jövőjük megalapozásában. Nem gondolják azt hogy miután valaki elérte a 18 teljesen önelátónak kell lennie.

A többség pedig azon a véleményen van, hogy maga keresse meg az árát és adjon bele az otthoni költségekbe, mert semmi nincs ingyen. Miközben a legirreálisabb, hogy pont azok mondják mindezt akik anno ingyen tanulhattak a felsőoktatásban és lakáshoz is ingyen juthattak az államtól ami ma már nincs semmien formában. De képtelenség szülői segitség nélkül elindulni milliós tanulmányi díjak és magas megélhetési költség mellett.

[link]

2021. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/86 anonim ***** válasza:
44%
Azt hittem 20 éves vagy. 30 évesen már rég nem követelőzni kéne, hanem a saját gyereked jövőjére félretenni. Ja, hogy mégsem olyan könnyű, ha neked kell?
2021. júl. 20. 16:18
 72/86 anonim ***** válasza:
42%
49 az ingyenes sincs ingyen - igen pont ez a lényeg, tehatha a kerdezot a szülei a diplomahoz segítik hozza, akkor is rinyalni fog, hohy de jár mellé a lakás egy gyereknek vagy elfogadja, hogy azok a szülők, akik "csak" ennyit tudtak adni, azok nagyon is sokat adtak?
2021. júl. 20. 16:20
 73/86 anonim ***** válasza:
91%

#70 "Saját kertes házunk van nagy telekkel. 3 gyermekünk, nagy autónk. "

Ő nem erre vágyik, hanem lakóparkos lakásra jó környéken fővárosban vagy vidéki nagyvárosban.Leírta egy hozzászólásban, valószínűleg elkerülte a figyelmedet.

2021. júl. 20. 16:23
 74/86 A kérdező kommentje:
Egy átlagos társadalmi körképet festettem le nem pedig azt hogy én hol tartok. Bogárka.. az idősgondozás a legalja kulimunka külfödön, pont a hozzád hasonlókról írok akiket a szülei nem segítettek és kénytelenek voltak elmenni külföldre segédmunkásnak mert képtelenek voltak Magyarországon megélni. Gratulálok a házadhoz, nem írtad merre laksz mert nem mindegy hogy az ország keleti részén van házad vagy egy zsákfaluban vagy Máriaremetén a II. kerületben.
2021. júl. 20. 16:26
 75/86 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, én is egyedül értem el kb mindent, nagyon szép gyerekkorom volt, szerető szüleim vannak, de a napi megélhetés is nehéz nekik. El se fogadnám ha bármit is adni akarnának.

Most vettem lakást az 5. kerületben, minimális hitellel.

2021. júl. 20. 16:31
 76/86 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem a legalja. Maximum neked. De hát mit is várjak olyantól aki ahelyett, hogyegdolgozzon a saját dolgaiért, más faszával verné a csalánt?

Veled ellentétben én szerettem és szeretek ma is idős emberrel foglalkozni.

Nem az irodában ücsörgök típus vagyok. 🤷‍♀️

Bogárka.. Nem én tartok 30 évesen sehol.

Hol élek? Délnyugaton. Nem vagyok nagyvárost kedvelő. De nem is a világvégi eldugott kis utolsó faluban élek.

Helyette szeretek a friss levegőn természethez közel, nyugodt életet élni, állatokat tartani. Nem riadok vissza attól ha koszos vagy épp azaros lesz a kezem.

Igen merőben mások vagyunk.

Még mindig egyszerűbb sirní a szülőt hibáztatni a saját balf@szságunk helyett. 🤷‍♀️

2021. júl. 20. 16:34
 77/86 anonim ***** válasza:
98%
Az én családomban az a ki nem mondott álláspont, hogy a gyereknek kell segítenie a szülőt. Így anyám tolja a pénzt mamámnak, tőlem meg elvárták, hogy adjak anyámnak (nem lakom otthon egyetemista korom óta). Adtam is önzetlenül, kérés nélkül, de mikor visszahallottam, hogy kevesli, abbahagytam. Nincs lakásom, nincs semmim, és amit adtam az sem volt elég. Hát akkor nem kap semmit, vagy csak ritkán, így biztos jobb.
2021. júl. 20. 16:45
 78/86 A kérdező kommentje:

Honnan tudod hogy sehol nem tartok? Leírtam valahol a kérdésben? Elárulom egyetemi diplomám van és 3 nyelven beszélek és nem konyhanyelven.

Az hogy leírod hogy van családi házad nem jelent semmit, mivel Dél-Nyugat Magyarországon 50 millióért újépitésű divatos akár medencés házat tudsz vásárolni városban is. De ott egy cukrászdai eladó minimálbért keres és a munkaképes lakosság 70% Ausztriába meg Szlovéniában dolgozik. A többi meg vállakozó, mezőgazdaság vagy az államnak.

Budapesten maximum az agglomeráció szélső részein kapsz ennyiért házat ahol az autó alapfeltétel vagy a pesti oldalon lakóparkban 65 M2 lakást.

2021. júl. 20. 17:22
 79/86 anonim ***** válasza:
100%
Akinek nem megy a napi megélhetés sem, mi az istennek vállal gyereket?
2021. júl. 20. 17:25
 80/86 anonim ***** válasza:
46%

Na kérdező, az utolsó válaszodból látszik hogy egy elszállt kis suttyó vagy aki valószínűleg anyuci cicijén lóg még mindig.

Egyetemi diploma? oda ne fussak..nem mindegy hogy bölcsész vagy orvosi...Előbbire nagyon nem verném magam, azt egy átlagos intellektusú emberszabású is meg tudja csinálni :-D

2021. júl. 20. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!