Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem segítik sokan a gyerekeiket abban hogy elinduljanak az életben?

Figyelt kérdés

A legtöbb szülő számára a gyerek addig aranyos amig pici és elvan a játszótéren egy kiflivel a kezében. Amint megnő és jönnek a plusz költségek mint oktatás, különórák, ruházkodás már teher és leginkább az egyetemi tanulmányok azok amik elérhetetlennek egy átlagos családból érkező fiatal számára hitel nélkül. Nagyon kevesen, főleg az iskolázott vagyis középosztálybeli vagy felső réteg az aki segíti a már felnőtt gyerekeit és támogatja őket a jövőjük megalapozásában. Nem gondolják azt hogy miután valaki elérte a 18 teljesen önelátónak kell lennie.

A többség pedig azon a véleményen van, hogy maga keresse meg az árát és adjon bele az otthoni költségekbe, mert semmi nincs ingyen. Miközben a legirreálisabb, hogy pont azok mondják mindezt akik anno ingyen tanulhattak a felsőoktatásban és lakáshoz is ingyen juthattak az államtól ami ma már nincs semmien formában. De képtelenség szülői segitség nélkül elindulni milliós tanulmányi díjak és magas megélhetési költség mellett.

[link]

2021. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/86 anonim ***** válasza:
83%
30# nagyobb örökség normális felhasználása, nem elherdálása :) minek kergetőzzünk 150m2-en és gondozzunk kertet ha nincs rá igényünk, csak mert futná belőle, lett belőle két lakás, az egyik albérlet… később a gyereké lesz. Kész passz.
2021. júl. 20. 09:37
 32/86 anonim ***** válasza:
90%
31, ez rendben van, szerintem a kommentelő arra próbált célozni, hogy a tiétek nem átlagos eset, hiszen 30 évesen a többség még nem szokott örökölni, magától meg kevés ember tudja ennyi idősen egy lakás árát is összespórolni, nemhogy kettőét.
2021. júl. 20. 09:46
 33/86 anonim ***** válasza:
84%

1.vagy nincs pénzük, amiből támogassák a gyereket

2. vagy sóher ,irigy, rosszindulatú és nem szereti a kölykét annyira, hogy költsön rá, bár simán megtehetné, mert gazdag.(erre az ismeretségi körömben nem egy példa van)

2021. júl. 20. 10:12
 34/86 anonim ***** válasza:
81%

Hát mert pl a szülőknek sincs miből?

Vagy azt várod, hogy majd még a gyerekük 23-24 éves korában is mindent fizessenek, meg vegyenek neki lakást, stb, ők meg nyomorogjanak öregkorukra?

Felejtős, főleg az utóbbi évek "király" és élhető gazdasági helyzetében. Szülők kidolgozzák a belüket, oké, aztán hoppá, anyucit kirúgják és ott állnak egy-két gyerekkel fél fizetéssel.

2021. júl. 20. 10:20
 35/86 anonim ***** válasza:
85%
Egyébként nyugi, az egyetem máig ingyenes, csak tanulni kell hozzá ;)
2021. júl. 20. 10:21
 36/86 anonim ***** válasza:
83%
35- inkább maradjunk annyiban, hogy van olyan szak is, ami ingyenes
2021. júl. 20. 10:29
 37/86 anonim ***** válasza:
89%

Nézzük meg kicsit mélyebben azt a társadalmi réteget, akiknek ma 18 év feletti gyerekeik vannak és Ők támogatásra szorulnak.

1. Sok szülő átélte egy rendszerváltást, ami vagy jót hozott számukra, vagy nem, hiszen számtalan munkahely (gyárak, üzemek) megszűntek. Persze van egy réteg, akik a rendszerváltásból meggazdagodtak, nekik nyilván könnyebb támogatni a gyerekeiket, mint azoknak, akik elvesztették az állásukat és esetleg azóta se jöttek helyre anyagilag, főleg ha a korábban választott szakmájuk is elavult, nem piacképes.

2. Igen sokan belecsúsztak a devizahitelekbe (méghogy ingyen kaptak lakást? Ez demagóg marhaság, hiszen csak egy szűk réteg lakott tanácsi bérlakásban még Bp-en is, a többség hitelekből vett, vagy épített lakást és még most is fizeti a részleteket.

3. Az átlag családok jövedelme csak a megélhetést fedezi, a többségnek sajnos még pár havi megtakarítása sincs (bár itt azért a fogyasztói társadalom is hibás).

4. A 40-es, 50-es generáció egy része minimálbérre, vagy még arra sincs bejelentve, a kisvállalkozók nyugdíjas kilátásai is katasztrofálisak lesznek. Attól tartok, nem hogy a gyerekeiket nem tudják majd támogatni, hanem még az önfenntartással is komoly gondjaik lesznek.

5. Ez a réteg az, akiknek sokszor még a szüleiket is kell támogatni, mert alacsony a nyugdíjuk, nem tudják fizetni a gyógyszereiket, magas a rezsi, stb, stb.

Kedves kérdező, azt tanácsolom, mélyebb ismeretekre tegyél szert, mielőtt megalapozatlan állításokat teszel. Én az a korosztály vagyok, aki már tizenévesen is dolgozott, minden nyáron diákmunkáztunk, besegítettünk a házatrásba. Én az első fizetésemből már álltam a költségeimet és felneveltem a gyerekeimet. Jelenleg azon vagyok, arra törekszem, hogy idős koromban ne szoruljak rájuk, igyekszem kifizetni mihamarabb a lakáshitelemet és a majdani alacsony nyugdíjam mellé annyi megtakarítást összerakni, hogy meg tudjak majd élni inaktív koromban is.

2021. júl. 20. 11:30
 38/86 anonim ***** válasza:
41%
Miért írják sokan, hogy mert nincs miből? Nem kellene sokat félrerakni havonta, a gyerek születésétől kezdve bankszámlára. Mire betölti a 18-at, lehetne egy kis pénze ahhoz, hogyy elinduljon az életben. Felelős szülők régen is így csinálták.
2021. júl. 20. 11:31
 39/86 anonim ***** válasza:
52%
Mert nem tehetik meg anyagilag. Az én szüleim sem tudtak minket támogatni, tény hogy sosem kértek pénzt úgymond a lakhatásért, amíg otthon voltunk. Nem vártuk el hogy támogassanak és nem is hibáztattuk őket azért, mert nem tudtak. Nem éltünk fényesen, de nem voltunk szegények. Tehát, strandra eljártunk pl de külfölédi nyaralásra nem jutott. Viszont, mindannyiunkat kitaníttattak és igyekeztek abban segíteni, hogy nekünk jobb legyen, mégha ehhez a magunk erejéből is hozzá kellett tenni. És jobb lett. Tehát, én azt mondom segítettek, támogattak még ha nem is feltétlenül anyagi értelemben.
2021. júl. 20. 11:42
 40/86 anonim ***** válasza:
45%

Egyrészt a magyar társadalmi fa a közép rétegnél folyamatosan vékonyodik. Azaz folyamatosan egyre kevesebb az a réteg aki ezt bármilyen formában meg tudná tenni. Mindazon által mai világ más, de ha ki van nyalva a gyerek feneke és alá van téve a lakás, autó minden akkor, nem fogja soha sem megtanulni mi az hogy dolgozni valamiért, és nem fogja fel mit jelent az hogy valami nincs. Legtöbb család segíti ahogy én látom ha tudja... Ha nem segítik annak több oka is van. Családi perpatvar, anyagi problémák... akármi.

Ingyen lakás sosem volt, ezt nem tudom honnan szedted. Oktatás hanyatló nyugaton előfordul ingyenesen külföldieknek is. Hogy alig van és kevés lenne? Nem. Sok felé van... Amúgy sem a magyar felsőoktatás a legjobb hogy finoman fogalmazzak, és az általános vagy középiskola a gond. Az is a béka feneke alatt van és a legolcsóbb normális iskola is bőven millió felett kezdődik / év.

Speciel azt látom hogy segítik a gyerekeiket ahogy tudják. Csak ez nem úgy néz ki hogy megszületsz aztán élsz mint hal a vízben. Meg kell küzdeni a tanulmányokkal és az életben is hogy legyen tapasztalatod. Gazdag csemete a semmiből bekerül apuci gigantikus cégébe mikor fingja sincs mi az a dolgozni és egyből főnök. Szerinted milyen ember lesz? Ja és főleg sok tapasztalattal. Lehet jóindulatú, meg nem sznob, és nem nézi le azt aki nem született arany ágyba, de attól kb nulla tapasztalata lesz hogyan mennek a dolgok. Legjobb ha nincs kinyalva a gyerek feneke és küzd dolgozik az életben. Ezzel teszel a legjobbat a gyereknek...

Azt látom hogy később a gyerek is segít a szüleinek ha arra szorulnak mikor már idősek lesznek.

Kivétel mindig van persze...

2021. júl. 20. 11:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!