Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magyarországon miért nem...

Magyarországon miért nem segítik sokan a gyerekeiket abban hogy elinduljanak az életben?

Figyelt kérdés

A legtöbb szülő számára a gyerek addig aranyos amig pici és elvan a játszótéren egy kiflivel a kezében. Amint megnő és jönnek a plusz költségek mint oktatás, különórák, ruházkodás már teher és leginkább az egyetemi tanulmányok azok amik elérhetetlennek egy átlagos családból érkező fiatal számára hitel nélkül. Nagyon kevesen, főleg az iskolázott vagyis középosztálybeli vagy felső réteg az aki segíti a már felnőtt gyerekeit és támogatja őket a jövőjük megalapozásában. Nem gondolják azt hogy miután valaki elérte a 18 teljesen önelátónak kell lennie.

A többség pedig azon a véleményen van, hogy maga keresse meg az árát és adjon bele az otthoni költségekbe, mert semmi nincs ingyen. Miközben a legirreálisabb, hogy pont azok mondják mindezt akik anno ingyen tanulhattak a felsőoktatásban és lakáshoz is ingyen juthattak az államtól ami ma már nincs semmien formában. De képtelenség szülői segitség nélkül elindulni milliós tanulmányi díjak és magas megélhetési költség mellett.

[link]

2021. júl. 19. 22:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
13%

56os és ha meglesz a gyerek és te elveszíted a munkád hosszabb időre vagy lerokkansz akkor a Dunába lököd a gyereket?

Mert lehet meglepő, de stabil munkahely nem létezik a mai világban.

2021. júl. 20. 15:00
 62/86 anonim ***** válasza:
46%

#60 az szerintem nagyon külön téma hogy ki miért és hogyan vállal gyereket. Mindenkinek a saját döntése... Ázsiában vagy Afrikában nem gondolkodnak ezen. Ezért vannak 6-8x annyian mint 60 évvel ezelőtt.

Nem csak jólétbe lehet szülni gyereket és nem csak jómódúaknak lehet családja. Ez egy olyan jog amivel mindenki csak saját maga rendelkezhet...

2021. júl. 20. 15:08
 63/86 anonim ***** válasza:
75%

" és igen ők azok akik még ingyen jártak egyetemre "

MOST is ingyen van az egyetem, csak azoknak kell fizetni, akikekt anyádék korában fel sem vettek volna.

Kedvezmény most is van a fiatal házasoknak, gyerekvállalóknak.

2021. júl. 20. 15:08
 64/86 anonim ***** válasza:
20%
30 éves vagy? Akkor remélem már gyűjtesz a gyereked házára mert rajtad fogja számon kérni, ha nem tolod a s.gge alá 20 éves korában.
2021. júl. 20. 15:09
 65/86 anonim ***** válasza:
100%
#63 Rendes gazdaság, rendes megélhetési körülmények kellenek nem alamizsna...
2021. júl. 20. 15:10
 66/86 anonim ***** válasza:
24%

nem lesz neked soha gyereked, még pár éved lenne mindent összegyűjeteni.

"van egy olyan vidéki réteg"

Mindig is voltak gazdagok, átlagnál jobb móduak, és sohasem csak ők szaporodtak.

2021. júl. 20. 15:11
 67/86 anonim ***** válasza:
31%

Nem jártam egyetemre. Semmit nem kaptam szüleimtől.

Helyette megjártam külföldöt.. Időst gondoztam.

Ahogyan férjem is, az építőiparban, aki kőműves és asztalos is.

Saját kertes házunk van nagy telekkel. 3 gyermekünk, nagy autónk. Nem csokra meg babaváróra szültem. 35 vagyok férjem 34.

🤷‍♀️ Nem picsogni kell.. Tenni érte.

hozzáteszem férjem ráadásul mélyszegénységből jönn!

Persze egyszerűbb szüleinket hibáztatni,hogy mit is kellett volna a seggünk alá tolni mint tenni bármiért is.

Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy mindent a gyereke alá rak. .

2021. júl. 20. 15:18
 68/86 A kérdező kommentje:
Magyarországon is elérted volna mindezt?
2021. júl. 20. 15:32
 69/86 anonim ***** válasza:
100%
Engem az irreális elvárások zavarnak a társadalom részéről (is).Oké ha a szülő nem tud segíteni, nem baj, megérthető, egy idő után érzelmileg is el lehet fogadni, ilyen az élet, de mellé az már sok, hogy kb. legyen 30-35-40 éves korodra "tökéletes életed"=házasság/gyerek/"saját" ingatlan.Mindezt úgy, hogy rohadtul nem gond az alsóbb társadalmi rétegekben(=igen zömmel 90% romáknál+ 10%a suttyó fehérek), hogy ott hát az más...ott nem gond, hogy egy másfél szobában lakik lassan négy generáció...pfff :DD
2021. júl. 20. 15:49
 70/86 anonim ***** válasza:
44%

Bogárka.. Nem vagyok ilyen földhőz ragadt rinyagép mint Te.

Nem várom a sült galambot, nem várok a szüleimtől semmit.

Mert amit tudtak megtettek. Lehetőségeikhez mérten megadtak mindent amit tudtak.

Tettem érte.

Ha te inkább ülsz a 4 fal között a valagadon, sajnáltatod magad, hogy mid nincs mit nem toltak alád 🤷‍♀️ az az egyéni szocproblémád.

Nem a szülőket kell hibáztatni, sem a rendszert, meg nem azt kell kérdezni hogy ezt MAGYARORSZÁGON IS ELÉRTEM E VOLNA.. Hanem azt kellene önmagadtól kérdezned : benned miért nincs több akarat a céljaid eléréséhez?

2021. júl. 20. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!