Hogy változtathatnék édesapám és az én viszonyomon?
A helyzet a következő: külföldön élek (vagyis nekem annyira nem külföld, mert innen szarmazok anyai ágról), apámat havonta 2* látogatom, hétvégente tudok hazamenni.
Minden nap hívom telefonon, mert egyedül él.
Csak néhány témára korlátozódik a beszélgetésünk, mert ő nem akar nagyon hallani az itteni történésekről, mert gyűlöli az összes nyugati országot, így - sajnos - felvettem azt a szokást, hogy kerülöm a témákat, mert nem szeretnék vele veszekedni/hallgatni a szitkozodasat stb.
Valamelyik nap beszélgettünk egy rendkívül egyszerű témáról, hogy rettenetes esőzések voltak mifelénk és olvastam, hogy a Duna Magyarországon csütörtökön fog tetőzni, és már itt, ahol lakom, a polgármester elrendelte a fürdőzés "tiltását" a Dunában a nagy víztömeg miatt (ugyanis itt nagy keletje van a dunai furdozesnek).
Erre belém köt, hogy "mekkora degeneralt emberek lakhatnak itt, hogy nekik meg kell tiltani, mert annyi eszük sincs, hogy áradt folyóba nem mennek bele".
Én ezen felbosszantottam magam stb, csupa ilyen sztorim van, nem merek már mesélni semmiről és gyakran (amit nagyon sajnálok) már kedvem sincs felhívni őt.
Mit tehetnék? Volt valaki hasonló helyzetben?
Voltak már dolgok, amikben sikereket értem el vele.
Szeretnék venni neki egy jóféle fényképezőgépet, ahhoz valami asztali gepet.
Megszervezek neki egy kirándulást és jó ismerőssel stb.
Nekem túrákat szerveztek, sport - covid miatt sok lehetőség nem volt, de segített azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!