Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy változtathatnék édesapám...

Hogy változtathatnék édesapám és az én viszonyomon?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő: külföldön élek (vagyis nekem annyira nem külföld, mert innen szarmazok anyai ágról), apámat havonta 2* látogatom, hétvégente tudok hazamenni.

Minden nap hívom telefonon, mert egyedül él.

Csak néhány témára korlátozódik a beszélgetésünk, mert ő nem akar nagyon hallani az itteni történésekről, mert gyűlöli az összes nyugati országot, így - sajnos - felvettem azt a szokást, hogy kerülöm a témákat, mert nem szeretnék vele veszekedni/hallgatni a szitkozodasat stb.

Valamelyik nap beszélgettünk egy rendkívül egyszerű témáról, hogy rettenetes esőzések voltak mifelénk és olvastam, hogy a Duna Magyarországon csütörtökön fog tetőzni, és már itt, ahol lakom, a polgármester elrendelte a fürdőzés "tiltását" a Dunában a nagy víztömeg miatt (ugyanis itt nagy keletje van a dunai furdozesnek).

Erre belém köt, hogy "mekkora degeneralt emberek lakhatnak itt, hogy nekik meg kell tiltani, mert annyi eszük sincs, hogy áradt folyóba nem mennek bele".

Én ezen felbosszantottam magam stb, csupa ilyen sztorim van, nem merek már mesélni semmiről és gyakran (amit nagyon sajnálok) már kedvem sincs felhívni őt.

Mit tehetnék? Volt valaki hasonló helyzetben?

2021. júl. 19. 08:26
1 2 3
 11/22 Yoda m. ***** válasza:
56%

Kedves Kérdező!

Elismerésen, amiért ilyen kitartó vagy és családcentrikus. Mondhatni szülőtisztelő.

Ám egyet ne felejts el: Nem tartozol felelősséggel szüleid iránt.

Minden ember alapvetően önmagáért felelős, illetve saját teremtményeiért. Ergo a szülő a gondolataiért, mondataiért, cselekedeteiért, gyermekeiért... és nem fordítva.

És te is, úgyszintén. Apádért többet nem tehetsz. Már ez is sok, amit teszel érte.

Te, magadra vigyázz, magadért tegyél meg mindent, ami tőled csak tellik. Mert a te életedért ma már te vagy a felelős.

Úgyhogy változtatni is csak te magad tudsz és magadon... ha akarsz. Apádon... hmmmm... a kapcsolatotokon, hááát kétséges erőfeszítés lenne.

Változtass te, mert ez áll hatalmadban. És akkor változtatni fog ő is, jó esetben. Ha pedig mégsem... hát az az ő felelőssége, nem a tiéd.

Az ERŐ legyen veled!

2021. júl. 20. 13:27
 12/22 A kérdező kommentje:

Kedves 11, köszönöm a valaszod.

Tudom, hogy nem tartozom érte felelősséggel, az ő döntései a saját felelőssége.

Tegnap és tegnapelőtt meglepetés volt, mert jól el tudtunk beszélni. Ma elmondtam a véleményemet valamivel kapcsolatban és rám b@szta a telefont. Meg sem kérdezte H vagyok.

Szeret-e egyáltalán?? Nem tudom. Kezd nagyon elegem lenni.

2021. júl. 22. 22:46
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem tud szeretni, mert magával van elfoglalva. Engedd el.
2021. júl. 22. 23:02
 14/22 A kérdező kommentje:
Abban biztos van valami, hogy magával foglalkozik, de ilyen egyszerűen nem tudnám azért elengedni... :/ :(
2021. júl. 22. 23:04
 15/22 anonim ***** válasza:
Pedig nem várható, hogy az állapota pszichológusi/pszichiáteri kezelés vagy valami rendkívüli esemény (párkapcsolat) nélkül megváltozik.
2021. júl. 22. 23:18
 16/22 A kérdező kommentje:
Rendbe fogom hozni, eldöntöttem.
2021. aug. 1. 00:41
 17/22 anonim ***** válasza:
Hogyan?
2021. aug. 1. 01:16
 18/22 A kérdező kommentje:
Nem lesz ideje ezen gondolkodni, mert beszerzvezek neki mindent :)
2021. aug. 1. 12:35
 19/22 anonim ***** válasza:
Mit? Programokat? Gondolod, hogy elmegy?
2021. aug. 1. 13:29
 20/22 A kérdező kommentje:

Igen, mert szerintem depressziós.

Voltam a télen én is depressziós, mert nagyon sok rossz dolog ért, kiüresedett, erőtlen és majdnem ugyanilyen voltam, csak szerintem rosszabbul éreztem magam. Sokat segített, amikor elkezdtek nálam szervezkedni, szóval megpróbálom én is.

Biztos vagyok benne, hogy az ősz beálltával talán lesz visszaesés, de ezzel számolok, nehogy kedvem szegje.

És tudom H a pénz nem boldogít, - de vsz a pénzen vett dolgok új hobbik kialakításának szempontjából igen -, de veszek neki néhány olyan dolgot, amivel új dolgokat próbálhat ki, amikre alapjáraton nem lenne pénze. Remélem sikerül.

Ha mindennek ellenére kudarcot vallok, akkor elfogadom a megmasithatatlan tényt és megtanulok ezzel együttélni.

2021. aug. 1. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!