Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan változtathatnám meg az...

Hogyan változtathatnám meg az életem?

Figyelt kérdés
Valamennyi eltéréssel ugyanolyan életet élek mint a szüleim amikor kicsi voltam. Szegénységben, nincstelenségben éltünk és a legtöbbször egy kiló kenyérre sem futotta. Ehhez hozzásegített,hogy apám alkoholista volt és nagyon durván bántott minket. Most hogy felnőttem ők már sehol, de nekem ugyanúgy súlyos anyagi gondjaim vannak. Nincs semmi megtakarításom és most is kb 500 forint van a zsebemben. Én nem iszom és nem dohányzom. Azt veszem ami szükséges itthonra. De mégsincs semmi pénzem. Nem tudok senkitől kérni sem. Magamra vagyok utalva. Mint írtam az elején gyerekkoromban is ez volt mindig a helyzet. Nem tudom hogyan változtassak a dolgokon. Nem tudom mit kéne másképp csinálnom. Nem veszek luxus cikkeket, semmi flancolás nincs az életemben. Mégsincs pénzem. Más meg úgy be tudja osztani a legkevesebbet is hogy az művészet kategória. El vagyok keseredve. Hogyan és mit kellene másképp csinálnom hogy ne éljem a szüleim és a gyerekkori nyomorom folytatását? Akkoriban megértem hogy szegények voltunk mert tényleg sokat elvett tőlünk apám az italra, illetve mindketten cigiztek. De én semmi ilyesmivel nem élek. Mégsincs egyáltalán több. Annó mikor már nem bírtuk tovább akkor vagy rokonoktól kértünk kölcsön vagy a kisboltban hitelbe hordtuk a kaját. Sokszor küldtek el engem is 10 évesen kölcsön kérni. Sokszor rá vagyok szorulva manapság is hogy fizetési előleget kérjek. Tényleg őszintén szeretnék kiszakadni ebből és nem gazdag akarok lenni csak hogy 10-től 10-ig ki tudjak tartani mint mások. Hogy hozzam rendbe ezt?
2021. márc. 18. 21:27
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%

Csak a lényeget nem írod, hogy mennyi bevételed van. Mert 150 ezerből nehéz spórolni, meg félretenni (nem lehetetlen, csak qrva nehéz), vagy 400 ezer, amiből azért lehetne.

Tudod, mire megy el a pénzed? Írni kellene néhány hónapig.

Vagy olyan munkát keresni, ahol több a fizetés.

2021. márc. 18. 21:42
 2/39 anonim ***** válasza:
100%
Mennyit keresel? Mennyi marad megélhetésre a lakbér, rezsi, bérlet tstb után?
2021. márc. 18. 21:43
 3/39 anonim ***** válasza:
95%

#1 megelőztél 😁

Kérxező, még azt is leírhatnád h megpróbálsz -e beosztani, vagy költöd a pénzt amíg van....?

2021. márc. 18. 21:45
 4/39 anonim ***** válasza:
48%

ha van 500 forintod ugy, hogy minden szamlat es lakhatast kifizettel, es nincs hitelkartyad, szemelyi kolcsonod, akkor komolyan le a kalappal. A legtobb ember ez miatt esik bele a cofidis, es egyeb hitelekbe, hitelkertyazasba...

Esetleg tulora, vagy valami mellekallas(takaritas, idoseknel besegites) lehetne megoldas. Vagy egy masodallas :(

Egyedul tenyleg nehez. Kitartas!!!Minden rendben lesz.

2021. márc. 18. 21:47
 5/39 anonim ***** válasza:
0%
szüless újra :\
2021. márc. 18. 21:47
 6/39 anonim ***** válasza:
94%

Iszonyú nehéz.

Tényleg jó lenne tudni, hogy mennyi a beveteled és mik a kiadasaid.

Mi havi 500nettobol nem tudunk félretenni kb, annyi kiadasunk van, de mi vállaltuk be, hogy jussunk 1-rol a 2-re, mert mi is csupasz seggel indultunk neki az életnek.

2021. márc. 18. 21:51
 7/39 A kérdező kommentje:
Most 150-et kerestem mert visszacsökkentették a cégnél a fizetésünk. De korábban 170-190 között. Próbálok másik állást is keresni de sajnos most nem könnyű. Hitelem nincs. Lakbér kifizetve, illetve a számlák zöme is. Most kettő van félretéve mert nem tudtam őket kifizetni. Kb 45.000 forint kéne rájuk plusz kajára 10-ig.
2021. márc. 18. 21:52
 8/39 A kérdező kommentje:
Egyébként kb 50.000 volt a legtöbb ami maradt megélhetésre miután mindent kirendeztem. Most hogy csökkent a fizetésem még arra sem volt elég amire kellett.
2021. márc. 18. 21:54
 9/39 anonim ***** válasza:
97%

150bol egyedül élni + lakást fenn tartani kb lehetetlen.

Ebből kitörési lehetőség sztem külföldi munka, amiben osszekapod magad anyagilag 3-4ev alatt...

2021. márc. 18. 21:54
 10/39 anonim ***** válasza:
85%
Olcsóbb netcsomag, kisebb mobilszámla? Milyen számláid vannak még?
2021. márc. 18. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!