Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miféle gonosz erők munkálkodna...

Miféle gonosz erők munkálkodnak az anyámban?

Figyelt kérdés

Mostanra körvonalazódott a családban, hogy tervezzük a babát. Nem akartuk mindenáron elmondani, de mostanra tényleg abban a korban vagyunk, hogy az eddig nagyon toleráns rokonok komolyan érdeklődtek felőle, hogy szeretnénk e vagy már nem, ezért végülis elmondtuk, hogy igen, már rajta vagyunk, mert hát annak nincs sok értelme, hogy tiltakozzunk aztán meg pár hónap múlva jön a bejelentés.

Nos anyám… olyan szinten ki van akadva, mintha 15 évesen álltam volna elő ezzel a képtelenséggel, hogy nekem/nekünk gyerek kell. (29 vagyok, párom 32, rég együtt élünk, saját lakásban, saját keresetből, hitel nélkül). Anyám meg nekikezdett a világ legrosszabb dolgának előadni a gyerek dolgot, a nem alvást,( ő 3 hónapig nem aludt, no fene, van aki 3 évig nem alszik/gyerek…) a folytonos sírást, az orvoshoz rohangálást, az anyagiakat ergo minden létező rossz dolgot felsorolt mintha soha semmi örömét nem lelte volna bennem mint kisbabában. Mindent egyébként olyan komolysággal, mintha lenne bármi köze is huzamosabb távon a gyereknevelésről, ugyanis 4 éves koromban lelépett és apám nevelt fel. Na ő mesélhetne, azt szívesen meghallgatnám, mert anyámnak tényleg csak a hab jutott ki a gyereknevelés javából hétvégente. 12 évnyi tanulásból pl annyi emlékem van vele, hogy felolvasta nekem a két Lottit, orvoshoz sosem vitt, az anyagi részét pedig már ott hagyjuk is, hogy soha két forint gyerektartást nem kellett fizetnie. Hétvégén adott enni, néha elmentünk moziba vagy strandra, kész csók, MINDENT apám finanszírozott ami a szükség tárgyát képezte. Anyám mégis hihetetlen mártír módon áll hozzá, hogy neki ehhez már nincs energiája, hozzá ne vigyem majd, de azt végképp felejtsem el, hogy ott is hagyom.

Egyszerűen nem értem, mert amikor meg babacuccokat lát olvadozik jobbra meg balra, hogy de jó lenne ha lenne unokája, mindent megvenne neki, elvinné mindenhova stb.

Evidens, hogy nem neki szülöm, plusz tudjuk mi az a gyerek, páromnak 6 unokaöccse/húga van én meg sokáig bébiszitterkedtem 3 helyen, 8 gyereket 3 hóstól 9 évesig, tehát bár a neheze nyilván még most vár majd, nem most fogunk először gyereket látni közelről.

Na de hogy anyámban mi ez a baromi nagy nyilvános ellenkezés azt nem tudom. Irigység, hogy én jobban csinálnám mint ő?

Komolyan annyira szar volt neki ezt megélni velem 4 évig, hogy engem meg akar kímélni?

Valahol én a saját kudarcát látom benne visszatükröződni, talán attól fél, hogy nagymamaként is elbukik?

Természetesen nem ő fogja eldönteni, hogy vállalunk e bébit vagy sem, de őszintén szarul esik amiket mond, mert ezzel én csak még nagyobb tehernek érzem magam a szemében, holott sok gondja nem volt velem és most is napi szinten segítek neki a világon mindenben, tehát ha valakinek akkor neki még meg is érte, hogy vagyok.

Az pedig már csak egy kis jelentéktelen ráadás, hogy én ilyen egyhelyben ülő gyerek voltam, néha odébb raktak, letörölgették rólam a port, szóval abszolút nem az a fajta, akire tényleg minden energiát belefektetve kellett vigyázni a nap 24 órájában.

2021. júl. 18. 01:05
1 2 3 4
 1/40 anonim válasza:
97%
Jesszusom, ugy tervezd a jovod, csaladod ahogy te szeretned
2021. júl. 18. 01:21
 2/40 A kérdező kommentje:

Az lemaradt a felsorolásomból, hogy esetleg az lehet a problémája, hogy ha lesz bébi, akkor nem

fogok tudni neki ugrálni ahogy kénye kedve tartja?

2021. júl. 18. 01:27
 3/40 anonim ***** válasza:
99%
hát a baba mellett nem biztos, hogy segíteni fogsz neki minden nap. lehet, hogy féltékeny. de ez ne zavarjon. tipikus mérgező szülő. te pedig tényleg jó gyerek vagy, ha ezek után ennyit foglalkozol vele. de akkor sem leszel rossz, ha nem lesz rá időd.
2021. júl. 18. 01:31
 4/40 anonim ***** válasza:
99%
Még a felnőtt lányának az életébe is beleszólna és pont ő, egy ilyen "anya"? Ne is figyelj rá, azt nézd hogy ki mondja, egy olyan aki nem nevezhető anyának. Szerintem az nem tetszik neki, hogy most nem ugráltathat
2021. júl. 18. 02:47
 5/40 anonymousreview60 ***** válasza:
99%

1. Anyád egyértelműen megbánta, hogy gyereket/téged megszült, mert akkor nem így beszélne a témáról.

2. Az unoka ajándékkal elhalmozása szólhat arról, hogy kicsit legbelül ezt sajnálja, és utólag akar kompenzálni. Vagy arról, hogy a társadalom felé mutatni kell a "jó nagymamaságot".

3. "nem fogok tudni neki ugrálni ahogy kénye kedve tartja?" Nyilván nem, mert a gyerek az első, utána te, és csak utána ő.

A nagy kérdés, hogy miért ugrottál eddig a kénye kedve szerint. Megmondom: Mert a benned lévő kisgyerek akarta az anyja szeretetét kivívni. Ezt a témát egy jó pszichológussal 10-20 találkozó alatt le lehet zárni.

2021. júl. 18. 06:57
 6/40 anonim ***** válasza:
10%
Igaza van, kell a francnak ez az egész hercehurca... ez nem fogja megoldani a kapcsolatbeli problémáidat, akár mennyire hiszed azt. Sőt.
2021. júl. 18. 07:14
 7/40 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó: hol írt párkapcsolati problémáról a kérdező? Idéznéd kérlek?
2021. júl. 18. 07:23
 8/40 anonim ***** válasza:
9%
8 - nem írta. Gyereket akar. Mi másért akarna gyereket? Ki akar ilyenekkel foglalkozni máskülönben? Dolgozik az ember éjjel nappal, hogy kitartást tudjon. Hogy férne már bele egy síró emberke?
2021. júl. 18. 07:30
 9/40 anonim ***** válasza:
100%
Francért foglalkozol anyaddal! Lelépett, magadra hagyott, soha nem támogatott, te meg ugralsz neki, segítesz ahol tudsz. Ne haragudj, de te se vagy normális, ahogy anyad meginkabb nem az.
2021. júl. 18. 07:42
 10/40 anonim ***** válasza:
95%
Minek tartod anyáddal a kapcsolatot egyáltalán?
2021. júl. 18. 07:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!