Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Láttatok már olyan esetet,...

Láttatok már olyan esetet, amikor a gyerek határozottan nem a szülei miatt lett gonosz? Szerették, megadtak neki mindent, féltették, jó példát mutattak, stb.

Figyelt kérdés
Én ismerek egy ilyet, lassan 30 éves a pasi, de egy borzasztóan meggonoszodott, kárörvendő, gyűlölködő ember. Soha, sehova nem tudott beilleszkedni. Párkapcsolata nem volt soha, a barátai is jóformán már mind eltávolodtak tőle, a munkahelyeiről egy nap után rúgták ki a legtöbb esetben, stb. Undorítóan beszél a szüleivel, a saját házukban utasítgatja őket olyan hangnemben, ahogy más a kutyájával sem beszél (normális ember legalábbis biztos nem). Tudom, itt persze a szülők is már hibásak bőven. Közelről ismerem a szüleit, dolgos, csendes, egyszerű emberek, nem nevelték elnyomóan, tekintélyelvűen, figyeltek rá, állandóan aggódtak érte, stb. A legtöbb esetben a gyerek a szülői mintát követve siklik ki elismerem, de szerintem igaz lehet, hogy vannak emberek, akik egyszerűen gonosznak és hálátlannak születnek. Mondanom sem kell, amúgy a szüleivel lakik, az ő kajájukat eszi, és esze ágában sincs elköltözni, mivel a fizuja is kb. nulla.

#gyerek #nevelés #meggonoszodás
2021. márc. 21. 13:03
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
80%
Igen. A testvére meg tök normális, már családos ember. Ugyanazt a nevelést kapták.
2021. márc. 21. 13:04
 2/24 A kérdező kommentje:
Igen, itt is van egy lánytesó, aki meg teljesen normális, kedves fiatal nő.
2021. márc. 21. 13:08
 3/24 anonim ***** válasza:
82%

Ő pont a szülei miatt ilyen. Kicsit jobban meg kellett volna nevelni.

Egyre több példát látok arra, hogy az lesz ekkora rohadék, akinek a szülei a seg.gét is kitörlik.

2021. márc. 21. 13:10
 4/24 A kérdező kommentje:
Ezt én is megfigyeltem már. Nagyon szomorú, más meg mindent megadna szerető szülőkért. Sajnos nem mertek rászólni, talán féltek tőle, nem tudom. Pl. tinédzserként, mikor 1-2 barátja átment hozzájuk, és az anyja be mert menni akkor a szobába a srác olyan büdös bunkó módon zavarta ki, hogy én még egy hajléktalannal szemben sem engedném meg azt a hangnemet magamnak. Az anyja meg kb. menekült ki a szobából szó nélkül...
2021. márc. 21. 13:12
 5/24 anonim ***** válasza:
55%
te ki vagy itt?
2021. márc. 21. 13:31
 6/24 A kérdező kommentje:
Nekem csak volt iskolatárs, de tesóm közeli barátja volt (olyan szinten, hogy gyakorlatilag arról beszélhetünk, hogy együtt nőttek fel pár éves koruk óta, ovi, ált. suli, gimi minden közös). A szülők is ismerik egymást évtizedek óta, közel is lakunk, azt lehet mondani, hogy ők is barátok. Tesóm éveken át sajnálta, azt hitte, az iskolai kiközösítés tette ilyenné, de mára kezd benne realizálódni, hogy nem ez a szitu. Ocsmány, félelmetes, gyűlölködő üzeneteket írogat neki a srác, sokszor büszkélkedve azzal, milyen jól helyre tudja tenni a szüleit, gyakorlatilag ő az úr a házban. Párszor lógtam velük én is, akkor saját szememmel is láthattam, hogy bánik a környezetével, de akkor még betudtam annak, hogy tini.
2021. márc. 21. 13:41
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
#6 hát érdekes kérdés mi vezet ide. én sem tudom. azt remélem, hogy van azért valami oka. valami olyan sérelem, amiről talán ő maga sem tud, hogy ezt tette vele. ki tudja... de innentől már nagyon nehéz. mert gondolom pszichológushoz sem menne el, akivel átbeszélhetnék az élete részleteit, kiásva mindent.
2021. márc. 21. 13:46
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért kívülről nehéz ezt megítélni.

Az én szülőmet mindenki szerette, sokat emlegetik még most is, de otthon adta ki a dühét-keserűségét és elcsattant egy-egy pofon vagy egyéb. Senki még csak nem is feltételezte ezt szerintem.

2021. márc. 21. 13:46
 9/24 anonim ***** válasza:
97%

Az én anyámról is mindenki az ismeretségi körében azt gondolja, hogy milyen szuper... Hát a szomszédok nem tudom mit gondolnak, de lehet ők fültanúi voltak néhányszor, hogy milyen ordenáré módon tud viselkedni. Persze másoknak előadója a gyerekeiért mindenre képes anyát, de az nyilván csak akkor létezik, amikor az ő érdekei azt diktálják. Egy önző nárcisztikus, akárcsak az anyja, nagyanyám. Remélem nem leszek ilyen, dolgozom rajta.

Szóval korántsem biztos, hogy annyira tökéletesek a szülők, ahogy te elképzeled.

2021. márc. 21. 13:56
 10/24 A kérdező kommentje:
Igaz, viszont tesóm mint mondtam, jóformán vele nőtt fel, sokkal több a közös emléke a sráccal, mint velem. (Na meg a srác iszonyat panaszkodó, egész abszurd dolgokra panaszkodik a szüleivel szemben, ha verték volna, azt bőven elmondta volna mindenkinek). Az mindkettőnknek feltűnt már tiniként is, hogy az anyja szó szerint félt tőle. Az első hangos, agresszív szóra szinte kimenekült a szobából. Ezt még normáls szülő sem tűrné el, nemhogy egy elnyomó.
2021. márc. 21. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!