Hogyan lehetnék türelmesebb?
Van 3 fiatalabb testvérem. Sokszor én vigyázok rájuk és előfordul elég sűrűn felkapom a vizet,ha valamit nem akarnak megérteni vagy ha rosszalkodnak.
Utólag sokszor rájövök h ha bár igazam volt, nem így kellett volna lereagálnom, hiszen még csak gyerekek.
Elhatároztam h leszokok a hirtelen haragúságomról de ha belekerülök egy újabb feszült szituba mehint elvesztem a türelmem.
H tudnék türelmesebb lenni, h az adott helyzetben ne akadjak ki, de azért a megfelelő fegyelmezés meglegyen?
21L
Tesóim: 11L,8F,6L
Miért te neveled a három testvéredet? Ez anyukád és az apukád dolga volna. A te dolgod 21 évesen a bulizás, barátkozás, önmagad megtalálása és a pálya- és párválasztás volna.
Legyél csak haragos, és türelmetlen, főleg azért, mert nem a gyerekeidről van szó, csak a testvéreidről. És ne kövesd a buta anyukád példáját: nem kell elleni, mint a malacok: elég egy gyerek is, főleg, ha nem képes, nem tud, vagy nem hajlandó velük foglalkozni.
Apum elhagyta anyum amikor megszülettem. Nevelőapum akivel kisgyerekkoromban ismerkedett meg anyukám nagyon jó viszonyunk volt de meghalt 2 éve. Előtte semmi gond nem volt.
Anyum egyedül nevel minket és sokat dolgozik h mindenünk meglegyen. Én ajánlottam fel h segítek ha kell, ő megmondta h nem várja el, ez nem az én dolgom.
Ennek ellenére mindig hirtelen haragú voltam és mivel most felnőttként illene jó példát mutatni nekik és am is szeretnék türelmesebb ember lenni pláne most h nekik is nehéz hisz elvesztették az apjukat. És ha egyszer gyermekem születik vele is szeretnék nyugodt maradni, annak ellenére is ha nem azt teszi amit elvárnék /ami a helyes lenne.
Ők is sokmindenen mennek keresztül. Légy játékos, de következetes. Jutalmazz, dícsérj, ha van miért. Azt nem rrdemes hagyni, hogy a fejedre nőljenek. Kösd le őket, legyenek feladataik, amiket nem teherként, kötelességként élnek meg. A türelmet lehet gyakorolni, minden területén az életednek. A gyerekekhez sok kell.a 11 éves is segíthet neked ebben-abban. Csinsljatok közös dolgokat. Kirándulás , nagy takarítás- lepjétek
Meg anyukátokat a renddel, vagy hogy főztök
Valamit. A lenyeg, hogy közösen tegyétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!