Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Láttatok már olyan esetet,...

Láttatok már olyan esetet, amikor a gyerek határozottan nem a szülei miatt lett gonosz? Szerették, megadtak neki mindent, féltették, jó példát mutattak, stb.

Figyelt kérdés
Én ismerek egy ilyet, lassan 30 éves a pasi, de egy borzasztóan meggonoszodott, kárörvendő, gyűlölködő ember. Soha, sehova nem tudott beilleszkedni. Párkapcsolata nem volt soha, a barátai is jóformán már mind eltávolodtak tőle, a munkahelyeiről egy nap után rúgták ki a legtöbb esetben, stb. Undorítóan beszél a szüleivel, a saját házukban utasítgatja őket olyan hangnemben, ahogy más a kutyájával sem beszél (normális ember legalábbis biztos nem). Tudom, itt persze a szülők is már hibásak bőven. Közelről ismerem a szüleit, dolgos, csendes, egyszerű emberek, nem nevelték elnyomóan, tekintélyelvűen, figyeltek rá, állandóan aggódtak érte, stb. A legtöbb esetben a gyerek a szülői mintát követve siklik ki elismerem, de szerintem igaz lehet, hogy vannak emberek, akik egyszerűen gonosznak és hálátlannak születnek. Mondanom sem kell, amúgy a szüleivel lakik, az ő kajájukat eszi, és esze ágában sincs elköltözni, mivel a fizuja is kb. nulla.

#gyerek #nevelés #meggonoszodás
2021. márc. 21. 13:03
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Szinte mindenhol utálták, ovitól kezdve a közösség kivetette magából mindenhonnan. Jó, azt elismerem én is, hogy gusztustalan valakit verni (őt ugye a fiúk verték rendszeresen a suliban), emiatt tesóm mindig sajnálta, és az áldozatot látta benne. Viszont ez a srác kb. mindenkit utált, olyanokat is, akik sosem bántották, csak valamiért szólni mertek neki. Persze sose mondta meg senkinek a véleményét szembe, mindenkit csak a háta mögött szapult.

Nem tűnnek olyan gondolkodásúnak a szülők, hogy a lányokat ne tartanák sokra, azt viszont tudom, hogy az anyja rettenetesen aggódott érte, túlféltette mindentől szinte paranoiásan. Azt, hogy nem a szülőktől lett ilyen gonosz azt arra értettem, hogy itt 100%, hogy ők nem bántották (tehát nem olyanok, mint a 8-9. hsz.-ek szülei), mivel itt az anyuka kb. pisszenni se mer, és az apa is hasonló, jóformán hangtalan ember. Nem adják el ők magukat semmilyennek sem, egyszerűen ordít a szitu magáért. Na meg értitek, mennyire beteg az az ember, aki a saját, pénzelő nagyanyját szidja ész nélkül pusztán azért, mert az leszólta az ő kedvenc filmjét / zenekarát, mindezt már felnőtt, huszonéves fejjel.

2021. márc. 21. 18:43
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha a szülei mindketten hangtalan, szélsőségesen konfliktuskerülő emberek, akkor tényleg lehet, hogy már a kisgyerekkori dackorszakban elrontották a dolgokat.

Az óvodai, iskolai bántások alapján én biztos próbáltam volna másik intézményt keresni és/vagy pszichológushoz vinni. És ott biztos kiderült volna, hogy a szülők mit csináltak rosszul. Sajnos jó szándékkal is el lehet követni erős nevelési hibákat.

2021. márc. 21. 19:05
 23/24 A kérdező kommentje:
Ez sajnos igaz... Sajnos akármikor új közösségbe került, rövidesen kint találta magát, nem véletlen nem maradt meg egy munkahelyen sem hosszabb távon.
2021. márc. 21. 19:17
 24/24 anonim ***** válasza:

Például rám illik ez a leírás annyi különbséggel, hogy lassan 23 éves vagyok és csak akkor ordítok szülővel ha türelmetlen. Aki ilyen valószínűleg sokat csalódott magában, a képességeiben vagy túl sokat vártak el tőle vagy éppen ellenkezőleg nem vártak el tőle semmit se. Ahogy írták előttem is, amiatt lehet, hogy nem alkalmazkodott másokhoz és így mindig rosszul jött ki a társasági helyzetekből.

Higgyétek el az ilyenek emberek nagyon magányosak még ha ott van a család, barátok, (vagy szerelme) :( Többnyire jó indulatú vagyok, de megesik mikor rosszindulatú leszek a sok stressz, szorongás miatt. Bár tudom, hogy ezt nem másokra kellene ráerőltetni, de ilyenkor kellene leginkább megértőnek lenni, mert elveszítjük a kontrollt magunk felett. Meg szerintem az is benne lehet még, hogy nem kaptak elég fegyelmet, az sokat számít.

2021. ápr. 3. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!