Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális ?...

Sulek Péter kérdése:

Szerintetek ez normális ? Szerintem nem,ti hogyan változtatnátok a helyzeten ? Hogyan javítanátok magatokon ?

Figyelt kérdés

Nekem az a véleményem,hogy a szüleim nem tudnak szeretni, apám nem beszélget velem nincs közös program,nem tanítottak meg vasalni 19 évesen tanultam meg mosogatni semmi házi munka nem volt semmi nevelés,ültem a gép előtt,ne okozzak bajt.meg semmit nem bíztak rám,úgyis elrontom. Cserébe milliókkal szórtak mindig megvolt mindenem,mindent megcsináltak helyettem.

Szeretnék rajta változtatni egészséges normális életet élni.ti hogyan fognátok hozzá ? Köszi a válaszokat szép napot :)

#életvezetés tanács
2021. júl. 17. 01:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
54%
Ez a szokásos kamu flexelős troll?
2021. júl. 17. 01:51
 2/11 anonim ***** válasza:
58%

Jaj szegénykém.

Menj és mosd meg a kezed, ugyanis bilibe lóg.

2021. júl. 17. 01:53
 3/11 anonim ***** válasza:
57%
1, igen. Ő a hírhedt space nélküli troll.
2021. júl. 17. 02:04
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Ha esetleg nem lenne kamu a kérdés: tudod vannak olyam szülők, akik mindent megadnának a gyerekekért. Mindent helyettük csinálnak, hogy a legjobb dolguk legyen. Ez meg hülyeség, hogyha ezt elmondod nekik, mint nekünk SEM hagyják, szóval én is kezdem átgondolni mennyire kamu a kérdés.

Na meg mikor szórnék heti milliókat egy 19 éves takony kezébe.. Schobert család egyik tagja vagy?

2021. júl. 17. 04:31
 5/11 anonim ***** válasza:
45%
Milliókat adnak a kezébe de tudják hogy mindent elront, elég ellentmondásos, kezdem én is azt hinni hogy ez kamu
2021. júl. 17. 05:02
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Nem érdekel hogy kamu-e.

Mindenkinek aki ilyen helyzetben van:

-pszichológus jól jöhet (mert ez nem normális helyzet)

- kis elméleti ön-képzés. pl flylady módszer

- házimunkázni orrvérzésig (akár önkéntesen besegíteni valakinek akinek szüksége van rá)... úgy fejleszd magad, szintről szintre a hazimunkában, mintha számítógépes pályáról lenne szó

2021. júl. 17. 08:26
 7/11 anonim ***** válasza:
70%

Párom így nőtt fel.

Hát.. nem egyszerű..

2021. júl. 17. 09:32
 8/11 anonim ***** válasza:
76%
A pénz nem helyettesíti a szerető családot ha érzelmi sivárságban nő fel valaki, ismerek ilyen embert. A jó hír, hogy az interneten mindent meg lehet tanulni manapság, háztartás vezetését is. Garantálom, ha valamit nem tudsz (hogy kell mosogatni, hogy kell kicserélni egy villanykörtét, bármi), találsz róla youtube-videót. Vedd kezedbe a dolgokat.
2021. júl. 17. 09:52
 9/11 anonim ***** válasza:
75%

Én így nőttem fel.

A házimunka stb. béli hiányosságok nekem egyáltalán nem okoztak problémát. Körülöttem mindenki, az egész család azon sipákolt állandóan, hogy jajj mi lesz velem, megy majd utánam anyukám mosogatni, ki viszi majd be az ebédet a szobába stb., de bennem soha nem voltak ilyen jellegű félelmek és fel sem merült bennem, hogy ne lennék képes bármilyen háztartásbeli feladat elvégzésére. Mikor elkerültem otthonról az egyetem miatt ez be is bizonyosodott, semmi problémám nem volt és mindent meg tudtam oldani. Persze, volt aminek utánanéztem vagy esetleg nem sikerült valami elsőre, de ez természetes szerintem. Ami nem ment, azt megtanultam és egyébként is kialakítottam a saját szokásaimat.

Ami viszont ennél sokkal nehezebb volt az az érzelmi oldala. Mivel a családommal ilyen volt a kapcsolatom (mi sem nagyon beszélgettünk egymással, soha nem voltak közös családi programok, mindig mindenki magába fojtott mindent, soha nem öleltek meg stb.), ezért nagyon vágytam arra, hogy máshol (barátok, párkapcsolat) megkapjam azt, amit tőlük nem. Viszont közben egyáltalán nem tudtam jól kapcsolatokat kialakítani és nagyon nehezen ment, mindig félénk, gátlásos, visszahúzódó, csendes voltam és nehezen tudtam megnyílni mások előtt. Szóval ez nagyon nehéz volt. Jártam miatta pszichológushoz is. A mai napig ezzel küzdök, és igazán normális barátaim soha nem voltak (mindig csak kihasználtak, vagy eleve csak ilyen felszínesebb, haveri viszony volt közöttünk), párkapcsolatom pedig szintén soha nem volt.

22/l

2021. júl. 17. 10:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat nem kamu a kérdés,igen mindent elrontom mégis tömnek milliókkal,a szüleim sem normálisak,sajnos problémás az egész család.de tényleg igaz a kérdés és köszi a válaszokat igyekszem változni :) meg a szüleimet is változtatni,hogy ők is változzanak jó irányba szép napot mindenkinek sziasztok :)
2021. júl. 17. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!