Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ez normális dolog?

Szerintetek ez normális dolog?

Figyelt kérdés

Édesanyámmal és nevelőapámmal élek elég sok ideje, és ahogy kezdtem felnőni úgy annál több dologra lettem figyelmes nevelőapummal való viszonyunkban, mint pl. olyan dologra, hogy szeret engem felelősségre vonni vagy mást ha ő hibázik, sohase vallja be hogy hibázott, önző tud lenni nagyon, mindig neki volt igaza a házban, más véleménye aligha számít csak az övé, ha kértem tőle valamire pénzt azt ő úgy gondolta hogy tartozok neki valamivel(??) és ha nem voltam hajlandó ugrani neki akkor bűntudatot keltett bennem és érzelmileg zsarolt, ő szerinte az van amit ő mond mert az ő háza, egyszer kimondtam neki az érzéseimet és véleményemet egy nagyobb vitatkozásnál és megfenyegetett hogy vigyázzak mert tönkreteszi az életemet.

Édesanyámmal jó a kapcsolatunk, de ő viszont nem ért meg engem, úgy gondolom hogy manipulálva van teljesen, és ő szerinte én vagyok a hibás és nekem kellene lépnem nevelőapám felé hogy jó legyen újra a kapcsolatunk.

Ez normális viszony szerintetek? Mit lehet ilyenkor tenni? Mi a véleményetek egy ilyen kapcsolatról? Írjatok le bármit ami eszetekbe jut! 20/F

2021. júl. 6. 22:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
54%
nárcisztikus pszichopata .olvass róla kórképet, szerintem, stimmelni fog vele.
2021. júl. 6. 22:51
 2/18 anonim ***** válasza:
87%

Te most elmondtad a dolgokat a magad nézőpontjából. Hallani kéne anyukád véleményét is. Esetleg nevelőapádét is.

Így nem lehet ítélkezni.

2021. júl. 6. 23:13
 3/18 A kérdező kommentje:
2-es, ilyen a viszonyunk nevelőapámmal ahogy leírtam, ha őt hallgatnád akkor csak tagadást és kimagyarázást hallgatnál, de azért köszönöm a választ!
2021. júl. 6. 23:17
 4/18 anonim ***** válasza:
91%
Simán egoista.
2021. júl. 6. 23:28
 5/18 anonim ***** válasza:
88%

Sok olyan ember van, aki hárítja a felelősséget, nem tud ezzel szembenézni, hogy ő rosszul csinálhat valamit, és másokat hibáztat.

Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni.

Ha zavar, törekedjél arra, h minél előbb elköltözz otthonról.

2021. júl. 7. 11:39
 6/18 anonim ***** válasza:
79%
#1 Biztos nagyon okos lehetsz, hogy te csak így ennyiből meg tudod mondani..
2021. júl. 7. 18:51
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
Semmit se tudsz csinálni. Szerintem ha anyukádat ennyire megvezeti azzal se tudsz mit csinálni. Próbálj vele kevesebbet kommunikálni mint eddig. És gondolkozz el azon hogy hogyan tovább mármint ami a lakhatást illeti. Most még elvagy de nemsokára komolyabb veszekedéseket jöhetnek ami anyukád miatt nem biztos hogy jó lenne.
2021. júl. 9. 09:08
 8/18 anonim ***** válasza:
88%
6-ilyen mellett nőttem fel, és diagnosztizálva volt.
2021. júl. 9. 09:15
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Egoista az ilyet úgysem tudod meggyőzni
2021. júl. 9. 17:35
 10/18 anonim ***** válasza:
86%
8. Attól higy a te rokonod ezzel diagnosztizálták nem biztos higy másnak is ez a baja. Itt te gyakorlatilag 8 mondatból diagnosztizáltál pszichopatának valakit amit a szakemberek is csak X idő után tesznek meg. Nárcisztikus? Igen, valószínű. De ez nem egyenlő a pszichooatával.
2021. júl. 10. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!