Anyám miért nem normális?
#70: A válasz ott van a 60-as hozzászólásomban:
"Mindenkinek megvan a maga dolga, van, aki dolgozik, van, aki tanul.
Emellett pedig a háztartás igenis közös. Arányait tekintve figyelembe véve, ki mennyit van otthon. Nálunk így működik, és működik."
Tehát ha ünnepek előtt én már szabin vagyok, de a férjem egész nap dolgozna, akkor persze, megcsinálnám. De ez a kérdés itt továbbra sem erről szól.
Azóta már nem ebben a munkarendben dolgozok, hanem irodaiban. Ha időben hazaérek, akkor igen, megcsinálom, amit kell. De ha elhúzódik a nap, és csak este esek haza, akkor bizony nem.
Ha senki nem lenne otthon napközben, akkor az sincs, aki rumlit csináljon, szóval simán meghagynánk a takarítást hétvégére (mondjuk alapból sem szoktunk naponta takarítani), vacsora után meg azt a két tányért és bögrét kb három perc alatt elmosogatom.
A mosás is elég hetente. Ebédelni a munkahelyemen szoktam, egészen jól föznek, de lehet rendelni is. Szóval nem kellenének kisangyalok.
"De ez a kérdés itt továbbra sem erről szól."
akkor mért is feszeget azt hogy nem minden az anya dolga?
"vacsora után meg azt a két tányért és bögrét kb három perc alatt elmosogatom"
Elmondásod szerint te igy teszel.
Az emlitett anyuka akkor ezt mért ne tehetné hasonlóképpen?
Függetlenül a munkarendtől -mielött megint ezzel jönnel-
ennyire mindenki képes!
#72: Mint írtam, ezt akkor tenném meg, ha mindketten egész nap dolgoznánk. És akkor csak ennyi a mosatlan, és pont.
De ha a nő egész nap dolgozik, az apa meg a gyerek otthon vannak, akkor már nem csak két tányérról és két bögréről van szó. És 12 óra meló fárasztó.
Azt írod, ennyire mindenki képes. Akkor ezek szerint az a gyerek (kamasz, felnőtt, ezt továbbra sem tudjuk) is, aki az anyjával ellentétben egész nap hereverézik otthon.
Ha otthon van akkor képes igen, de te továbbra sem tudod hogy a
kérdezö mit csinal,csak probálsz rohadt okosnak tünni. Nem sikerült.
A kedves ferj vagy kicsoda amugy valamit csinalhatna otthon ha mar nem dolgozik. Nem csak a gyerektöl kell dolgokat elvarni.
Vagy a gyerek vegye at az apaszerepet mert ez a pali erre nem kepes?
72es mindneki képes? Akkor a kérdező miért itt hisztizik mint egy életképtelen 3 éves? Hiszen ő is el tudna mosogatni. A pofámról lesülne bőr ha anya ennyit dolgozna én meg a kicsi valagam nyalatnám vele mert egyedül életképtelen kis kakikupac vagyok, aki 2 nap után felfordulna ha anyuci nem tenné a picike szájacskájába az ételt meg nem törölni ki a pici popsikáját. Bár gondolom a dákeszt már nagy elánnal szopogatja.
Mert a kérdező egy semmrievaló gondolom az anyja is bánja már hogy megszülte. Én a helyében bánnám.
Szép kis család.
1. Az alkoholista apa
2. A mentális beteg gyerek
3. És a depressziós anyuka.
Anyad valószínűleg full depressziós ezért nem csinál otthon semmit csak "döglik".
Van is rá oka, mert van egy alkoholista férje akire nem számíthat, a családjára nem számíthat mert a testvére atverte, aminek azóta is issza a levét. A gyereke meg mindenért őt okolja.
Nyilván nem tartottak neki fegyvert a fejéhez hogy menjen hozzá apadhoz, vagy vegyen fel hitelt a testvérének. De mindenkinek lehet rossz döntése. Te is hibazhatsz még az életedben, hogy esne ha emiatt a gyereked utalna?
Azt meg még mindig nem tudtuk meg te miért nem tudsz takarítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!