Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülői szemmel nagyon furcsák...

Szülői szemmel nagyon furcsák azok akiknek sosem lesz gyermekük?

Figyelt kérdés
Ijesztő belegondolni egy gyermek nélkül élő ember életébe?

2021. júl. 1. 19:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%

Hm, nem. Emlékszem, mikkel foglaltam el magam gyerek előtt, el tudnám foglalni magam ugyanazokkal most is, ha nem lenne gyerekem. Nincs abban semmi ijesztő, teljesen normális élet az is.

Gondolom ahogy nő majd a gyerek, úgy egyre többet lehet/kell majd más dolgokkal foglalkoznom megint, mert neki is lesz más dolga helyettem. Iskolába megy, meg a barátaihoz, aztán barátnőzni, dolgozni, egyszer pedig elköltözik. Így egy idő után a mindennapi életem lassan újra megközelíti egy gyermektelenét. Nem mintha akkor már nem lenne része az életemnek, vagy nem lenne majd fontos nekem, de na. Értsétek jól. Ha szigorúan a gyakorlatot nézzük, ez így van.

Szerintem sokat fogok kertészkedni öregkoromban (legalábbis remélem, megadatik majd az ilyen egészséges, tevékeny öregkor). És ha nem lenne gyerekem, akkor is oda lyukadnék ki, hogy sokat kertészkednék öregkoromban. Csak én közben akartam gyereket is, más meg nem akar.

2021. júl. 1. 20:19
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

1 fiam van. Idén lesz az esküvője. Imádom a jövendőbeli menyemmet. Még a kapcsolatuk elején(3 éve) elmondták, hogy nem akarnak soha gyermeket. Bevallom támogattam őket ebben. Nem azért mert nem örültem volna egy unokának, de teljes mértékben igazat adtam nekik abban, hogy ebbe a torz világba nem akarnak a gyermekük miatt aggódni. Pár napja szóba jött megint. Megkérdezték, hogy tényleg nem bánt, hogy véglegesen lemondtak a családalapításról. De ami ma történik a világban, mégjobban támogatom őket. Mondtam is a fiamnak, hogy tudja imádom őt, az életemet adnám érte, de ha ma 2021-ben lennék 20 éves, akkor nincs az a pénz vagy hatalom amiért én is szültem volna. Én megértek mindenkit akik nem vállanak gyereket. Az ő döntésük, és másoknak ezt tiszteletben kellene tartani

49/N

2021. júl. 1. 20:32
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Van egy lányom és szeretnék még. De nekem nem furcsa, hogy más nem akar egyet sem. Nagyon rossz párhuzam, de én meg pl kutyát nem akarok. Meg edzeni. Meg karriert építeni. Másnak meg ezek a fontosak. Egyáltalán nem ijesztő belegondolni a gyerektelenek életébe. De azt sem feltételezem, hogy egy gyerektelennek ijesztő lenne belegondolni az én életembe. Mások a prioritások, mások a vágyak, a tervek, a célok. Egyetértek azzal a válaszolóval, aki inkább nem vállal gyereket, mert nem való szülőnek. Sajnos kevesekben van meg ez a fajta önkritika, jobb lenne, ha tényleg csak az vállalna gyereket, aki igazán vágyik rá és őszintén tudja szeretni és támogatni egész élete során, nem csak akkor, amikor könnyű.
2021. júl. 1. 21:07
 14/26 anonim ***** válasza:
19%
Még nem szülői szemmel is szerintem "örök gyerekek"...
2021. júl. 1. 21:10
 15/26 anonim ***** válasza:
90%
Nekem gyerekkel ijesztő elképzelni az életet
2021. júl. 1. 21:33
 16/26 anonim ***** válasza:
95%
Attól, hogy nincs gyereke, lehet boldogabb mint sok más családos ember.
2021. júl. 1. 21:33
 17/26 anonim ***** válasza:
72%

Ha ennyire kellemetlen számodra a gyermek, miért hisztizel ezen tizennyolcaska?

Senkit nem érdekel, hogy te nem szeretnél, de nézz már rá az irományodra, mint egy beteg liba :D

2021. júl. 1. 21:58
 18/26 anonim ***** válasza:
88%

18-nak. Beakadt az M betű? Ha direkt írtad így akkor elég szánalmas volt. Legtöbben tudunk olvasni, és megértettük volna a mondandódat ha normálisan írod le. De elég prímitiv felfogás olyasmire véleményt mondani amiről fogalmad sincs.

Elmesélek egy esetet.

Utálom a pacalt, és a szalonnát. A szagát sem bírom. Soha nem ettem őket, fogalmam sincs milyen ízűk van, ennek ellenére utálom. Hangoztattam is amikor valamelyik rokon/ barát ette. ( gyere egyél.. nem kösz, utálom) Egyszer az egyik rokonom kérdezte: "Miért gondolod, hogy borzalmas a pacal? Hiszen sosem kostoltad. Olyasmire mondasz véleményt amiről fingod nincs." Végig gondoltam, és igazat adtam neki. Tényleg miért tartottam hülyének azokat akik pacalt ettek? Amíg nem tudom milyen ne mondjak véleményt.

Nos te ugyanezt csinálod. Sosem volt gyereked, fogalmad sincs milyen egy saját gyermekkel együtt élni. De mégis a véleményed szerint nem élet az ha gyereke van valakinek. Miért nem vagy képes felfogni, és megérteni, hogy vannak akik gyerek nélkül boldogok, és vannak akik gyerekkel. Elég ostoba gondolkodásod van.. Szerencsére én tanultam az esetből, és ma már mindenre azt mondom, hogy mindenki egyéni joga, hogy mit szeret és mit nem.

2021. júl. 1. 22:18
 19/26 anonim ***** válasza:
24%

Valóban nagyon ijesztő érdekes, tartalmas életet élni, amelyben nem gátol és korlátoz semmiben egy kölyök.

Ezzel szemben csodálatos egy vagy több purdé rabszolgájaként eltölteni több évtizedet, majd elhullani úgy, hogy pozitív dolog sosem történt veled, max. a terhességi tesztek. :))))

De te nagyon okos vagy aranyom :)

2021. júl. 1. 22:23
 20/26 anonim ***** válasza:
87%

Van ket lanyom, most 3,5 es 2 evesek.

Elotte is volt eletunk a felesegemmel, kozos es egyeni hobbijaink is. Gyereket szerettunk volna, tudtuk, hogy azert boven valtozik az eletunk, de felnottek vagyunk, elfogadtuk.

Igen, kevesebb szabadidonk van, meg energiank is, de attol meg ugyanugy egyutt vagyunk, szeretjuk egymast, a gyerekek lefkevese utan meg mindig elofordul az orakig a sotetben beszelgeteseink is, arra is van energiank. (Meg a tobbi szokasos dologra is. ;) )

Eves szinten 2-3-szor megyunk nyaralni egyutt, nekem evi atlag 3-4 kulfoldi extremsportos tura meg pluszban belefer, szoval el lehet lenni igy is. :)

Szoval nagy valtozas, de baromira eretlen az az ember, aki azt hiszi, hogy innentol minden hazassag tonkremegy. Ahogy az sem igaz, hogy nem igenyel extra erofeszitest, mert nyilvan igenyel. Sok bolsog percet ad egy gyerek, de dolgozni is kell erte. Ahogy mondjuk barmi mas is az eletben, semmi nem esik az oledbe. :)

Ettol fuggetlenul abszolut nem nezem le azokat, akik nem akarnak gyereket, ugyanugy elhetnek ok is teljes es boldog eletet, mint a gyerekesek. Mindenkinek mas a fontos, masvalaki munkahelyi sikerek nelkul nem tudja elkepzelni az eletet, ki vagyok en, hogy ezert lenezzem? (Csak annyit kivanok neki, hogy kesobb nehogy megvaltozzon a velemenye.)

Cserebe azt is elvarom, hogyha valaki nem akar gyereket, az ne akarja nekem elmagyarazni nekem, hogy csak az o elkepzelese a helyes.

2021. júl. 1. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!