Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan nem tekintenek gyermek...

Jogosan nem tekintenek gyermeküknek engem?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, szeretném már a saját életemet elindítani, de a szüleim akik dolgozni tudnának, de nem akarnak, elvárják nagyapámmal együtt, hogy én maradjak ott a házban, és segítsek nekik amíg csak élnek. Elvégre hogy egy család vagyunk. És ez még semmi. Jönnek azzal, hogy engem felneveltek, ezért illene viszonozni azzal legalább, hogy én adok nekik pénzt ha nekik éppen nincsen (nagyapám nyugdíján élősködnek). Én nem számolok egy esetleges kölcsönkéréssel havi szinten pláne. Tartozást csináltak maguknak totál feleslegesen, anyám csak felesleges vackokra költi nagyapám nyugdíját, és és aztán persze, hogy nincs pénzük. Most közelítenek az ötvenhez egyébként, nagyapám 80 éves. Mindenki kérdezi, hogy mi lesz velük, ha nagyapám meghal? Hát akkor jön szerintem az, hogy engem is az őrületbe kergetnének, mint nagymamámat, akihez kiskoromban sokszor engem küldtek pénzért, ha valami kellett suliba például, vagy nekik. Nekem ebből elegem van. Hiába segítettem a ház körül is, magamtól álltam neki az udvart és az undorító, leélt lakást rendbe tenni barátnőmmel, erre azt mondta nagyapám, hogy az a semmivel egyenlő. Mindig mondja, hogy ő egyedül felépített egy házat, viszont azt fent is kell tartani. Mindig rögtön a munkával jön, hogy mit kell csinálni ekkor és akkor, holott én jó magam dolgozom, hulla fáradtan érkezem haza általában. Múltkor el kellett mennem valahova, és erre azt mondja, hogy "elég baj, először az otthoni munka". Apámnak ha egy faágat meg kell mozdítani, a saját apját elhordja mindennek (nem akarom a szavakat használni). Drogozott, ma már gyógyszereken él, de sutyiban iszik rá alkoholt. Ez így nekem nem élet. A ház amiben laknak, nagyapámé, miután meghalt, anyámék mehetnek vissza a régi házukba amit úgy kaptak, és jól le is éltek az ott bérlő lakosok. Barátnőm is meg van botránykozva már, hogy csak a saját érdeküket nézik. A mocskos tányérokat, tejfölt, mindent az asztalon hagynak, vagy a mosogatóban egy óriási tornyot csinálnak, és aztán persze csakis én tartom utánuk tisztán a konyhát, amennyire lehet persze. Az egész házban állt a mocsok mikor oda mentünk barátnőmmel a korona virus miatt. A nappali szobát is rendbe tettük, és anyám azzal dicsekszik, hogy milyen szépen megcsinálta barátnőm a szobát, holott én is csináltam. Le százalékoltatta magát, hogy nagyapám halála után ne kelljen dolgoznia, akire egyébként most beteg ápolásit szed, amiből úgyszintén csak divatozik.

Gondoltam rá, hogy egyik pillanatról a másikra lépek le, és akkor csomagolok össze amikor senki sem látja. Titokban már gyűjtöm a pénzt a költözésre, és elég jól állok vele, mióta megmomdtam, hogy nem tudok annyit adni ez és az miatt. Ez így rabszolga élet, ráadásul így az álmaimat a büdös életben nem tudnám megvalósítani (álom város, álom autó, utazások).

2020. aug. 5. 13:58
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Elnézést, a fő kérdés, hogy jogosan nem tekintenek engem gyermeküknek, az abból ered, hogy nagymamám nem akarja már pénzelni őket jó ideje, és ezért anyám a fejéhez vágta, hogy ő nem anya. Na már most velem ugyanez lenne a helyzet, de inkább ne tekintsen gyerekének egyikük sem, ha a pénz határozza ezt meg.
2020. aug. 5. 13:59
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek. Felnőtt vagy, pakolj össze és költözz!

Ezek nem a rokonaid, hanem a rabszolgatartóid.

2020. aug. 5. 14:07
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Szrd le hogy minek tekintenek, fejőstehén ne legyél. Majd ha éhenhalnak rájönnek. Nyilván ha nagyapád meghal, először bitang kedvesek lesznek veled és a földön fognak kúszni, azt élvezd ki de lásd majd mögötte a szándékot, hogy csak a pénzed kell. Opcionálisan új telefonszám és úgy költözés hogy a várost se tudják.
2020. aug. 5. 14:08
 4/19 A kérdező kommentje:
Nincs autójuk sem egyébként, egyszerűen semmijük. 130km-vel tervezek odébb költözni, a fővárosba, így ott remélhetőleg nem is találnának meg. Telefonszámot mindenképp cserélek. Sajnos úgy kell vennem, mintha nem lennének szüleim már.
2020. aug. 5. 14:13
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Vissza se nézz!
2020. aug. 5. 14:19
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Tedd meg azt a lépést minél hamarabb. Sokkal jobb lesz neked és a barátnődnek is. Ez így nem élet.
2020. aug. 5. 15:45
 7/19 anonim ***** válasza:
Ez durva. Gyűjts aztan menj el.
2020. aug. 5. 22:11
 8/19 anonim ***** válasza:
Hát elég bugyuta egy család (mármint téged kivéve).Egyértelmű, húzz el. Ha jól értettem már nem tanulsz hanem dolgozol, barátnőd is van (tehát együtt könnyebb lenne fizetni az albit). Kérdés, hogy most azonnal ő költözne-e veled.
2020. aug. 5. 23:23
 9/19 A kérdező kommentje:
Ő még tanul, egy éve van a suliból, szóval a java részét én fizetném az albinak, szülei nem igazán támogatják. De a lényeg a lényeg, ez így nem állapot. Inkább élek zsíros kenyéren...
2020. aug. 6. 01:20
 10/19 anonim ***** válasza:
Addig amíg a barátnőd befejezi a sulit és elkezd dolgozni nem tudnál nála lakni?
2020. aug. 6. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!