Az általában igaz, hogy a szülők a gyermekükben saját egykor meg nem valósított céljaikat látják és azt is szeretnék, hogy a gyerek vigye véghez ami nekik nem sikerült?
Guglin nem talaltal a temaban cikket? Helyetted nem keresek, de velemenyt tapasztalatot irhatok.
Szerintem igy iylen formaban nem igaz. Sokkal inkabb egy minta az ami alapjan ez ugy tunhet a szulo a sajat meg nemvalositott celjait nyomja ra a gyerekeire.
Hiszen a csaladban anya/apa nagyszulok meselnek arrol ok mik akartak lenni nagykent, mert mar ksikorban szoba kerul mi leszel, ha nagy leszel? Alapvetoen mindenki jot szeretne a gyerekeinek es a gyerek kepessegeihez merten a legjobbat kihozni belole. A szulo se veletlen akart pl orvos lenni, csak aztan nem ment neki a fizika es kemia es nem tuott jelentkezni oda vagy nem vettek fol vagy nem volt ra a szuleinek penze, de elhivatottsag, jo kereseti lehetoseg vagy bizto munka, altalanos tisztelet miatt akarhatta az orvsoi szakmat. Ezert bizonyara sokszor mondja o orvos szeretett volna lenni vagy effele terelgeti a gyereket, hogyha az nem tud valasztani. De nem azert, mert maga helyett legyen a gyereke orvos. Aki ilyen indittatasbol teszi ugyanezt az beteg...
En peldaul figyelek a gyerekem tanulmanyaira, mert fontos, hogy akarmi is lehessen belole. En is sokminden akartam lenni es lehettem volna. Nyilvanvaloan nem a bolti elado es kukasember szakmak fele fogom tolni, hanem valami egyetemi vegzettseg fele es azon belul is olyan szakma iranyaba, amirol en azt gondolom, hosszu tavon is erdekes lehet szamara napi 8-24 oraban. Es ezzel biztos sokan vannak igy, es mit ismerhetunk legjobban azt amit mi vegeztunk el vagy amit mi akartunk elvegezni, mert volt ido amikor abba beleastuk magunkat. Sztem egy jogasz szulo ezert nem mondja a gyerekenek, hogy legyel autoszerelo vagy kemikus es ezert probalja mondani menjen o is jogra. En exkosaraskent a kosarlabdat azert tolom a gyereknek, mert latom magas termetu o is, van labdaerzeke es igen talan neki meg jobban bejon, mint nekem gyerekkent. De ha akar menjen akarmit sportolni, de magatol ezt amikor kezdte nem tudta eldonteni. Szoval az ismeros kozeg is sokat jelent ilyen esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!