Csak én érzem igazságtalannak, hogy soha sem védenek m g a szüleim?
16 éves lány vagyok, van egy 19 éves bátyám. Korábban sem szeretett engem túlzottan, de mióta egy éve elmondtam a családomnak, hogy leszbikus vagyok, azóta egyenesen gyűlöl.
Soha egy jó szava nincs hozzám, pedig próbálom megtalálni vele a közös hangot, de nem megy. Ha csak szembejön itthon a folyosón, már akkor direkt meglök, ha valamiért muszáj hozzám szólnia, akkor úgy beszél velem, mint egy kutyával. A nevemen sosem szólít, mindig "korcs" meg "hulladék" vagyok. Igazából már nem is érdekel, megvagyok az ő szeretete nélkül is, de az nagyon rosszul esik, hogy a szüleim szó nélkül hagyják, hogy állandóan így nevez engem.
Ha szóvá tenném ezt a szüleimnek, akkor lenne joguk haragudni rám emiatt?
Nem. A szülőnek ezt helyre kéne tennie a bátyádnál, mert nem viselkedhet így, attól, hogy a szexuális orientációd nem hetero, már előbb kellett volna rá szólniuk, és kibékíteni veled mielőtt kiderült volna, hogy a saját nemedhez vonzódsz.
Amúgy ugyanolyan ember vagy mint bárki más, ha valaki bánt emiatt ne foglalkozz vele.
Elég nehéz nem foglalkozni vele így, hogy egy lakásban élünk. :(
A szüleim sem örülnek, hogy nem heteró vagyok, de ők legalább nem gyűlölnek, csak szégyellnek.
"Tudom hogy nehéz de szólj a szüleidnek minél előbb"
Ők is hallják sokszor, amiket mond. De nem szólnak érte semmit.
Ez a te problémád a bátyáddal. Neked kell vele rendezned.
Elmodhatod neki, hogy rossz érzés neked, hogy így bánik veled. Lehet, hogy azt is értékelné, ha beszélnél vele hogyan jutottál arra a meggyőződésre, hogy leszbikus vagy. Furcsa ez 16 évesen.
Az, hogy a bátyád köcsög, azzal egyetértek. A szülőktől sem szép, hogy nem védenek meg.
De ha 100 évig élek se fogom megérteni, miért kell ilyen fajsúlyos dolgot, mint amilyen a nemi viszonyulás, 16 évesen a szülők és a testvér torkán lenyomni.
Le lehet pontozni, de ez - szigorúan szerintem - nem tartozik rájuk. Legalábbis egyelőre.
"Lehet, hogy azt is értékelné, ha beszélnél vele hogyan jutottál arra a meggyőződésre, hogy leszbikus vagy."
Szerelmes lettem. Ennyi.
Te ennyi idősen még nem érezted, kihez vonzódsz, ki tetszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!