Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosnak érzem, hogy a szüleim...

Jogosnak érzem, hogy a szüleim igazságtalanok?

Figyelt kérdés

Pár mondatban, hárman vagyunk testvérek. Van egy bátyám és egy öcsém. Az öcsém még suliba jár, otthon lakik.

A bátyámmal mindig elég sok gond volt, rengeteget szívtak miatta a szüleim. Pénzt lopott tőlük, hazudott, drogozott stb. Majd 6 éve megismerkedett az élettársával, hamar jött is a gyerek náluk.

Igazából az évek és a gyerek miatt se változott semmit a bátyám. Pont ugyan olyan. Drogozik, hazudozik, havonta váltogatja a munkát vagy nem is dolgozik, a szüleinek folyamatosan hazudozik, átveri őket. Az élettársa is ugyan ez. C

A szüleim ennek ellenére fizetik a lakhatásukat, rezsijüket, a havi ételeket.

Ha véletlenül egy hónapban valamit fizetnek akkor szinte piedesztálra vannak emelve.

Igazából az egész onnan bukott ki belőlem, hogy a szüleim mind a harmunknak X összeget tettek félre, hogy ha szükségünk lenne rá oda tudják adni.

Nos szükségem lett volna rá lakásvásárlás miatt, és kiderült, hogy az én nekem szánt pénz már nincsen meg mert a bátyáméknak lett adva.

Iszonyúan dühös és csalódott vagyok.

Azóta anyám hívogat, de nem tudok most beszélni vele.

2021. febr. 2. 20:49
1 2
 1/17 anonim válasza:
17%
Hát rendesen kityeszett veled a báttyád de ha te lettél volna a helyébe érted is megtették volna
2021. febr. 2. 20:56
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsétlen szüleid jóindulatból megpróbálnak segíteni a hülyegyereknek, majd későn veszik észre, hogy eltávolodnak a család normális tagjaitól.
2021. febr. 2. 20:56
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
Jog meg igazság családon belül ? Felejtsd el. A szülő azt a gyerekét támogatja, segíti, amelyiket segítségre szorulónak tartja. Ennek gyakran nincs meg a tárgyilagos alapja, mert az illető családtag sokszor rájátszik a dologra és visszaél vele.
2021. febr. 2. 20:57
 4/17 anonim ***** válasza:
98%
Ezek szerint öcséd pénze is ugrott, különben azt adták volna oda neked.
2021. febr. 2. 21:06
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

3as jól leírja. Aztán az illető hozzászokik, végól a szülök nyakán marad és minden róla szól, mindnekinek hozzá kell igazodni. Tudom, testvérem ilyen.

Ami szart okozott, azt általában utána rajtam "verték" le. Pont most volt egy dokumentumfilm, abban is mondták, hogy mindig van egy választott fekete bárány, általában tudat alatt és azon töltik ki a szülők a dühüket, míg a másik gyereket agyonkényeztetik.

2021. febr. 2. 21:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mond el anyádnak amit érzel. Ha. megsértődött akkor békén hagy.
2021. febr. 2. 21:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én emiatt szakítottam meg a kapcsolatot anyámmal.

Mindig a drogos semmirekellő tesóm volt a szent, a sztár. Mindenki támogatta, az örökségeket (nagyszülők és apánk után) mind ő kapta.

30 évesen se dolgozott, egy forintot nem adott haza. Bezzeg nekem 18 évesen már "albérleti díjat" meg a rezsi felét fizetnem kellett. Továbbtanulni se tudtam..mehettem gyárba.

Mindenki a tesómat sajnálta, ő volt az áldozat..én meg kérjek elnézést hogy megszülettem.

Sajnos ilyen az élet.

2021. febr. 2. 21:37
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nálam is ez van, csomó pénzt kaptak tesómék szüleimtől, közben egyikük meghalt az évek alatt, azt a támogatást én már biztos nem fogom tudni megkapni, igazából nem is számitok rá.

Erre az ember úgy tud felkészülni, hogy halad előre, amit te szerzel meg az van meg és pont. Én úgy vagyok vele nem kell segitség, lesz minden magamtól, de ha valaki eljön hozzám ott mindent saját kezemmel raktam össze azt is tudja.

2021. febr. 2. 21:58
 9/17 anonim ***** válasza:
97%
Persze, hogy igazságtalan. Vagy a bátyád a kedvenc gyerek, vagy kétségbeesetten próbálják megóvni a saját maga által okozott pofáraeséstől (nem fog menni), akár a többi testvér rovására. Nem biztos, hogy rosszból csinálják, de veled szemben bizony igazságtalan.
2021. febr. 2. 21:59
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Vajon miért van az, hogy ha egy családban van egy semmirekellő, tróger és egy sikeres, szorgalmas gyerek, a szülők MINDIG az előbbit tolják, és öntik bele számolatlanul a pénzt, az utóbbit meg jó, hogy nem basszák ki az utcára, amiért ferdén rakta be a tányért a mosogatóba?
2021. febr. 2. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!