Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan aki tartozik a...

Van olyan aki tartozik a szüleinek anyagilag mivel segítették anyagilag?

Figyelt kérdés
Tanítatták, anyagilag segítették valamikor vagy egyszerűen csak azért amiért felnevelték és ez pénzbe került?

2020. ápr. 14. 12:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
78%
Olyat ismerek, ahol az anyuka adott költsön a lányának (nem tudom pontosan mennyit, kb 300 000-400 000 ft-ot ahogy a szavaiból kivettem). A lánynak 250 000 ft a fizetése, saját lakása van amot az apjától kapott, de nem elég neki a fizetése, mert szeret viszonylag nagy lábon élni. Ezért kért kölcsön.
2020. ápr. 14. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
A felnevelésért és taníttatásért miért tartoznál anyagilag? Az a szülőnek kötelessége. Akkor tartozhatsz anyagilag, ha kölcsön kérsz tőlük és úgy is egyeztek meg, hogy visszafizeted.
2020. ápr. 14. 13:22
 3/13 anonim ***** válasza:
18%
Hivatalosan nem tartozom, mert ők kötelességüknek tartották(pontosabban anyukám, apukámmal gimnazista korom óta nem tartom a kapcsolatot), hogy legyen jó végzettségem és saját lakásom, ehhez pedig teljes mértékben hozzájárultak. Anyám egy fillért nem fogadna el soha, ezt tudom. Viszont vannak neki nagyobb álmai, amiket szeretne megvalósítani. Például eljutni Hawaii-ra vagy saját, normális, új kocsit. Ezekre jelenleg is teszek félre pénzt.
2020. ápr. 14. 13:35
 4/13 A kérdező kommentje:

3 Kaptál lakást/tanítattak ennek az értéke sok millió forint.

Mit tehet az akit mondjuk nem tanítattak, nem adtak lakást ?

2020. ápr. 14. 13:42
 5/13 anonim ***** válasza:
35%
anyám vett fel nekem lakáshitelt, nyilván én fizetem
2020. ápr. 14. 13:54
 6/13 anonim ***** válasza:
81%

A szülöknek annyi a kötelességük, hogy felneveljék a gyereket, a taníttatás már föleg attól függ, mennyire van rá lehetöségük anyagilag. Ezt ugyanis a gyerek is meg tudja oldani, ha másként nem diákhitellel, szóval ez már opcionális.

Azt soha nem jutott volna eszembe elvárni, hogy lakást is vegyenek, ez az, amit ugyan adhat egy szülö, ha akar és tud, de egyáltalán nem kötelessége.

Amit azonban a szülö önként ad, az nem kölcsön és nem kérhetö vissza. Csak azt várhatja el, hogy a gyerek visszaadja, amit nyítan kölcsönbe adott, mást nem.

Az meg, hogy a gyerek mit és mennyit segít a szülöknek, kizárólag magánügye, neki ugyanis a saját gyereke felé van elsödlegesen kötelezettsége, a szlök elvileg képesek kellenek lenni arra, hogy a saját életüket megoldják!

2020. ápr. 14. 13:58
 7/13 anonim ***** válasza:
68%

4., kérdező! Miért így kérdezed? Követelnek rajtad a szüleid pénzt, mert felneveltek? Erre gondolsz? Nem nagyon értem. Ha erre, akkor mivel tartoznál? Max. öreg korukra viszonzod. Ha tényleges pénzt adtak, de csak kölcsön, akkor azt illik visszaadni.

Ha csak úgy kaptál valamit, de nem kérik vissza, az ajándék.

Írd le bővebben, mit szeretnél tudni.

2020. ápr. 14. 14:03
 8/13 A kérdező kommentje:

Anyám igényei magasabbak mint amit el tudott volna érni valaha is az életében. Szép lakás elegáns budai környéken, autó, utazás. Lehet hogy ha nem rám kellett volna költenie akkor ezeket elérte volna. Kiszámoltam hogy 28 éves létemre körülbelül 35 millióval tartozom nekik. Ebbe benne van egy kölcsön is mivel néhány évig segítettek anyagilag amikor nem

dolgoztam. De nem tanítattak, nem kaptam lakást vagy autót.

2020. ápr. 14. 14:16
 9/13 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom egy gyerekre átlagos körülmények között (ha nem magánsuliba tanul és nem jár külön foglalkozásra vagy sportra) évi 1.5 millió forint elég. Ez havi 125000 ami a minimálbér összege.
2020. ápr. 14. 14:20
 10/13 anonim ***** válasza:
36%
Ez egyáltalán nem a te hibád, mivel nem is a te döntésed volt. Anyád döntött így, a felnevelésedért semmivel nem tartozol neki anyagilag. Feltéve ha a kölcsönt visszafizetted.
2020. ápr. 14. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!