Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosnak érzem, hogy a szüleim...

Jogosnak érzem, hogy a szüleim igazságtalanok?

Figyelt kérdés

Pár mondatban, hárman vagyunk testvérek. Van egy bátyám és egy öcsém. Az öcsém még suliba jár, otthon lakik.

A bátyámmal mindig elég sok gond volt, rengeteget szívtak miatta a szüleim. Pénzt lopott tőlük, hazudott, drogozott stb. Majd 6 éve megismerkedett az élettársával, hamar jött is a gyerek náluk.

Igazából az évek és a gyerek miatt se változott semmit a bátyám. Pont ugyan olyan. Drogozik, hazudozik, havonta váltogatja a munkát vagy nem is dolgozik, a szüleinek folyamatosan hazudozik, átveri őket. Az élettársa is ugyan ez. C

A szüleim ennek ellenére fizetik a lakhatásukat, rezsijüket, a havi ételeket.

Ha véletlenül egy hónapban valamit fizetnek akkor szinte piedesztálra vannak emelve.

Igazából az egész onnan bukott ki belőlem, hogy a szüleim mind a harmunknak X összeget tettek félre, hogy ha szükségünk lenne rá oda tudják adni.

Nos szükségem lett volna rá lakásvásárlás miatt, és kiderült, hogy az én nekem szánt pénz már nincsen meg mert a bátyáméknak lett adva.

Iszonyúan dühös és csalódott vagyok.

Azóta anyám hívogat, de nem tudok most beszélni vele.

2021. febr. 2. 20:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Bátyádat sajnálják (talán még bűntudatuk is van, hogy azért ilyen mert rossz szülők voltak) és emiatt őt támogatják, mert ő "szorul" segítségre. Sajnos a pátyolgatást túltolták. Rólad úgy gondolják úgyis megoldod hisz te nem vagy félresikerült.

Egy ideig ne tartsd velük a kapcsolatot, mert ha egyből visszamész akkor azt hiszik minden rendben van és kezdődik elölről az egész.

2021. febr. 2. 23:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
ja és remélem azért elmondtad nekik, miért vagy dühös ha nem akkor igenis dobd rájuk ezeket az érzéseket és csak utána tűnj el az életükből, különben komolyan fogalmuk sincs róla mi a bajod, mivel szemmel láthatóan nem érzékelik mit rontottak el.
2021. febr. 2. 23:53
 13/17 anonim ***** válasza:
95%

#10 a 11-es leirta a lényeget,

Sajnálják mert annyira életképtelen, hogy nem akarják hogy az unoka is menjen a levesbe vele együtt, persze az ilyen egyből teherbe veri a másik szerencsétlent, akinek meg van alapja annak nem sikerül, ez mindig igy van. Szánalmas egyébként, az a baj ha a szülők meghalnak akkor lesz koppanás mert elakada a pénz csap, persze lehet addig összekaparja magát, de aki ennyire lecsúszott drogos mint ő, hogy a gyerek mellett is tolja kétlem.

El kell menni onnan a fenébe más megoldás nincs, és csodálkoznak hogy itthon milyen rosszak az emberi kapcsolatok, nem csodálnám ha a kérdező rávágná a szüleire az ajtót amikor meglátogatják.

2021. febr. 3. 06:37
 14/17 anonim ***** válasza:
94%

10-es, a kérdés jogos. Nálunk ugyanígy van, van egy életképtelen, elkényeztetett húgom, akinek mindent megadnak, mindent elintéznek és megcsinálnak helyette, és itt vagyok én, aki magasról le van szarva, mert én úgyis erős vagyok és majd megoldom egyedül.

Rohadt szarul esik látni, hogy a másik válláról minden terhet levesznek és sajnálgatják a semmiért, rám meg legyintenek. Én úgy vagyok vele, hogy oké, akkor legyen így. Majd amikor anyáméknak kell segítség vagy bármi, de tényleg bármi, mehetnek húgomhoz.

Kérdező, neked is ezt javaslom. Jól jegyezd meg, ki a preferált gyerek és majd akkor is ő legyen az, ha a szüleidnek kell segítség.

2021. febr. 3. 10:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Jogos. Anyádnak is mondd majd meg, hogy érted a célzást, akkor innentől, ha kell nekik valami, forduljanak bizalommal a bátyádhoz.
2021. febr. 3. 11:14
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
15-ös: Pontosan ezt tettem én is. Nálunk én voltam, aki lediplomázott, programozó lett, miközben a nővérem csak ivott, kurválkodott, az érettségin is alig bukdácsolt át, és egész életében rítt, hogy adjanak neki pénzt. Na, ki kapott két lakást is, meg fizették neki a rezsijét, és kit kergettek el a háztól, mert egy "semmirekellő élősdi", "tiszteletlen" volt a faterral? De semmi baj, ő vehetett fel hitelt a hospice-kezelésre meg a temetésre, nekem meg van új kocsim.
2021. febr. 3. 15:40
 17/17 anonim ***** válasza:

Csak az a baj, hogy a nővér nem tud arról, hogy a húga milyen daráló helyzetbe volt, és a szülei hülyesége miatt - még hogy legyek tisztelettudó egy részeges-gyógyszerre ivó apával? Aki rátámadt a családjára, és majdnem megölt minket? FÉLHOLTra vert! A fejem és nyakam egy része akkor sérült meg, amikor megpofozott és ájulás közeli állapotban estem a szekrény ajtaján / oldalán át a fal felé! Ez a jó apaság?

Míg nem merek férjhez se menni, nincs is normális férfi mostanában már. Mert szinte mindegyik iszik, és csak a kurvák kellenének nekik... Bezzeg a nővérem, ő magát szentnek képzeli... És mennyiszer okoztak fizikai sérülést nekem? Rám lőttek, és elütöttek. Hála Istennek túléltem, és túl fogom élni, mert ÉLNI AKAROK! Nem fogja megúszni büntetés nélkül az, aki rám támad, vagy a családomat bántja!

2021. jún. 25. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!