Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek gáz hogy szóltam...

Szerintetek gáz hogy szóltam a menyemnek és a fiamnak?

Figyelt kérdés

A tárolóban rengeteg mindent felhalmoztak, tricikli, babakocsik, játékok egyelőre eladni nem akarják mert lehetséges hogy lesz még babájuk. Na már most ugye vettek egy felújítandó házat, és bár tető csere is lesz. Szóltam vigyék oda el mert szükségem van a helyre. Legalábbis hogy ne legyen ennyire össze zsúfolva a dolgaim. Kb 2 év múlva fognak teljesen beköltözni .

Szerintetek gáz hogy szóltam?

Lányom azt mondta ezzel megalapoztam a rossz viszonyt, és neki biztosan nem esne jól. Ráadasul a menyem azt mondta hogy akkor nem lesz tető csere mert nem akarják hogy véletlenül szét ázzanak,hozzátéve hogy igy hamarabb fognak elmenni, ezáltal pénzt is spórolnak. Szerintetek rosszul tettem ezt? Kicsit aggódom mert rossz viszonyt nem szeretnék. 55 nagymama

2021. jún. 22. 10:36
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
62%

Nem. A gyereked egy sértődékeny türhö és megtalálta a zsák a foltját....

De ne félj, ha az unokát le kell passzolni, akkor majd megtalálnak.

2021. jún. 22. 13:37
 22/28 anonim ***** válasza:
21%

Ez nem volt korrekt!

Egyrészt nem úgy tűnik, mintha tényleg szükséged lett volna a helyre, csak zavart, hogy a tárolód zsúfolt. Másrészt tudtad, hogy igyekeznek, tudtad, hogy nincs hova pakolniuk, de napokon, egy két héten belül lesz! Továbbá azt mondtad cuccoljanak el, ez nem így működik, olyan kellett volna mondanod, hogy cuccoljanak el x héten belül, hacsak nincs végszükség.. Még vadidegen bérlőéket sem lehet egyből kirakni, a saját gyerekeddel ezt csinálni bunkóság.

Amúgy meg tök korrekt, hogy a te tárolódat lazán szeretnéd látni, viszont ilyenkor jusson eszedbe, hogyha majd neked kell valami, hogy fognak hozzáállni. Pl segítenek 5 napig 7 helyett, és majd mondják, hogy ugyanmár, segítettem öt napot, tudom, hogy neked 7 kellene, de ez van, mondhatok nemet! Szóval emberi viszonyban ne csodálkozz, ha a saját bánásmódod visszajön! És igen, az ilyet megjegyzi az ember, és legközelebb ez alapján fog hozzádállni, ez nem fenyyegetés és nem rádkenés, mindkét oldalról tudni kell, hogy az ember tettei hatással vannak másokra!

Tök korrekt a csaj, hogy elmondta, ez rosszul esett neki, és igen, ami rosszul esik, az nem jó viszonyt vonz magával!

Nevetséges, én anya vagyok, (meg ugye nekem is van anyám), de ha azért akarnám hogy a gyerekem biciklije az udvaron ázzon(nincs még szobája, ahogy nekik sincs fedett épületük!), mert zavarja a szemem, hogy az előszobában áll.. hát lesülne a bőr a képemről. Ugyanígy, ha anyám kirakná az ovis emlékeimet a szekrényből tönkremenni az udvarra, mert 5 nap helyett 10 nap után mennék érte, csak mert neki nem elég kényelmes a szekrényben tárolni..

Tudod ők nem tudják hova rakni MÉG, ezért kellett a segítséged!

Amit tehettél volna, hogy megsürgeted, hogy lehetőleg a tetővel kezdjék a felújítást, mert hamarosan szükséged lesz a helyre! Így lett volna korrekt. ELŐRE szólni!

2021. jún. 22. 13:53
 23/28 anonim ***** válasza:
95%

#22: előre szólt. Azt mondta, vigyék át a saját házukba. Tehát, van hová vinni a holmikat. A "lehetséges, hogy majd lesz egy második baba" gondolatmenet nem érv, mert mi lesz, ha mégse lesz, vagy csak 5 év múlva? Addig ott kerülgesse a holmikat?

A tetőt attól még le lehet cserélni, hogy a csetreszek ott vannak valamelyik szobában -hiszen, ha jól értelmezem, még nem laknak ott.

Hamarabb elköltöznek? Nagy durranás. Hamarabb lesz nyugi a házban. Ha a gyerekemnek lenne saját háza, én is presszionálnám, hogy mihamarabb költözzön oda. Tetőcserét már lakottan is meg lehet csinálni.

2021. jún. 22. 14:08
 24/28 anonim ***** válasza:
92%

Önmagában nem sértődtem volna meg azon, hogy emlékeztetsz rá, hogy szeretnéd, ha vinnénk a cuccainkat, amint lehet. Tudatában lennék, hogy szívességet teszel, és a cuccaink valamilyen szinten kényelmetlenséget is okoznak neked, útban vannak. Szóval részedről jogos, ha látni szeretnéd a dolog végét.

Ha úgy szólsz, hogy "nem vihetnétek át a cuccokat? Jó lenne már, ha felszabadulna itt a hely", az oké. De ha ingerülten szólsz, hogy "akkor ezeket vigyétek már innen!", és kifejezed, hogy tele a tököd a tárolósdival, az rosszul esne. Mert amíg nem éltünk vissza a segítőkészségeddel, és nem ki tudja mióta könyörögtél nekünk, hanem csak most szólsz először, akkor azt normális hangnemben kéne.

De akárhogy szóltál volna, nem puffognék rajta, mint a menyed, hogy "jólvan akkor, miattad így meg úgy lesz". Hanem ha nagyon meg akarom várni a tetőcserét, megpróbállak elnézéskérések közepette megkérni, hogy még addig maradhassanak a cuccok. Ha nem merlek már megkérni, akkor meg viszem puffogás nélkül, és elkönyvelem magamban, hogy a jó viszony megőrzése érdekében tőled ilyen szívességet többé nem kérek, rövidebb időre sem, mert belül neheztelsz érte, csak nem mersz nemet mondani. Ettől még - bár a "csúnyán szólás" pillanatnyilag rosszul esett - harag nincs.

Szerintem a menyed (és a lányod is) mindenképp túlreagálta.

2021. jún. 22. 14:19
 25/28 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem mindegy, hogy hogyan mondtad. Ha nagyon dühös vagy, akkor sokszor kibukik valami, ami ott, úgy abban a helyzetben azoknak az embereknek mondva gáz.

Sokan írták, hogy ők nem sértődtek volna meg, de ha a menyed, a fiad és a lányod is sértőnek találta, akkor a te helyzeted nem állítható velük párhuzamba.

De amúgy lényegében véve teljesen mindegy, hogy gáz-e, ha megromlik a viszony neked kell tudnod, hogy megérte-e, ha meg nem romlik meg a viszony, akkor lehetett gáz is, igaziból nincs gond.

Megalázkodni nem kell, de a jó viszonyra törekedhetsz és ebben segít az empátia és az asszertív kommunikáció.

2021. jún. 22. 17:59
 26/28 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem tök normális a kérdező. Aggódik, meg akar felelni. Nem hiszem hogy bunkón szólt. Ha jól veszem ki a sztoriból lehet hogy nála laknak a fiáék akkor viszont kx ssoljanak sztem hogy ingyen laknak pereputtyal. Ha meg máshol laknak, akkor vigyék oda a lomjaikat.
2021. jún. 22. 18:05
 27/28 anonim ***** válasza:
82%

#25:

De, mindegy, hogyan mondja.

Én elsőre szépen szoktam kérni(itt most igazítom a jelen helyzethez): "vigyétek már át a saját házatokba a cuccokat, nekem útban van, nem férek el a tárolóban".

Ha süket fülekre talál:

"Csütörtök estig vigyétek el a vackaitokat, mert ha nem, pénteken kukanap van, kirakom azokat is a kuka mellé, és így jártatok!"

2021. jún. 22. 21:46
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy bizonyos szint fölött senki se szereti ha tárolonak használják az otthonát.
2021. jún. 22. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!